Program Sijil 8 Minggu Pengurusan Projek

Umum

Penerangan Program

Letakkan kemahiran pengurusan projek pada rumum anda setelah dua bulan belajar! Belajar dari praktik profesional mengenai amalan, alat, dan teknik terbaik untuk menguruskan projek dengan berkesan dari permulaan dan perancangan hingga pelaksanaan dan kawalan, dan akhirnya penyampaian projek. Dapatkan kemahiran praktikal untuk memimpin dan mengurus projek dalam teknologi, sains hayat, pembinaan, perkhidmatan kewangan, penjagaan kesihatan, dan industri lain secara berkesan.

Dapatkan kelebihan daya saing semasa anda memasuki tenaga kerja atau berhasrat untuk promosi tersebut. Segala yang anda pelajari dapat digunakan di tempat kerja dengan segera.

Pengajar Utama: Timothy Donahue-Bombosch, Ph.D.

Timothy Donahue-Bombosch, Ph.D., Extension Honored Instructor, adalah Project Management Professional (PMP) ® yang diperakui dengan pengalaman lebih dari 10 tahun dalam menguruskan projek untuk Cisco, Ericsson, Hewlett-Packard, IBM, Becton-Dickinson, Beckman Coulter , Genentech, Iridex, Affymetrix, Kaiser Permanente dan Mindjet. Dia sering bercakap mengenai pengurusan projek, pengurusan kandungan, rangkaian sosial dan globalisasi kandungan.

Faedah Program

Belajar Secara Langsung Dalam Talian

Akses pembelajaran interaktif gaya bilik darjah dari mana sahaja di dunia! Menghadiri sesi dalam talian yang dijadualkan dengan pengajar dan rakan sekelas anda selain menyelesaikan kerja kursus anda.

Kurikulum Intensif

Menghadiri kelas dan bengkel selama 3 jam setiap hari, Isnin hingga Jumaat. Dapatkan 8 kredit akademik (jumlah keseluruhan 120 jam pengajaran).

Bersedia untuk Peperiksaan PMP®

Kembangkan asas yang kuat untuk peperiksaan Projek Pengurusan Projek (PMI) Institut Pengurusan Projek (PMP) ®.

Kecemerlangan akademik

Belajar di universiti awam global peringkat teratas.

Projek Capstone

Bina portfolio anda dengan projek batu permata dunia nyata yang anda lengkapkan semasa anda mengikuti kursus ini.

This photo is free for public use. ❤️ If you do use this photo, Please credit in caption or metadata with link to "www.useproof.com".

Jadual

Maju setiap topik, minggu demi minggu, belajar bersama rakan sekelas anda.

Minggu 1-2: Permulaan dan Perancangan Projek Minggu 3–4: Jadual Projek dan Pengurusan Risiko
Pelajari bagaimana memulakan projek, mengembangkan rancangan pengurusan pihak berkepentingan, dan melakukan analisis keperluan. Anda juga belajar untuk membenarkan projek melalui analisis ROI, kajian kemungkinan, dan kes perniagaan yang komprehensif. Hasilnya, anda memperoleh pemahaman mengenai piagam projek sebagai hasil proses permulaan yang komprehensif yang kemudian membimbing perancangan dan penyampaian projek. Projek-projek hari ini lebih banyak masa, menimbulkan cabaran teknikal yang lebih besar, dan cenderung tidak mempunyai sumber yang mencukupi daripada pada masa lalu. Walau bagaimanapun, teknik khusus dapat membantu anda menangani risiko projek dan mengenali serta mengurus kemungkinan masalah. Pelajari kaedah praktikal untuk menyelesaikan projek yang sukar, dan terokai bagaimana menerapkan kaedah ini untuk projek anda sendiri.
Minggu 5–6: Pengurusan Kos dan Perolehan Projek Minggu 7–8: Pelaksanaan dan Pengendalian Projek
Memperoleh produk dan perkhidmatan adalah bahagian penting dari tanggungjawab pengurus projek. Pelajari asas-asas proses perolehan, dari mengembangkan dokumen dan spesifikasi perolehan hingga menilai proposal vendor, membuat kontrak yang sesuai, dan mengawasi keberhasilan pelaksanaan kontrak. Kaji pelbagai pengaturan kontrak dan pilihan yuran. Pengurus projek yang berjaya bergantung pada proses pengurusan yang berkesan dan rancangan asas projek untuk memantau kemajuan, mengenal pasti varians, dan mengambil tindakan untuk mengurangkan kesan masalah. Pelajari cara mengurus pelaksanaan projek melalui penyelesaian dan penilaian. Anda juga meneroka alat dan teknik untuk kawalan projek.

