Baca keterangan rasmi

Program Pemindahan Darjah Amerika (ADTP) telah dibangunkan khusus untuk membolehkan para pelajar belajar untuk bahagian pertama gelar Amerika mereka di Sunway University. Program ini telah dirancang dengan rundingan dengan universiti-universiti Amerika untuk memastikan para pelajar dapat memindahkan mereka secara lancar ke Amerika untuk menyelesaikan pelajaran mereka.

Program Pemindahan Ijazah Amerika Sunway University (ADTP) memberi peluang kepada pelajar untuk mengalami pendidikan Amerika di dalam negara. Persembahan kursus Ijazah dalam sistem Amerika boleh dibahagikan kepada Pendidikan Umum (keperluan Seni Liberal), Keperluan Utama / Minor, dan Pilihan Raya. ADTP Sunway seperti pendidikan Amerika adalah fleksibel sementara ia melengkapkan pelajar untuk menjadi serba serbi. Selain daripada memilih satu gelar sarjana muda, beberapa universiti di AS menawarkan pilihan untuk melakukan dua jurusan atau gabungan kecil-kecil dalam pelbagai bidang pengajian. Pelajar dapat menerokai dan menemui bidang minat mereka dan meneruskan kombinasi utama atau utama mereka yang kecil.

Ijazah Sarjana Muda tipikal di Amerika Syarikat adalah ijazah empat tahun. Pelajar-pelajar ADTP biasanya memindahkan pelajar sebagai pelajar SMP (Tahun ke-3). Satu kelebihan menyertai ADTP ialah peperiksaan SAT / ACT tidak diperlukan untuk kemasukan untuk dipindahkan. Selain dari pilihan untuk memindahkan ke Amerika Syarikat, pelajar boleh memindahkan ke Kanada, Australia, atau New Zealand. Jika seseorang menyelesaikan dua tahun penuh dengan ADTP Sunway University, mereka juga boleh memindahkan secara tempatan, terus ke program sarjana dual antara Universiti Sunway dan Lancaster University.

Mengapa ADTP

  • Komitmen kami untuk membantu para pelajar mencari universiti yang sesuai untuk dipindahkan, dengan menyediakan sesi penasihat untuk pelajar kami.
  • Kami mempunyai sekolah berdedikasi dan boleh dipercayai yang membantu mewujudkan pendekatan yang kondusif dan holistik untuk pembelajaran.
  • Kami menyediakan sokongan berterusan dengan perkhidmatan alumni dan peluang latihan yang luas untuk pendedahan dengan pelbagai industri.

Majors

Seni liberal

ADTP menerima pelajar untuk SEMUA jurusan dan untuk kebanyakan jurusan, pelajar menghabiskan dua tahun pengajian mereka di Malaysia dan dua tahun terakhir di Amerika. Pelajar dikehendaki mengambil mata pelajaran teras dan kursus seni liberal. Fleksibiliti program ini membolehkan pengaturan pemindahan lain untuk keperluan seni liberal di mana pelajar dapat menjalankan satu tahun pengajian di Malaysia dan menyelesaikan tiga tahun terakhir di Amerika.

Pelajar mesti memperolehi gred minimum "C" untuk memenuhi kelayakan keperluan pemindahan. Selalunya, universiti yang kompetitif akan mempunyai keperluan kemasukan yang lebih tinggi dan piawaian akademik. Adalah sangat penting untuk pelajar merujuk kepada kriteria kemasukan universiti tertentu, keperluan pemindahan dan proses aplikasi.

  • Perniagaan
  • Komunikasi
  • Psikologi

Sains / Kejuruteraan

ADTP menerima pelajar untuk SEMUA jurusan dan untuk kebanyakan jurusan, pelajar menghabiskan dua tahun pengajian mereka di Malaysia dan dua tahun terakhir di Amerika. Pelajar dikehendaki mengambil mata pelajaran teras dan kursus seni liberal. Fleksibiliti program ini membolehkan pengaturan pemindahan lain untuk keperluan seni liberal di mana pelajar dapat menjalankan satu tahun pengajian di Malaysia dan menyelesaikan tiga tahun terakhir di Amerika. Pelajar mesti memperolehi gred minimum "C" untuk memenuhi kelayakan keperluan pemindahan. Selalunya, universiti yang kompetitif akan mempunyai keperluan kemasukan yang lebih tinggi dan piawaian akademik. Adalah sangat penting untuk pelajar merujuk kepada kriteria kemasukan universiti tertentu, keperluan pemindahan dan proses aplikasi.

  • Sains Aktuari
  • Kejuruteraan
  • Sains Komputer
  • Sains Forensik, Farmasi, Sains Bioperubatan
Program diajar dalam:
English

Lihat 22 lagi program yang ditawarkan oleh Sunway University »

This course is Campus based
Start Date
Jan. 2020
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan. 2020
Tarikh tutup permohonan

Jan. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date