Program agregasi untuk pendidikan menengah atas

L’Université Catholique Du Congo

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Program agregasi untuk pendidikan menengah atas

L’Université Catholique Du Congo

JABATAN PENERIMAAN PENDIDIKAN SEKOLAH IJAZAH TINGGI TINGGI

Dilampirkan ke Fakulti Falsafah, Jabatan Penggabungan Pendidikan Menengah Atas adalah fakulti antara. Ia bertujuan untuk latihan teoretikal dan praktikal guru sekolah menengah yang memegang ijazah dalam ijazah dari mana-mana fakulti yang ada di dalam UCC.

Jabatan disiplin ini merupakan salah satu alat yang istimewa untuk latihan dan penghantaran berkesan pendidikan pemuda dengan nilai moral dan rohani menurut visi Kristian.

Ia juga berkhidmat untuk fakulti yang sedia ada dan bertujuan untuk menyediakan graduan yang ingin pedagogi penghantaran yang diperlukan untuk profesion pengajaran masa depan mereka, mengikut visi Kristian pendidikan integral.

Oleh itu, ia bertujuan untuk memodelkan seorang graduan, pendidik Kristian masa depan, yang: bermaruah dan terlatih dalam prinsip dan amalan pedagogi yang dipupuk oleh iman Kristian dan diterangi oleh pencapaian sains pendidikan yang telah disahkan; membangunkan pelajar itu - Mempunyai, selain kecekapan tatatertib (pengetahuan tentang subjek), kecakapan didaktik (sokongan dan teknik komunikasi dan penilaian pedagogi, kualiti metodologi, pegangan dokumen sekolah); - didorong secara menyeluruh untuk pekerjaan masa depan beliau mengajar dengan bimbingan dengan pelajaran model dan memberikan pengajaran pembelajaran, semuanya di bawah bimbingan guru berpengalaman.

Pelajar yang mengambil Program Pengagregatan Sekolah Menengah Atas biasanya mengambil peperiksaan pada akhir tahun kedua lesen. Mereka dinasihatkan supaya mengambil kursus umum program pada tahun pertama lesen.

This school offers programs in:
  • Perancis


Tarikh Akhir Kemaskini June 18, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Feb. 2019
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Republik Demokratik Congo - Kinshasa, Kinshasa
Tarikh mula : Feb. 2019, Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Feb. 2019, Sept. 2019
Republik Demokratik Congo - Kinshasa, Kinshasa
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat