Program Summer

Umum

Penerangan Program

Terletak di Brussels, 'Ibu Negara Eropah', Vesalius College menawarkan anda pengalaman musim panas yang unik. Hanya berlangsung selama 7 minggu, Program VeCoSummer memberi anda kira-kira selusin kursus yang diajar bahasa Inggeris yang boleh anda pilih, berkaitan dengan topik seluas seni & budaya, perniagaan, komunikasi & media, pengurusan, politik dan urusan antarabangsa. Lebih-lebih lagi, peserta mendapat peluang untuk merasai dan menerokai budaya dan perjalanan Eropah yang terbaik!

*** Vesalius College sedang mengawasi wabak COVID-19 yang sedang berlaku. Oleh kerana keadaan terus berubah dengan cepat, keutamaan utama kita adalah kesihatan, keselamatan dan kesejahteraan masyarakat kita. Harap maklum bahawa disebabkan oleh keadaan semasa, penawaran kursus musim panas 2020 akan dilakukan secara dalam talian.

Pelajar mempunyai pilihan untuk mengambil Program Musim Panas ini sama ada dengan atau tanpa kredit. Anda boleh mendaftar untuk maksimum 2 kursus (6 ECTS setiap kursus). Mana-mana kombinasi yang mungkin! Kedua-duanya jelas, seperti Demokrasi Barat dalam Krisis dan Pendekatan Kesatuan Eropah terhadap Demokratisasi dan Hak Asasi Manusia , dan yang kurang jelas, seperti Teori dan Praktik Pengeluaran Video dan Industri Brewery Belgium dalam Konteks Global . Dalam kursus kedua, industri bir Belgian terkenal diambil sebagai kajian kes multi-faceted untuk mengkaji proses perniagaan teras dan perkembangan pasaran antarabangsa. Selain itu, anda juga akan mendapat peluang untuk mempelajari kacang-kacangan dan bolt proses pembuatan bir!

Satu lagi perkara hebat mengenai Program Musim Panas ini ialah jika anda tidak mahu menghabiskan setiap hari bekerja di dalam bilik darjah, anda juga boleh memilih magang sebagai salah satu daripada dua kursus terpilih anda. Kemudian anda benar-benar dapat memperoleh pengalaman kerja di atas tanah dengan salah satu daripada rakan latihan terpilih VeCo!

Kursus

Sila layari laman web kami di sini untuk senarai penuh kursus.

Semua kursus kami diajar dalam bahasa Inggeris.

Cara memohon

Visa pelajar tidak dikehendaki menghadiri Program Musim Panas. Dalam kebanyakan kes, visa pelancong cukup untuk kehadiran. Walau bagaimanapun, pelajar mesti mempunyai kad pengenalan atau pasport yang sah.

Semua pelajar yang ingin menyertai Program Musim Panas mesti menghantar Borang Permohonan Program Musim Panas. Pelajar yang ingin melakukan magang pada musim panas mesti melengkapkan DUA Borang Permohonan (satu untuk Program Musim Panas dan satu untuk Magang). Tarikh akhir Permohonan Program Musim Panas adalah 22 Mei 2020 , dan tarikh akhir Permohonan Magang adalah 24 April . Pelajar yang tidak dapat memenuhi tarikh akhir permohonan hendaklah menghubungi Vesalius .visiting @ vub.be (Pelajar di Luar Negara) atau Vesalius .college.admissions @ vub.be (Pelajar luar)

Pelajar Luar Negara Pelajar (Institusi Rakan dan Institusi Bukan Mitra)

Tarikh akhir pengajian pelajar di luar negara adalah 3 Mei 2020.

Pelatih (untuk Pelajar Luar Negara Pelajar)

Sekiranya anda ingin memohon magang pada musim panas, anda mesti menghantar borang permohonan yang berasingan. Tarikh akhir permohonan magang adalah 24 April. Sila kunjungi laman web kami di sini untuk maklumat lebih lanjut mengenai program Magang.

Pemohon Luar

Untuk menjadi layak, anda mesti mendaftar dalam program sarjana muda dan mendapat arahan bahasa Inggeris yang baik. Kemasukan diputuskan mengikut kes demi kes.

Tarikh akhir permohonan adalah pada 22 Mei 2020 .

Yuran kelas tambahan

  • Yuran tuisyen setiap kursus (6 ECTS) ialah 1300

Jika anda seorang pegawai luar negeri yang belajar dari universiti rakan kongsi, sila hubungi lawatan. Vesalius @ vub.be untuk mengetahui lebih lanjut tentang diskaun yang tersedia untuk pelajar anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vesalius College is one of the few higher education institutions in Brussels that offers European-focused Bachelor’s degrees solely taught in the English language. Founded in 1987 by the Vrije Univers ... Baca lebih lanjut

Vesalius College is one of the few higher education institutions in Brussels that offers European-focused Bachelor’s degrees solely taught in the English language. Founded in 1987 by the Vrije Universiteit Brussel and Boston University, Vesalius College offers American-style education that includes small classes, low student-teacher ratios and participatory classroom experiences. Vesalius College takes full advantage of its location in the Capital of Europe with guest lectures from European policymakers, diplomats, business leaders, journalists and other experts. With a diverse student body drawn from all corners of the globe (50 + nationalities), Vesalius College provides an enriching academic and cultural experience. Baca Ringkas