Read the Official Description

pelajar Teknologi Alam Sekitar akan pakar mengenai cara-cara untuk menghasilkan tenaga boleh diperbaharui dalam dua kategori utama: Pembakaran dan Elektrik.

bahan api pembakaran termasuk biodiesel, etanol, bio-gas dan hidrogen. Kategori elektrik termasuk solar, angin kediaman, panas bumi dan hidroelektrik.

Selain itu, pelajar akan mempunyai latihan dalam air: pengukuran, Undang-undang, dan Kualiti. Air adalah satu aspek penting dalam penjagaan alam sekitar yang mampan.

Mengapa Teknologi Alam Sekitar di CSI?

Sertai revolusi tenaga hijau baru muncul. pekerjaan kolar hijau dengan pantas membuat jalan mereka ke dalam tenaga kerja arus perdana. Sama ada anda berminat untuk membantu membendung selera kami untuk minyak asing yang dihasilkan, mengurangkan kesan karbon anda, mencapai kemerdekaan tenaga, atau hanya berfikir teknologi yang menarik - Anda berada di tempat yang betul!

Program Teknologi Alam Sekitar menyediakan kurikulum yang luas dalam sistem elektrik industri, penjanaan bersama, pengurusan sumber air, solar, sel-sel bahan api, dan pembangunan kemahiran yang ditetapkan pada kedudukan seseorang untuk pelbagai pekerjaan yang dijangkakan dengan kemunculan hijau ekonomi kolar.

Khas Alat atau Kemahiran?

Program Teknologi Alam Sekitar tidak memerlukan pelajar untuk membeli alat-alat khas.

Program ini akan menggunakan kedua-dua kuliah dan makmal format. pengalaman hands-on adalah penting untuk mendapat kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam industri. A kebolehan mekanikal adalah kemahiran yang diperlukan.

Program taught in:
English

See 23 more programs offered by College of Southern Idaho »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date