Program Summer Space ISAE

Umum

Penerangan Program

Kumpulan ISAE dengan bangga mempersembahkan anda Program Summer Space yang dianjurkan oleh empat institut pendidikan tinggi: Ecole de L'Air, ESTACA , ISAE-ENSMA, ISAE-Supaero .

Program Summer Space ini bertujuan untuk pelajar sarjana terutamanya untuk universiti rakan kongsi ISAE Group. Ia akan memberi para pelajar dengan pengetahuan keseluruhan tentang aeronautik dan fundamental ruang, seperti yang dilihat dari sudut pandangan Eropah.

Isi termasuk kursus ilmiah dan teknikal tetapi juga persidangan umum dan lawatan ke tapak aeroangkasa dan budaya .

Program ini direka untuk pelajar - pelajar muda atau kanan dengan minat yang kuat dalam ruang yang mempunyai pengetahuan latar belakang pepejal dalam bidang aeronautik dan / atau sains angkasa. Latar belakang yang baik dalam bidang sains umum diperlukan. Pelajar siswazah juga boleh mengambil bahagian dalam kursus berdasarkan kes demi kes.

Program ini akan menyediakan pelajar dengan pengetahuan keseluruhan dalam asas ruang dari perspektif Eropah.

119243_schools.png

Maklumat program

60 sesi kelas, ditambah kerja empat jam kerja empat jam "Atelier fil rouge", ditambah dengan 60 sesi lagi untuk lawatan teknikal / budaya termasuk lawatan lapangan antara Paris-Saclay, Poitiers, Toulouse, dan Salon de Provence.

Kira-kira 132 jam syarahan / lawatan kerja / lawatan tapak. Semua kursus adalah wajib.

Kandungan termasuk:

  • Rata-rata 15 jam kuliah setiap minggu
  • Kursus saintifik dan teknikal
  • Persidangan
  • Bengkel 4 hari
  • Lawatan ke industri ruang angkasa
  • Lawatan budaya

4 peperiksaan bertulis perantaraan

Majlis Graduasi di Salon de Provence

Baik untuk mengetahui: Kursus berlangsung dari hari Isnin hingga Jumaat. Sabtu adalah percuma. Ahad didedikasikan untuk pengangkutan antara tapak yang berbeza.

Saiz kumpulan

Program ini dijadualkan untuk sekumpulan 25 pelajar.

Bahasa

Kursus dan lawatan dilakukan dalam bahasa Inggeris.

Tempoh dan Perancangan

Program ini berlangsung selama empat minggu, dari 1 hingga 27 Jun, 2020 .

Satu minggu akan dibelanjakan di setiap institut Kumpulan ISAE di ESTACA di Paris-Saclay, ISAE-ENSMA di Poitiers, ISAE-SUPAERO di Toulouse dan ECOLE de l'AIR di Salon de Provence.

Kredit

Sesuai dengan universiti rakan kongsi AS, program ini boleh mengira sehingga 3 hingga 6 kredit ke arah diploma rumah mereka yang mana akreditasi formal oleh badan-badan yang berkaitan diperlukan.

Belanjawan

Kos program ini untuk pelajar universiti rakan kongsi ISAE Group adalah 4500 € . Ini termasuk kos pedagogi dan pentadbiran, lawatan, bilik dan papan (sarapan dan makan tengah hari pada hari bekerja sahaja) dan pengangkutan di Perancis.

Ia tidak termasuk perbelanjaan perjalanan dari luar negara ke Perancis dan belakang.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Og 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1925, ESTACA is a member of ISAE group, 1st world cluster in aerospace training and research. ESTACA is highly specialized in the fields of aeronautics, automotive, space and guided transpo ... Baca lebih lanjut

Founded in 1925, ESTACA is a member of ISAE group, 1st world cluster in aerospace training and research. ESTACA is highly specialized in the fields of aeronautics, automotive, space and guided transport industries.The training courses constantly evolve to meet the requirement of companies and adapt to the emergence of new technologies or disciplines. Baca Ringkas