Read the Official Description

97617_ScreenShot2018-11-18at11.18.06PM.png

Program Sarjana STEM Antarabangsa kami akan mempersiapkan anda untuk program kejuruteraan siswazah dengan menyediakan latihan terfokus dalam tulisan akademik dan penulisan penyelidikan. Semasa program enam minggu, anda akan membina kemahiran untuk berkembang maju dalam sekolah siswazah dan tempat kerja. Anda juga akan mendapat jam kredit dalam kursus khas yang diajar oleh fakulti dari Tufts School of Engineering.

Keperluan Program

Untuk memohon program ini, anda mesti mempunyai:

  • Ijazah sarjana yang lengkap
  • Hasrat untuk melanjutkan pengajian berkaitan STEM di universiti atau kolej
  • Skor TOEFL minimum 71 (internet), 197 (komputer), atau 530 (kertas)

Ambil perhatian bahawa keutamaan akan diberikan kepada pelajar MS Tufts yang masuk.

Kos Program

Yuran Permohonan - $ 50, dikutip pada masa permohonan

Deposit Tuisyen - $ 100, yang dikutip pada masa permohonan
Deposit ini ditolak dari jumlah kos tuisyen, tetapi tidak boleh dikembalikan sekiranya anda memilih untuk menarik balik permohonan anda.

Yuran Pengiriman
Jika anda memerlukan I-20 dari Tufts untuk permohonan visa anda, anda perlu mendaftarkan akaun percuma dengan Universiti Express Mail Service untuk membantu penghantaran antarabangsa. Kos penghantaran berbeza-beza mengikut negara yang anda tinggalkan. Anda akan menerima arahan tambahan untuk UEMS dari pejabat kami sebaik sahaja anda telah menyelesaikan permohonan anda.

Pelajar Kediaman - $ 10,000
Bayaran semua termasuk tuisyen, perumahan di bilik double, 20 kali seminggu, insurans perjalanan, beberapa aktiviti, dan akses ke kemudahan Tufts di kampus.

Pelajar Commuter - $ 6,954
Termasuk semua termasuk tuisyen untuk kedua-dua kursus, 5 hidangan seminggu, insurans perjalanan, beberapa aktiviti, dan akses ke kemudahan Tufts di kampus.
97629_ScreenShot2018-11-19at8.43.21AM.png

Kurikulum Program

Program anda akan terdiri daripada dua kelas utama dan aktiviti ekstrakurikulum petang dan lawatan. Anda dijemput untuk mengambil bahagian dalam lawatan Discover America pada hari Rabu petang yang menjelajah kawasan Boston yang lebih besar. Kelas-kelas bertemu pada hari kerja dari 9 pagi hingga 12:30 malam

Kursus Bahasa Inggeris

Isnin dan Rabu

Kursus ESL khusus anda akan mempunyai dua tumpuan utama: penulisan akademik dan penyelidikan. Anda akan berusaha untuk membangun dan memperbaiki kemahiran bahasa untuk kerja berpasukan, perbincangan, perdebatan, dan interaksi lisan yang lain, dan belajar untuk membina kertas penyelidikan peringkat siswazah.

Komunikasi untuk Profesional Teknikal

Selasa dan Khamis

Di dalam kelas ini, anda akan belajar membuat keputusan komunikasi yang sedar, menggunakan prinsip komunikasi bertulis dan lisan yang berkesan, dan menyesuaikan mesej kepada penonton di tempat kerja. Di samping itu, anda akan mengamalkan kemahiran yang diperlukan untuk membuat dan memberikan persembahan yang berkesan. Anda akan mendapat 3 jam kredit semester yang boleh digunakan untuk gelar Tufts MS atau dipindahkan ke program lain.

Bengkel Mingguan

Jumaat

Semasa bengkel mingguan, anda akan bertemu dengan pengajar dari kedua-dua kursus untuk mengkaji semula konsep utama dan menerima sokongan terfokus dalam suasana kelas yang tidak formal.

Jam Pejabat dan Pembelajaran

Semasa waktu pejabat satu-satu, anda akan menerima maklum balas individu untuk mengukuhkan kemahiran persembahan mendengar, ambil perhatian, menulis dan seminar. Anda juga boleh memilih menghadiri sesi tunjuk ajar untuk mendapatkan sokongan akademik tambahan.

Program taught in:
English
International Programs at Tufts University

See 2 more programs offered by International Programs at Tufts University »

Last updated December 11, 2018
This course is Campus based
Start Date
Julai 1, 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
6,954 USD
- Pelajar Commuter; 10000 USD - Pelajar kediaman
Deadline
Jun 1, 2019
Late applications accepted for an additional fee
By locations
By date
Start Date
Julai 1, 2019
End Date
Ogos. 9, 2019
Application deadline
Jun 1, 2019
Late applications accepted for an additional fee

Julai 1, 2019

Location
Application deadline
Jun 1, 2019
Late applications accepted for an additional fee
End Date
Ogos. 9, 2019