Program matematik

College of Southern Idaho

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Program matematik

College of Southern Idaho

Tahap AS dalam mata pelajaran Matematik adalah satu program pemindahan akademik untuk pelajar yang berhasrat untuk melengkapkan ijazah Sarjana Muda dalam bidang matematik. Program ini direka untuk memberi pelajar pendedahan yang luas kepada kalkulus, statistik, matematik diskret, sains komputer dan algebra linear untuk menyediakan mereka untuk memindahkan kepada institusi empat tahun.

konsep-konsep matematik yang bekerja di mana sahaja yang ada masalah yang melibatkan kuantiti, struktur, ruang, atau perubahan. Ahli matematik amnya menggunakan penaakulan deduktif, bermula dari aksiom dan definisi, untuk menyelesaikan masalah dari perniagaan, industri, sains lain atau dari dalam matematik itu sendiri. Walaupun sesetengah pekerjaan adalah terbuka kepada ahli matematik dengan ijazah sarjana muda, paling memerlukan ijazah sarjana. Ahli matematik biasanya mencari kerjaya sebagai aktuari, penganalisis, perunding, pendidik, pengaturcara, atau penyelidik.

Program ini direka bentuk untuk menghasilkan ijazah bersekutu dalam matematik dan memenuhi keperluan pendidikan umum di semua universiti awam Idaho. pemilihan kursus perlu diselaraskan untuk memenuhi keperluan bagi institusi pemindahan maksud anda.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Twin Falls, Idaho
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Twin Falls, Idaho
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat