Program dalam politik Eropah

European School of Political and Social Sciences

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Program dalam politik Eropah

European School of Political and Social Sciences

ESPOL menawarkan Program dalam Politik Eropah untuk pelajar antarabangsa.

Ini adalah program maju yang memberi tumpuan kepada peraturan masyarakat kontemporari dalam dunia global. Ia menangani masalah politik utama dan meneroka strategi yang dilaksanakan untuk menyelesaikannya. Arahan memberi tumpuan kepada peraturan politik antarabangsa di peringkat Eropah dan global, melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk memahami dan mempengaruhi dunia esok.

Dalam Program Politik Eropah, semua kursus diajar dalam bahasa Inggeris dan memberi tumpuan kepada Integrasi dan Dasar Eropah. Di samping itu, pelajar melakukan kursus pemula, pertengahan atau lanjutan dalam bahasa Perancis di Alliance Française.

Program ini termasuk lawatan belajar ke Brussels, Paris dan bandar-bandar Eropah yang lain. Pelajar boleh memilih untuk belajar di ESPOL semasa semester musim gugur, semester musim bunga atau sepanjang tahun. Pelajar menerima Sijil dan 30 ECTS untuk satu semester atau 60 ECTS untuk pengajian penuh tahun.

Program Politik Eropah dibuka untuk pelajar sarjana muda dan siswazah yang ingin menghabiskan semester atau setahun di salah satu universiti Perancis terbesar untuk mengembangkan pengetahuan mereka tentang institusi Eropah dan mempelajari bahasa Perancis.

Syarat Kemasukan

Program ini terbuka kepada pelajar siswazah dan siswazah. Pelajar perlu menghantar salinan diploma terbaru mereka, transkrip akademik mereka dan CV di espol (@) univ-catholille.fr

60118_Capturadetelade2017-11-0714-05-43.png

60119_Capturadetelade2017-11-0714-05-44.png

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Price
Harga
9,000 EUR
untuk setahun
Locations
Perancis - Lille, Hauts-de-France
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Perancis - Lille, Hauts-de-France
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat