Pengenalan Umum

Program Persediaan Kolej (CPP) adalah satu program pengajian satu tahun yang dirancang untuk menyediakan graduan sekolah tinggi terpilih untuk masuk ke program sarjana muda di Dalian Maritime University ( DMU ).

CPP menawarkan pelajar antarabangsa peluang untuk belajar bahasa Cina, budaya Cina, matematik, dan bahasa Inggeris dengan cara yang sistematik. Menyertai program ini, anda akan berpeluang menyertai pelbagai amalan bahasa dan aktiviti sosial. Melalui pembelajaran setahun, anda akan dapat menguasai kemahiran bahasa dan pengetahuan bahasa asas Cina, dengan tahap kemampuan komunikasi lisan Cina dan kompetensi komunikatif silang budaya; Akibatnya, anda pada dasarnya akan mempunyai keupayaan yang diperlukan untuk mengikuti kursus ijazah sarjana muda di DMU .

Pada kejayaan PKP yang berjaya, pelajar akan diterima sebagai pelajar sarjana muda di DMU . Syarat-syarat adalah seperti berikut:

  1. Dapatkan sijil penyiapan Program Persediaan Kolej;
  2. Dapatkan Sijil Tahap HSK ke-4.

Jadual Akademik

Dalian Maritime University membahagikan setiap tahun akademik ke semester musim bunga dan musim gugur, dengan yang terakhir menandakan permulaan tahun akademik. Semester musim gugur bermula pada bulan September dan berakhir pada bulan Januari tahun berikutnya manakala semester musim semi bermula pada bulan Mac dan berakhir pada bulan Julai.

Kelayakan Aplikasi

Pemohon mestilah warganegara asing dalam kesihatan yang baik, berumur antara 18 dan 35 tahun, memiliki pasport yang sah, dan telah lulus dari institusi yang sama dengan sekolah menengah kanan China. Pemohon yang digunakan untuk memiliki kerakyatan Cina hendaklah memegang pasport asing yang sah atau sijil kewarganegaraan lain yang dikeluarkan sekurang-kurangnya 4 tahun yang lalu. Lebih-lebih lagi, dalam tempoh 4 tahun yang lalu (sehingga 30 April pada tahun kemasukan), tempoh kediaman di negara itu mestilah lebih dari 2 tahun.

Bahan Permohonan

  1. Borang Permohonan Pelajar Antarabangsa untuk Kajian di Dalian Maritime University
  2. Salinan halaman maklumat peribadi pasport (fotokopi visa China yang sah diperlukan untuk mengemukakan jika pemohon berada di China selepas permohonan)
  3. Disahkan diploma sekolah tinggi atau sijil pendaftaran Sekolah Tinggi (terpakai kepada graduan tahun ini yang belum menerima diploma)
  4. Disahkan semua transkrip sekolah menengah

Nota:

  1. Tarikh Akhir Permohonan: setiap 10 Julai.
  2. Dokumen dalam bahasa selain daripada bahasa Cina atau bahasa Inggeris mesti dilampirkan dengan terjemahan yang disahkan dalam Bahasa Cina atau Bahasa Inggeris.
  3. Bahan permohonan boleh dihantar ke DMU melalui e-mel atau melalui pos.
  4. Pelajar yang belajar di China juga perlu menyediakan sijil dan transkrip kajian yang dikeluarkan oleh institusi.
Program diajar dalam:
English
Cina

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Dalian Maritime University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
20,000 CNY
Bayaran permohonan: 600 RMB.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date