Program intensif Bahasa Inggeris

Program ini menyediakan pelajar dengan bahasa Inggeris dan kemahiran persediaan akademik untuk berjaya apabila mengikuti pendidikan kolej Amerika. Pelajar mendapat pengalaman berharga dalam semua bentuk komunikasi bahasa Inggeris di samping membina kemahiran akademik mereka dalam suasana kolej komuniti. Program ini termasuk peluang untuk menyiasat pelbagai pemindahan kolej dan ijazah vokasional sebelum memulakan program pengajian.

Skor TESOL tidak diperlukan untuk kemasukan ke program ini; Bahasa Inggeris penilaian kemahiran bahasa akan digunakan untuk penempatan tentu betul. Pelajar yang diterima masuk ke program intensif ini tiga kali setahun, pada awal setiap semester. Mereka yang berjaya program ini, pelajar akan belajar Bahasa Inggeris dan kemahiran akademik sebagai pelajar kolej Amerika berjaya.

Rancangan Pengajian

 • Kolej Pengalaman
 • Asas, Pertengahan Akademik Prep ATAU
 • Membaca dan Menulis
 • Konteks Common Komunikasi
 • Kemasukan Kolej dan Penempatan Peperiksaan Persediaan
 • * Asas, Pertengahan Akademik Prep ATAU
 • Membaca dan Menulis
 • Berkomunikasi Berkesan dalam Masyarakat Barat
 • Kemasukan Kolej dan Penempatan Peperiksaan Persediaan
 • * Kolej Persediaan Bahasa Inggeris
 • Projek-projek akademik dan Pembentangan
 • Pengenalan kepada Kebudayaan Amerika

*Penempatan pelajar dalam kursus bahasa Inggeris ditentukan selepas tiba di WITCC. Sesetengah pelajar mungkin memerlukan lebih daripada 2-3 semester untuk melengkapkan program ini.

Western Iowa Community College Tech

WITCC adalah tempat terbaik untuk memulakan pengajian di Amerika Syarikat dan pengalaman pendidikan dan budaya Amerika!

stoc

Western Iowa Tech ialah kolej komuniti yang terletak di tengah-tengah Amerika. Ia menawarkan pendidikan yang cemerlang dan mempunyai salah satu kadar tuisyen paling mampu dimiliki di Amerika Syarikat.

Tenaga pengajar telah dilatih khas untuk mengajar pelajar yang bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris. Pasukan itu bukan sahaja komited kepada kecemerlangan pengajaran, tetapi juga untuk menjaga keperluan peribadi pelajar. Pelajar mendapat perhatian, sokongan dan dedikasi yang pergi jauh di luar waktu perniagaan biasa atau hari.

Program Pembelajaran Bahasa Inggeris Western Iowa Tech akan meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris dan memberi keyakinan untuk berjaya dalam kursus-kursus kolej Amerika dan juga menyediakan pelajar untuk menggunakan Bahasa Inggeris di tempat kerja.

Berikut adalah apa yang seorang bekas pelajar telah mengatakan tentang Western Iowa Tech:

"Sioux City adalah tempat yang sempurna untuk hidup dan belajar. Ia bukan satu bandar kecil, tetapi tidak begitu besar sama ada. Anda boleh dengan mudah dan cepat pergi mana-mana sahaja yang anda perlukan. Ia adalah tempat di mana anda masih boleh berasa selamat. Saya gembira bahawa, di kalangan semua bandar-bandar dan negeri-negeri Amerika Syarikat, saya tinggal di sini. Dan pasti, Western Iowa Community College Tech adalah, bagi saya, tempat terbaik untuk bekerja. Saya suka datang ke Pejabat Pendidikan Global kami untuk menjaga semua pelajar-pelajar dan rakan-rakan antarabangsa, selepas semua, Saya antarabangsa juga! "

-Rosana Burright adalah dari Brazil, Rio de Janeiro. Beliau adalah seorang penduduk Sioux City, bekas pelajar Western Iowa Tech, dan sebahagian daripada pasukan Pendidikan Global WIB ini.

Program diajar dalam:
English

Lihat 18 lagi program yang ditawarkan oleh Western Iowa Tech Community College »

Kursus ini Online, Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh