Program Pengkhususan Lanjutan dalam Analisis Risiko Kredit

Program Lanjutan Pengkhususan dalam Analisis Risiko Kredit adalah bersemuka dan diajar di Madrid dan mempunyai harga € 2,750.

OBJEKTIF PROGRAM ADALAH KHUSUS DALAM ANALISIS RISIKO KREDIT

Objektif utama Program Pengkhususan Lanjutan dalam Analisis Risiko Kredit adalah untuk mencadangkan kepada pembantu garis yang jelas dan mudah untuk diikuti untuk menganalisa dan mengukur kebarangkalian bahawa penghutang tidak akan memenuhi obligasi pembayarannya. Di samping itu, alat yang sedia ada - teknikal, undang-undang, dan sebagainya ... - dibentangkan untuk menghapuskan atau mengurangkan risiko lalai. Akhirnya, kami menawarkan visi tentang kelebihan penting yang diperolehi daripada pengukuran yang betul terhadap risiko kredit kepada panas perundangan baru yang timbul dalam bidang perbankan.

PELAKSANAAN PROGRAM PERKONGSIAN KHUSUS DALAM ANALISA RISIKO KREDIT

- Ketua Pengarah

- Pengarah Kewangan

- Penganalisis Risiko

- Kawasan Perbankan Komersil

- Kawasan Perbankan Perniagaan

- Kawasan Perbankan Korporat

- Kawasan Kawalan Risiko

- Kawasan Kewangan Korporat

- Bidang "Kewangan Projek"

- Juruaudit Dalaman dan Luaran

- Perunding Kewangan

METODOLOGI PROGRAM ADALAH KHUSUS DALAM ANALISA RISIKO KREDIT

Program ini akan diajarkan oleh profesional yang dibasuh dalam tanggungjawab harian mereka dalam analisis dan pengukuran risiko kredit dan akan mempunyai pendekatan praktikal yang sangat baik dengan memasukkan banyak kes-kes nyata yang menggambarkan topik-topik yang berbeza.

Tempoh anggaran program adalah 99 jam pengajaran. Ia adalah wajib untuk menghadiri sekurang-kurangnya 80% kelas teori dan praktikal, melainkan sebab yang dibenarkan dan disahkan oleh Penyelarasan Program, untuk mendapatkan diploma yang sepadan.

STRUKTUR PROGRAM ADALAH KHUSUS DALAM ANALISIS RISIKO KREDIT

Program ini bermula dengan pengenalan kepada komponen yang berbeza dari risiko kredit yang dipanggil. Selepas analisis aspek risiko risiko dan pengurusan pasukan yang paling relevan, risiko industri dan risiko kewangan ekonomi dianalisis, khususnya yang mempengaruhi analisis Penyata Kewangan dan analisis nisbah yang paling penting. digunakan dalam analisa kewangan ekonomi sebuah syarikat. Kemudian, pentingnya Risiko Luar Biasa ditangani, serta mekanisme yang paling banyak digunakan untuk mengurangkannya.

Selepas itu, Program mengkaji metodologi yang berbeza yang digunakan dalam analisis risiko syarikat kecil dan dalam analisis risiko multinasional, juga menangani aspek yang berkaitan dengan risiko dalam operasi "Kewangan Projek" dan menganalisis peranan Agensi "Rating", untuk kemudian menerangkan mekanisme kontrak yang digunakan untuk mengurangkan risiko kredit.

Akhir sekali, model statistik yang mudah digunakan untuk pengukuran risiko kredit akan dianalisis, dan kegunaan produk derivatif ("Derivatif Kredit") sebagai alat utama dalam pengurusan risiko kredit akan diterangkan.

PERJANJIAN PROGRAM ADALAH KHUSUS DALAM ANALISIS RISIKO KREDIT

Pilihan

TEMPOH DAN MULAI PROGRAM PELUANG KHAS DALAM ANALISA RISIKO KREDIT

Master berlangsung selama 99 jam.

Jam: 19 pagi hingga 10 pagi Isnin dan Selasa.

Panggilan baru: Panggilan seterusnya Mac 2014

Program diajar dalam:
English
Sepanyol

Lihat 12 lagi program yang ditawarkan oleh IEB - Instituto De Estudios Bursátiles »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
99 
Sambilan
Price
2,750 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh