Program Yayasan Antarabangsa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program Yayasan Antarabangsa Muscat University menghasilkan pelajar 'siap darjah' yang akan maju ke salah satu program sarjana Muscat University disampaikan dengan kerjasama Universiti Aston. Program Asasi dijamin berkualiti oleh Aston University, UK.

Ia terdiri daripada bahasa Inggeris; Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik; IT / Pengkomputeran; Matematik, dan modul khusus subjek yang berkaitan dengan program sarjana muda masa depan yang ingin disertainya oleh pelajar. Kemahiran belajar terselit di seluruh modul. Selama tiga penggal, pelajar akan mempelajari modul yang berbeza yang menjadi semakin mencabar dan lebih kompleks. FP dirancang sedemikian rupa sehingga bahasa dan kemahiran yang diperoleh dalam satu modul dapat diterapkan kepada orang lain di FP dan ke peringkat sarjana muda masa depan.

Program Yayasan Muscat University sepenuhnya mematuhi garis panduan Oman Academic Accreditation Authority (OAAA) Oman untuk Program Asasi di Oman. Setiap dokumen Spesifikasi Modul telah dipetakan dengan teliti ke hasil pembelajaran OAAA.

Program Yayasan Antarabangsa Universiti menawarkan kepada pelajar yang menyelesaikan program ini, dan yang memenuhi syarat bahasa Inggeris, pilihan untuk mendaftar dalam program yang relevan di sejumlah institusi pendidikan tinggi UK yang semakin meningkat, belajar sepenuh masa di UK. Sehingga kini, rakan kongsi termasuk Universiti Aston, Universiti Hull, Universiti Sunderland, Universiti Leeds Beckett, dan Universiti Central Lancashire.

136728_pexels-photo-207691.jpeg

Objektif Program

Program Yayasan Muscat University dan Program Yayasan Antarabangsa bertujuan untuk:

 • Lengkapkan anda dengan alat kelengkapan akademik untuk membolehkan anda mengikuti program ijazah sarjana muda. Literasi seperti itu merangkumi kemahiran insaniah seperti memberi persembahan yang berkesan; mengambil bahagian dalam seminar dan bekerja dalam kumpulan serta satu set kemahiran akademik utama seperti penggunaan parafrasa, petikan, dan petikan.
 • Tingkatkan penguasaan bahasa Inggeris anda ke tahap di mana anda boleh mengambil ijazah sarjana muda yang diajar secara eksklusif melalui bahasa Inggeris.
 • Kembangkan pengetahuan khusus subjek pengenalan mengenai ijazah sarjana muda yang anda rancangkan untuk belajar.
 • Kembangkan kemahiran menyelesaikan masalah analitik dan matematik dan menerapkannya pada masalah dunia nyata yang praktikal.
 • Lengkapkan anda dengan kemahiran IT yang diperlukan untuk pengajian sarjana dan tempat kerja.
 • Kembangkan kemampuan untuk merenungkan pembelajaran dan pengalaman anda untuk berusaha untuk peningkatan berterusan.
 • Akurasikan anda ke persekitaran akademik Institusi Pengajian Tinggi.
 • Buat platform untuk anda menjadi pelajar yang bebas dan seumur hidup.

Syarat Kemasukan

Pemohon biasanya memerlukan Diploma Pendidikan Am Oman atau yang setaraf dengannya (diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan) dengan gred berikut:

 • Minimum 65% dalam Diploma Pendidikan Umum
 • Minimum 65% dalam Bahasa Inggeris
 • Minimum 65% dalam Matematik Tulen atau Matematik Gunaan
 • Minimum 65% dalam bidang Kimia bagi mereka yang ingin mengikuti BSc Chemical Engineering
Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Muscat University’s mission, vision, and values are underpinned by four essential themes: ethics, excellence, entrepreneurship, and innovation.

Muscat University’s mission, vision, and values are underpinned by four essential themes: ethics, excellence, entrepreneurship, and innovation. Baca Ringkas