Program Sijil Di Yayasan

Manipal Academy of Higher Education Dubai

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Program Sijil Di Yayasan

Manipal Academy of Higher Education Dubai

Gambaran keseluruhan

Program Sijil di Yayasan adalah program yang diinginkan di UK / AS dan kurikulum lain, pelajar yang memerlukan peralihan lancar dari kurikulum lain ke sistem pendidikan India. Selain itu, ini juga diambil oleh beberapa pelajar CBSE sebagai prasyarat yang diperlukan untuk memasuki tahap pengajian UG. Program ini menawarkan pengenalan dan ketepatan ringkas di peringkat asas dalam pelbagai disiplin.

Faedah Program

Program ini menawarkan manfaat ini:

  • Menjadi sedar dan membiasakan diri dengan pelbagai disiplin yang ditawarkan oleh kolej dan mengambil keputusan penting yang akan mencerminkan pertumbuhan akademik mereka.
  • Menjadi kedudukan untuk mencatat laluan akademik masa depan mereka dengan pengkhususan yang sesuai dengan kebolehan mereka.
  • Dapat menggunakan Program Yayasan sebagai pad pelancaran untuk dimulakan dengan memulakan penerbangan ke Program Sarjana Muda, dengan kelebihan menjadi biasa dengan subjek yang ditawarkan dan dengan ahli fakulti.
  • Mengamalkan pengetahuan konsep asas yang diperolehi di sini, semasa kajian mendalam tentang subjek.

Kemajuan Kerjaya

  • Apabila berjaya menyelesaikan keperluan, Akademi Pengajian Tinggi Manipal - MAHE, Dubai, akan menganugerahkan sijil
  • Pelajar yang mendaftar dalam program ini layak mendapat Program Sarjana Muda. Pelajar mempunyai pelbagai pilihan dalam pelbagai disiplin seperti- Kejuruteraan, Sains Hayat, Kursus Pengurusan dan disiplin lain dalam Seni

Kelayakan

Untuk kemasukan ke Program Yayasan, seorang pelajar mestilah lulus sekurang-kurangnya 5 mata pelajaran dalam Tahap "O"; Pelajar dari Tahap "A" jika kurang daripada gred E; Pelajar dari Tahap "AS" jika kurang daripada 4 mata pelajaran. Pelajar dari Lembaga NIOS, India dan Kurikulum Pakistan sepatutnya telah membersihkan semua subjek, tetapi mendapat kurang daripada 50%. Pelajar dari Kurikulum IB mestilah membersihkan semua subjek, tetapi kurang daripada 24 mata.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini April 16, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 16, 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
27,500 AED
27,500 setahun
Locations
Emiriah Arab Bersatu - Dubai, Dubai
Tarikh mula : Sept. 16, 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 16, 2018
Emiriah Arab Bersatu - Dubai, Dubai
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat