Program ijazah bersekutu kejuruteraan elektrik

Umum

Penerangan Program

Penerangan Program

Bersekutu Sains dalam Kejuruteraan - Program Kejuruteraan Elektrik menyediakan pelajar untuk mengikuti ijazah sarjana muda dalam bidang kejuruteraan elektrik di sebuah universiti empat tahun. Pelajar di Bersekutu Sains dalam Kejuruteraan - Program Kejuruteraan Elektrik akan menerima latihan yang banyak untuk membina asas yang kukuh dalam matematik, fizik, kimia, dan asas-asas kejuruteraan elektrik. Pelajar dikehendaki untuk mendapatkan sekurang-kurangnya satu mata purata 2.0 gred pada skala 4.0 gred dalam semua kursus dalam bidang sains komputer (CSC), kejuruteraan (EGN dan ELC), matematik (MAT), dan sains fizikal dan semula jadi (CHE dan PHY) untuk layak menerima ijazah daripada Madya Sains dalam Kejuruteraan - Program Kejuruteraan elektrik.

Misi program Kejuruteraan Elektrik adalah untuk menyediakan pelajar untuk mengikuti ijazah sarjana muda dalam bidang kejuruteraan elektrik di sebuah universiti empat tahun di Negeri Maryland dengan menyediakan mereka dengan asas yang kukuh dalam matematik, fizik, kimia, dan asas-asas kejuruteraan elektrik.

Deskripsi kerja

Pelajar yang pergi untuk mendapatkan ijazah sarjana muda dalam bidang kejuruteraan elektrik akan layak untuk mendapatkan pekerjaan sebagai jurutera elektrik.

Pilihan Kerjaya dan Pekerjaan Outlook

Seperti teknologi dan komunikasi semakin menjadi daya penggerak abad ke-21, permintaan untuk profesional baik berkelayakan dalam bidang kejuruteraan semakin meningkat. Jumlah pekerjaan kejuruteraan elektrik di negeri Maryland dijangka meningkat sebanyak 4% 2012-2022 dengan kira-kira 110 pekerjaan kejuruteraan elektrik baru menjadi ada setiap tahun. Di seluruh negara, bilangan pekerjaan kejuruteraan elektrik dijangka meningkat sebanyak 5% 2012-2022 dengan kira-kira 4410 kerja kejuruteraan elektrik baru menjadi ada setiap tahun. Median gaji permulaan bagi mereka yang berjaya menamatkan pengajian ijazah sarjana muda dalam bidang kejuruteraan elektrik adalah lebih kurang $ 64,000.

kemahiran Diperlukan

Yang paling penting pengetahuan, kemahiran, dan kebolehan untuk jurutera elektrik adalah seperti berikut:

Pengetahuan:

 • Kejuruteraan dan Teknologi - Pengetahuan permohonan praktikal sains kejuruteraan dan teknologi. Ini termasuk prinsip memohon, teknik, prosedur, dan peralatan untuk reka bentuk dan pengeluaran pelbagai barangan dan perkhidmatan.
 • Design - Pengetahuan teknik reka bentuk, alat, dan prinsip-prinsip yang terlibat dalam pengeluaran rancangan ketepatan teknikal, rangka tindakan, lukisan, dan model.
 • Komputer dan Elektronik - Pengetahuan papan litar, pemproses, cip, peralatan elektronik, dan perkakasan komputer dan perisian, termasuk aplikasi dan pengaturcaraan.
 • Matematik - Pengetahuan aritmetik, algebra, geometri, kalkulus, statistik, dan permohonan mereka.
 • Physics - Pengetahuan dan ramalan prinsip fizikal, undang-undang, saling mereka, dan permohonan untuk memahami cecair, bahan, dan dinamik atmosfera, dan mekanikal, elektrik, atom dan sub-struktur dan proses atom.

kemahiran:

 • Pemikiran Kritis - Menggunakan logik dan penaakulan untuk mengenal pasti kekuatan dan kelemahan penyelesaian alternatif, kesimpulan atau pendekatan kepada masalah.
 • Membaca Kefahaman - Memahami bertulis ayat dan perenggan dalam dokumen-dokumen yang berkaitan kerja.
 • Mendengar Aktif - Memberi perhatian penuh kepada apa yang orang lain katakan, mengambil masa untuk memahami idea yang dibuat, bertanya soalan yang sesuai, dan tidak mengganggu pada masa-masa yang tidak sesuai.
 • Kompleks Penyelesaian Masalah - Mengenal pasti masalah yang kompleks dan mengkaji semula maklumat yang berkaitan untuk membangunkan dan menilai pilihan dan melaksanakan penyelesaian.
 • Penulisan - Berkomunikasi dengan berkesan secara bertulis sebagaimana yang sesuai untuk keperluan penonton.

kebolehan:

 • Masalah Kepekaan - Keupayaan untuk memberitahu apabila ada sesuatu yang salah atau mungkin pergi salah. Ia tidak melibatkan menyelesaikan masalah ini, hanya mengiktiraf ada masalah.
 • Penaakulan deduktif - Keupayaan untuk menggunakan peraturan umum untuk masalah-masalah tertentu untuk menghasilkan jawapan yang masuk akal.
 • Kefahaman Oral - Keupayaan untuk mendengar dan memahami maklumat dan idea-idea yang dikemukakan melalui mengatakan kata-kata dan ayat.
 • Expression Oral - Keupayaan untuk menyampaikan maklumat dan idea-idea dalam bercakap supaya orang lain akan faham.
 • Ditulis Kefahaman - Keupayaan untuk membaca dan memahami maklumat dan idea-idea yang dikemukakan secara bertulis.

PROSES PERMOHONAN

Untuk memohon kepada BCCC, ikuti langkah ini: 1.Submit permohonan kemasukan selesai dengan bayaran permohonan $ 10.

2.Submit bentuk Maryland Residency Pengesahan yang telah siap.

3.Submit kelayakan akademik yang sesuai ke Pejabat Kemasukan: a. Rasmi transkrip sekolah tinggi (menunjukkan bukti tamat pengajian); b. diploma GED (dengan salinan skor anda); c. transkrip kolej rasmi (jika memindahkan dari kolej yang lain) 4.Take ujian penempatan ACCUPLACER.

5.Participate dalam sesi Orientasi Pelajar baru, sama ada dalam talian atau di-orang.

Nota: Pemohon di bawah umur 16 mesti memenuhi dengan Pengarah Kemasukan kemasukan khas keperluan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Serving primarily the residents and the business community of Baltimore, Baltimore City Community College (BCCC) is a State-sponsored, urban, comprehensive, degree-granting community college with one ... Baca lebih lanjut

Serving primarily the residents and the business community of Baltimore, Baltimore City Community College (BCCC) is a State-sponsored, urban, comprehensive, degree-granting community college with one main campus and satellite locations throughout the city. Baca Ringkas