Program Pengajian Siswazah Lanjutan Antarabangsa dalam Urbanisme dan Pembangunan Harta Tanah (ASURED) direka khusus untuk akreditasi RICS yang telah diberikan pada 18 Julai 2014. RICS (Institut Pemeriksa Berkanun Diraja, London 1868) adalah harta tanah dan bandar yang berprestij merancang badan akreditasi.

15 fakulti Eropah, AS dan Romania berinteraksi secara bersemuka dengan para pelajar dalam "masa konsentrasi" selama dua minggu di kemudahan CEP di Bucharest, monumen bersejarah yang dibina pada awal abad ke-20. Setiap kursus mengambil masa tiga hari dan tempoh penyeliaan, nasihat dan penggredan susulan. Dua projek bersepadu dalam urbanisme dan pembangunan hartanah, bengkel mengenai simulasi pembangunan bandar dan aspek perundangan pembangunan bandar, praktikum dan tesis akhir menyiapkan program.

Kelas pertama Program Pengajian 12 pelajar, bermula pada bulan Oktober 2013. Pendaftaran termasuk pelajar Romania (graduan program dalam seni bina, perancangan bandar, hartanah, kejuruteraan dan sains politik) dan dua pelajar antarabangsa dari Sepanyol dan Amerika Syarikat.

Program yang mempunyai ciri-ciri yang unik - TETAPAN adalah salah satu daripada beberapa program antarabangsa di seluruh dunia yang menawarkan pendidikan dalam pembangunan perancangan bandar dan hartanah dalam program yang sama. Program serupa lain terletak di London, Glasgow, Miami dan St. Louis. Tidak seperti program yang lain, ASURED adalah unik kerana ia menawarkan gabungan kakitangan pengajaran dari Barat dan Eropah Timur, dan Amerika Syarikat

Peluang untuk graduan: Graduan yang berpengalaman dijangka terlibat dalam amalan perancangan dan pembangunan bandar antarabangsa, aktiviti hartanah, menasihati datuk bandar, ahli politik, papan perancang dan pemaju, mengajar perancangan bandar dan hartanah dan menjalankan audit dan penyelidikan.

Program diajar dalam:
English
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Contact school
Duration
18 
Sepenuh masa
Price
4,800 EUR
Deadline
Contact school
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Contact school
End Date
Contact school
Tarikh tutup permohonan
Contact school

Contact school

Location
Tarikh tutup permohonan
Contact school
End Date
Contact school