Setelah selesai, anda akan menerima sijil dari institusi bertauliah.

Butiran Program

Musim panas 2020: 1 Jun – 24 Julai 2020

Memohon pada: 13 Mei

Tuisyen: $ 8,000 USD

Ini termasuk:

 • Tuisyen kursus dan buku teks
 • Menasihati akademik

Tuisyen tidak termasuk:

 • Perumahan
 • Makanan
 • Pengangkutan
 • Aktiviti peribadi

Keperluan kemasukan

 • Purata Mata Gred (IPK): 3.0
 • Tamat tiga tahun pengajian sarjana

Keperluan Kemahiran Bahasa Inggeris

Sama ada anda pelajar, profesional yang bekerja atau pelajar sepanjang hayat, anda perlu menunjukkan kemahiran berbahasa Inggeris untuk dipertimbangkan untuk masuk ke dalam mana-mana program kami untuk pelajar antarabangsa.

Catatan: Transkrip dan kelayakan anda harus menunjukkan kerja kursus yang anda lengkapkan dalam Bahasa Inggeris. Jabatan Kemasukan kami akan menilai semua dokumentasi dan memberitahu anda sekiranya item tambahan diperlukan. Harap maklum bahawa proses penerimaan kami adalah menyeluruh dan memenuhi syarat kecekapan berbahasa Inggeris tidak menjamin penerimaan. E-mel internationaladmissions@berkeley.edu dengan soalan atau untuk mengetahui lebih lanjut.

Anda boleh memenuhi syarat berbahasa Inggeris kami dengan cara berikut:

Markah Ujian Temu ramah Pengabaian
 • TOEFL: 90
 • IELTS: 7
 • DAAD: C1
 • Cambridge English First (FCE): C
 • TEM-4 atau TEM-8: 70
Anda akan memenuhi syarat wawancara sekiranya anda memperoleh salah satu markah minimum berikut:

 • TOEFL: 79-89
 • IELTS: 6.5
 • TOEIK: 700-900
 • Gred Lulus Cambridge English Pritial (PET)
 • ELS Level 112 dengan IPK ELS 3.0

atau

 • Anda telah menjalani temu bual dengan perekrut UC Berkeley Extension. Temu ramah diadakan di negara asal anda.

Anda boleh meminta pengecualian jika memenuhi salah satu syarat berikut:

 • Anda telah melengkapkan satu tahun pengajaran peringkat kolej sepenuh masa sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.
 • Anda telah berjaya menyelesaikan program peringkat universiti di negara di mana bahasa Inggeris adalah bahasa rasmi.
 • Anda berasal dari negara dalam senarai yang dikecualikan. Hubungi penasihat untuk maklumat lebih lanjut.
Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

UC Berkeley Extension is an academic department within UC Berkeley and is located just a few blocks away from the main campus. This department offers short-term programming for international students ... Baca lebih lanjut

UC Berkeley Extension is an academic department within UC Berkeley and is located just a few blocks away from the main campus. This department offers short-term programming for international students who want to study at Berkeley. We do not offer degrees. Instead, after you complete your studies with us, you’ll receive a certificate of completion, a transcript and the opportunity to transfer academic credits to your home university. For those of you who are working professionals, our programs will provide you with in-depth skills and learning that you can apply to your current position or a new job in the workplace. Baca Ringkas
Berkeley , San Francisco + 1 Lagi Kurang