Dapatkan Kemasukan ke Universiti dan Program Pilihan Anda.

Apakah Program Perpindahan Universiti di Kanada?

Adakah anda tahu terdapat dua laluan yang anda boleh ambil untuk masuk ke British Columbia University?

  • Cara langsung: Pergi ke universiti selepas tamat pengajian sekolah tinggi
  • Cara alternatif: Pelajar memulakan kerjaya akademik mereka di kolej dan memindahkan ke tahun kedua / ketiga mereka dalam Program Ijazah Sarjana Muda

Laluan alternatif mewakili U n iversity T ransfer P rogram.

Untuk bantuan dengan aplikasi pemindahan dan keperluan program universiti, sila hubungi Penasihat Akademik kami, Camila Miranda.

Sila ambil perhatian: Rancangan pengajian pemindahan universiti dicipta oleh Penasihat Akademik untuk setiap pelajar pemindahan secara individu untuk mencerminkan tahap bahasa Inggeris pelajar, prasyarat sekolah tinggi, dan, lebih penting lagi, universiti dan program yang dirancang untuk ijazah mereka.

Oleh itu, walaupun pelan pemindahan standard boleh dibuat, pelajar harus bertemu dengan Penasihat Akademik sekurang-kurangnya sekali untuk mempunyai pelan standard yang diubah untuk mencerminkan sejarah akademik mereka. Di samping itu, universiti boleh mengubah keperluan kemasukan mereka untuk pelajar pemindahan tanpa notis selanjutnya, dan ini mungkin tidak dapat dilihat dalam rancangan kajian standard tepat pada masanya. Apabila seorang pelajar bertemu dengan Penasihat Akademik untuk membuat rancangan pembelajaran mereka, ia dijamin akan dikemas kini.

Mengenai Perpindahan Universiti

Menggunakan Program Perpindahan Universiti , para pelajar dapat meneroka minat mereka melalui kursus universiti pertama dan kedua yang boleh dipindahkan ke kolej atau universiti pada tahun program kedua atau ketiga.

Ijazah Sarjana Muda biasanya empat tahun dalam tempoh, dan ditawarkan oleh semua universiti awam dan swasta utama di Kanada. Universiti-universiti ini menggunakan sistem berasaskan kredit, dengan jurusan (pengkhususan) dan program ijazah yang memerlukan penyelesaian sejumlah kredit kursus. Program ijazah sarjana muda memerlukan penyempurnaan 120 kredit.

Adalah mungkin untuk pelajar memasuki universiti setelah menyelesaikan beberapa kursus kredit di sebuah kolej. Di British Columbia, majoriti kolej dan universiti awam dan swasta yang bertauliah membenarkan pelajar memindahkan kredit pasca menengah mereka ke program ijazah Sarjana Muda pilihan mereka dalam sistem British College for Admissions and Transfer (BCCAT). Pelajar yang memasuki universiti melalui kolej (berbanding dengan memasuki universiti secara langsung selepas menamatkan sekolah menengah) dipanggil pelajar pemindahan .

Untuk mendapatkan kemasukan ke universiti, pindahan pelajar perlu memenuhi keperluan kemasukan universiti tersebut . Di samping itu, pelajar mungkin perlu memenuhi keperluan program untuk masuk ke fakulti, jabatan, atau sekolah tertentu.

Alexander College menawarkan pelbagai kursus universiti pertama dan tahun kedua yang boleh dipindahmilik dalam sistem BCCAT dan seterusnya. Ini membolehkan pelajar menerima kredit untuk kursus yang diambil di Alexander College di universiti pilihan mereka.

Untuk membantu pelajar memilih kursus yang akan membolehkan mereka berjaya memindahkan ke universiti, Alexander College menawarkan Perkhidmatan Penasihat Akademik kepada semua pelajarnya. Penasihat Akademik membantu pelajar memahami keperluan kemasukan universiti dan fakulti dan membuat pelan kajian yang akan meletakkan mereka di jalan memenuhi kehendak program ijazah Sarjana Muda. Bergantung pada keadaan unik setiap pelajar, Penasihat Akademik membantu pelajar menilai prasyarat dan kursus kuliah sebelum mereka untuk membangunkan rancangan untuk peralihan lancar ke universiti pilihan mereka.

Saya mahu pindah ke universiti SM untuk ijazah empat tahun. Apa yang saya perlukan?

Keperluan anda bergantung kepada universiti pilihan anda, program yang anda minati, dan tahap pendidikan semasa anda.

Biasanya, untuk dianggap sebagai pelajar pemindahan, anda memerlukan sekurang-kurangnya 24 kredit yang boleh dipindahmilik (sesetengah program memerlukan lebih banyak lagi) dan anda mesti memenuhi Keperluan Bahasa Inggeris universiti.

Penasihat Akademik boleh membantu anda dengan menentukan keperluan universiti dan program tertentu yang anda minati.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh Alexander College »

Tarikh Akhir Kemaskini November 4, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Apr. 2020
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
550 CAD
setiap kredit, yuran tuisyen untuk pelajar antarabangsa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Apr. 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Apr. 2020
Tarikh tutup permohonan

Apr. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date