Baca keterangan rasmi

Claflin501

Jika anda seorang pelajar antarabangsa yang mahu meningkatkan kemahiran Bahasa Inggeris anda untuk berjaya di sekolah-sekolah Amerika dan tempat kerja, anda telah datang ke tempat yang betul. Selamat datang ke IELP!

Claflin University menyediakan, Intensive Program dua belas bulan berasaskan penyelidikan Bahasa Inggeris (IELP) untuk pelajar yang bahasa ibunda bukan bahasa Inggeris. Matlamat program ini adalah untuk membolehkan pelajar untuk meningkatkan penguasaan bahasa Inggeris mereka dengan cepat dan berkesan, supaya mereka boleh bergerak untuk mengkaji salah satu daripada 36 jurusan akademik Claflin, dan untuk membantu mereka menyesuaikan diri dengan budaya bilik darjah Amerika dan persekitaran universiti.

Kurikulum dan Struktur Program

The IELP menggunakan urutan kursus tiga semester: setiap Kejatuhan dan Spring semester mempunyai dua segi tujuh minggu, manakala semester musim panas mempunyai satu penggal selama tujuh minggu.

Struktur Program

Kami menawarkan enam tahap pengajaran bahasa melalui Program Bahasa Inggeris Intensif. Setiap peringkat termasuk 24-28 jam kerja kursus intensif seminggu. Tahap 1 hingga 4 (pemula rendah / tinggi dan pertengahan rendah / tinggi) memberi tumpuan kepada membangunkan pelajar penguasaan bahasa Inggeris, manakala Tahap 5 dan 6 (lanjutan rendah / tinggi) memberi tumpuan kepada menyediakan mereka untuk kajian akademik selanjutnya. ujian penempatan akan menentukan tahap pelajar bermula pada, dan pelajar yang berjaya menamatkan satu tahap akan menamatkan pengajian ke satu depan berikut semester. Spring semester bermula pada minggu kedua bulan Januari, semester Summer bermula pada minggu kedua bulan Jun, dan semester Fall bermula minggu ketiga bulan Ogos.

IELP Kurikulum

Kami menawarkan enam tahap pengajaran bahasa, masing-masing dengan enam kursus teras: Sebutan, Mendengar, Bercakap, Tatabahasa, Reading, dan tulisan. Kursus elektif termasuk Kebudayaan Amerika, Bahasa Inggeris Perbualan Amalan, TOEFL Preparation, dan Satu-on-One English Tutoring. lawatan lapangan secara mingguan, termasuk perjalanan membeli-belah, meningkatkan amalan kemahiran bahasa Inggeris pelajar dan pengetahuan tentang budaya Amerika Syarikat. Berdasarkan penyelidikan yang banyak pembangunan penguasaan bahasa Inggeris di kalangan pelajar bahasa kedua dan trend global dalam pendidikan bahasa Inggeris, IELP menggunakan model pengajaran yang berbeza, teknik, dan pendekatan untuk memberi pelajar pengalaman pembelajaran amat memuaskan Inggeris.

Contoh Kursus

  • Teras: Sebutan, Mendengar, Bercakap, Tatabahasa, Reading, dan Penulisan
  • Elektif: Kebudayaan Amerika, Bahasa Inggeris Perbualan Practice, dan Satu-on-One Tutoring

The English Conversation Rakan Kongsi Program

Program Bahasa Inggeris Perbualan Partners (ECP) adalah tambahan kepada IELP, memberi anda lebih banyak peluang untuk mengamalkan apa yang anda belajar di dalam kelas. Secara khususnya, program ECP sepadan dengan anda, sebagai seorang pelajar IELP, untuk seorang pelajar Amerika dari Jabatan Claflin terhadap bahasa Inggeris dan Bahasa Asing. rakan kongsi Amerika anda akan berkongsi mereka sendiri budaya dan pengalaman dengan anda, dan seterusnya, anda akan mengajar mereka tentang negara asal anda dan budaya.

Kos Program

7 Minggu Term Semester
Tuisyen $ 1,800 $ 3,600
bilik $ 1,425 $ 2,850
Lembaga $ 1,210 $ 2,420
Insuran kesihatan $ 260 $ 520
Bayaran Permohonan $ 75 $ 75
Bayaran wajib $ 500 $ 800
JUMLAH $ 5,270 $ 10,265
Program diajar dalam:
English
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019