Program Tahun Asas

Umum

Penerangan Program

Anda muda, bercita-cita tinggi dan mencari inspirasi? Anda telah menamatkan sekolah menengah, ingin menikmati kehidupan di universiti, dan ingin belajar lebih banyak tentang dunia dan budayanya? Kemudian anda akan berminat dengan Program Tahun Asas kami.

Perancangan dan persediaan untuk masa depan akademik anda adalah langkah penting. Sertai Program Yayasan Universiti Jacobs untuk meneroka pelbagai bidang pengajian dan memperoleh kemahiran belajar akademik sebelum memulakan ijazah sarjana muda anda.

Berdasarkan latar belakang akademik individu anda dan keperluan dan matlamat anda, anda boleh merancang pengalaman pembelajaran Yayasan Tahun anda sendiri. Sebagai pelajar Tahun Asas, anda boleh mengikuti kursus sarjana muda dari pelbagai bidang pengajian dan memilih antara jenis kelas persediaan untuk meningkatkan kemahiran akademik anda. Tambahan pula, anda tinggal di kampus antarabangsa kami dan dapat menikmati manfaat penuh kehidupan pelajar di kolej kediaman.

Pelajar yang melengkapkan program ini berjaya menerima kemasukan ke program sarjana muda Jacobs University. Rancang jalan anda sendiri!

Alasan Besar untuk memohon kepada Tahun Asas

# 1 Pendidikan Premium : Penasihat akademik kami dan pengajar yang berpengalaman memberikan bimbingan profesional dalam peralihan anda kepada kajian sarjana muda. Nikmati saiz kelas kecil, bantuan individu dan kemudahan canggih.

# 2 Pendekatan Individu : Keuntungan dari nasihat akademik peribadi, kaunseling kerjaya, dan kurikulum akademik individu yang anda boleh menyesuaikan diri dengan minat dan keperluan anda sendiri.

Pengetahuan Boleh Pindah # 3 : Program ini membolehkan anda menghadiri kursus sarjana muda dan mengumpul sehingga 45 mata kredit ECTS yang boleh anda pindahkan ke program pengajian masa depan anda.

# 4 Kehidupan Kampus: Anda akan hidup dan belajar di kampus dan anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti antarabangsa kami yang bersemangat dengan pelajar dari lebih 100 negara yang berbeza. Mengasah kemahiran interkultur anda, membangunkan rangkaian antarabangsa dan mengumpul pengalaman seumur hidup.

# 5 Kemasukan Dijamin ke Jacobs University: Semua pelajar yang berjaya melengkapkan Program Tahun Asas mendapat kemasukan dijamin ke program sarjana muda yang terkenal di universiti.

Perkhidmatan Tahun Asas

 • Panduan Pakar dalam peralihan kepada kajian sarjana muda.
 • Penasihat akademik profesional, kaunseling kolej, dan bimbingan rakan sebaya.
 • Penyediaan dan pendaftaran ujian SAT.
 • Bilik single moden dan papan penuh di kolej kediaman.
 • Pusat rekreasi dan bilik multimedia yang lengkap.
 • Sokongan visa dan pra-pelepasan.
 • Minggu Orientasi untuk memudahkan peralihan ke Universiti Jerman dan Jacobs. Program Keluarga Tuan Rumah.
 • Lawatan ke bandar-bandar utama Eropah.
 • Sokongan umum (pickup lapangan terbang, insurans kesihatan, permit kediaman dan lain-lain).
 • Kampus Universiti dengan keselamatan 24-jam.

Cara memohon

Untuk permohonan lengkap, sila serahkan dokumen berikut:

 • Borang Permohonan Dalam Talian, termasuk kenyataan motivasi pendek. Transkrip sekolah tinggi anda.
 • Surat rujukan dari guru atau kaunselor bimbingan.
 • Bukti penguasaan Bahasa Inggeris (contoh: TOEFL, IELTS, atau Cambridge [FCE]).
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Students lovingly call the campus “the bubble” – an international English-language microcosm in the middle of Europe, where you will live and learn with students from over 100 countries.

Students lovingly call the campus “the bubble” – an international English-language microcosm in the middle of Europe, where you will live and learn with students from over 100 countries. Baca Ringkas