Program Persediaan

Umum

Penerangan Program

Oleh kerana Abitur Jerman (sijil meninggalkan sekolah tinggi) dipegang pada standard yang tinggi, seringkali sukar bagi pemohon antarabangsa untuk memenuhi kesamaan. Dengan diploma sekolah tinggi antarabangsa, kemasukan langsung biasanya bukan pilihan. Untuk merapatkan jurang, KLU menawarkan peluang kepada pelajar untuk menyelesaikan Program Persediaan kami di institusi rakan kami di Berlin.

Semua pelajar yang berminat diminta untuk memohon Program Sarjana Muda Sains dan jika anda tidak memenuhi syarat kelayakan Jerman untuk belajar ijazah sarjana muda anda di KLU , anda layak mendaftar dalam Program Persediaan. Sebaik sahaja anda telah menyerahkan semua dokumen anda, pasukan kemasukan kami akan menyemak permohonan anda dan bergantung pada kelayakan anda menawarkan tempat kajian.

Untuk kajian perniagaan, anda mengambil kombinasi kursus subjek, serta pengantar bahasa Jerman (dikenal pasti sebagai keperluan oleh negara). Program ini menyediakan anda untuk Feststellungsprüfung (FSP), yang merupakan peperiksaan kemasukan yang dijalankan di Hamburg. Anda akan mengambil FSP pada akhir program, dan apabila anda lulus, anda layak untuk memulakan pengajian Ijazah Sarjana Muda di KLU .


Fakta dan angka

Kelayakan

11.360 € (Program persediaan termasuk A1 dan A2 Jerman)

6.816 € (Program persediaan tanpa kursus Bahasa Jerman - mesti dapat membuktikan sekurang-kurangnya pengetahuan bahasa Jerman A2)

Struktur

Kursus persediaan sepenuh masa (W-Kurs) untuk pelajar yang tidak memenuhi kriteria untuk belajar di Jerman

  • Kelas yang berkaitan dengan subjek
  • Kursus Bahasa Jerman, sehingga A2
Permohonan

Sila memohon melalui aplikasi dalam talian untuk program Pentadbiran Perniagaan BSc (jika anda tidak memenuhi syarat untuk program Sarjana Muda, anda layak mendaftar dalam Program Persediaan).

Sila ambil perhatian:

Ia masih mungkin untuk memohon Program Persediaan kami (untuk pelajar yang tidak layak belajar langsung di peringkat Sarjana Muda di Jerman). Sila buat terlebih dahulu cek awal di laman web DAAD, dan hubungi kami jika anda memenuhi kriteria berikut:

  • Kemahiran Bahasa A2 Minimum Bahasa Jerman (dengan bukti)
  • Kemahiran Bahasa Inggeris minimum C1 (dengan bukti)

Program Persiapan umumnya untuk pelajar antarabangsa yang tidak memenuhi kriteria untuk belajar secara langsung di peringkat universiti di Jerman, atau yang mempunyai kombinasi kursus yang salah dalam Diploma IB.

Lokasi Institusi rakan KLU di Berlin
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

“Nothing prepares future managers better than sound knowledge of logistics when it comes to facing tomorrow’s global challenges.” Kühne Logistics University is a private university with the right to c ... Baca lebih lanjut

“Nothing prepares future managers better than sound knowledge of logistics when it comes to facing tomorrow’s global challenges.” Kühne Logistics University is a private university with the right to confer PhD degrees. KLU's focus lies in the fields of logistics, supply chain management and management. Baca Ringkas
Hamburg , Valletta + 1 Lagi Kurang