Read the Official Description

Sebagai pelajar antarabangsa, Program Jatuh Akademik Kejatuhan kami di IEC akan memberikan anda kemahiran akademik dan keyakinan diri yang anda perlukan untuk memulakan dua tahun pertama gelaran sarjana anda di Diablo Valley College (DVC).

Tarikh permohonan: 11 September Orientasi Mandatori: 22 Oktober

Program termasuk:

 • Bahasa Inggeris 162 - Bahasa, Sastera

Dan salah satu daripada yang berikut:

 • Antropologi 130 - (3 unit)
 • Sains Politik 120 - (3 unit)
 • Sosiologi 120 - (3 unit)

* Kelas dipilih oleh IEC. Pelajar tidak dapat memilih.

Sebagai pelajar antarabangsa, Program Jatuh Akademik Kejatuhan kami di IEC akan memberi anda kemahiran akademik dan keyakinan diri yang anda perlukan untuk memulakan dua tahun pertama sarjana muda anda di Diablo Valley College (DVC). Program Jambatan Akademik direka untuk membolehkan anda berjaya bertukar dari pengajian di luar Amerika Syarikat untuk program akademik sepenuh masa. BRIDGE merangkumi 2 kursus akademik pra-dipilih yang memberi anda 6 unit kredit universiti yang boleh dipindahmilik dan dikira ke ijazah sarjana empat tahun anda di semua kampus Negeri California dan Universiti California. Bukan sahaja anda akan mendapat permulaan di peringkat sarjana muda anda, tetapi Program Jambatan Akademik 6 minggu juga termasuk:

Sesi Kajian:

Setiap kursus Jambatan Akademik merangkumi satu sesi kajian yang dihadiri oleh pelajar untuk mendapatkan bantuan tambahan, teknik belajar, dan tunjuk ajar dengan tugas kelas dan tugasan rumah mereka. Sesi belajar dipenuhi oleh pembantu guru terlatih yang bekerja rapat dengan pengajar kursus Jambatan Akademik. Sesi pembelajaran merupakan bahagian penting dalam Program Jambatan Akademik dan menghadiri sesi pengajian memastikan pencapaian pelajar.

Seminar Sukses Kejayaan Akademik:

Sekali seminggu pelajar akan mempunyai Seminar Sukses Akademik Sukses yang panjang memberi tumpuan kepada kunci kejayaan pelajar di DVC dan seterusnya. Seminar Siri Kejayaan Akademik disampaikan oleh kakitangan DVC, fakulti, dan alumni pelajar antarabangsa. Topik-topik yang lalu telah merangkumi Pengurusan Masa, Pemindahan dari DVC, Penyelidikan Perindustrian Luar Negeri dan Swasta untuk Pemindahan, Kelab Pelajar Antarabangsa DVC dan Kepentingan untuk Berlibur di Kampus.

Lawatan kampus:

Lawatan ke kampus di San Francisco Bay Area boleh termasuk UC Berkeley, UC Davis, dan Universiti Negeri San Francisco.

Pendaftaran awal untuk kelas semester DVC Fall atau Spring: Pelajar yang dimasukkan ke dalam Program Jambatan diberi peluang untuk melengkapkan orientasi akademik dalam talian dan mendaftar untuk kelas semester berikutnya. Bantuan disediakan oleh kakitangan IEC dan ISAS serta Penasihat Akademik Pelajar Antarabangsa DVC.

Aktiviti:

Program Jambatan Akademik bukan hanya mengenai pembelajaran dan pembelajaran, tetapi terdapat banyak aktiviti sosial. Pada masa lalu, aktiviti termasuk lawatan San Francisco, Sacramento, Napa Valley, Santa Cruz, Taman Negara Yosemite, serta Hari Filem Percuma, Tag Laser, Bowling, Berenang, Hiking, dan banyak lagi.

Syarat Kemasukan:

 1. Selesai Permohonan DVC asal (termasuk halaman 6 untuk pemohon jambatan).
 2. $ 400 tidak dapat dikembalikan bayaran penempatan program IEC
 3. Bukti penguasaan bahasa Inggeris (skor TOEFL minimum 490 PBT * atau 57 IBT, 5.5 IELTS, IEC Lanjutan lulusan B, ELS Level 109, atau ITEP 3.5)
 4. Penyata bank dari penaja yang menunjukkan sekurang-kurangnya $ 23,578 yang tersedia untuk perbelanjaan
 5. $ 50 DVC permohonan pemprosesan
 6. Salinan pasport
 7. 18 tahun atau lulusan sekolah menengah dengan bukti penyelesaian sekolah tinggi (transkrip rasmi)
 • Hanya ujian TOEFL PBT yang diambil di dalam Amerika Syarikat diterima untuk kemasukan.
Program taught in:
English

See 1 more programs offered by International Education Center At Diablo Valley College »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Price
Free
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019