Program persediaan satu tahun: Bahasa Belanda sebagai Bahasa Asing dalam Konteks Akademik

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Atas dasar penyelidikan saintifik dan lebih dari 25 tahun pengalaman Linguapolis , institut bahasa dari University of Antwerp , telah mengembangkan metode untuk mengajar bahasa dengan cara yang efektif dan memotivasi. Pelajar kami diajar dalam persekitaran yang menggembirakan dan dipandu oleh guru yang mahir. Ciri utama program kami adalah interaksi, pendekatan orientasi hasil, dan penglibatan pelajar yang tinggi.

Program satu tahun Belanda sebagai Bahasa Asing dalam Konteks Akademik bertujuan untuk pelajar non-Belanda yang ingin mempersiapkan masuk pendidikan tinggi di Belanda. Program ini terdiri daripada gabungan lima tahap perolehan bahasa dan tiga modul yang direka untuk memperdalam pengetahuan peserta: Kemahiran Kajian Akademik; Budaya, Politik dan Hubungan Sosial; dan fonetik bahasa Belanda dan sebutan.

128926_CityCampusAulaRectorDhanispreview_Nieuwjaarsreceptie20172.jpg

Kandungan Program

Dalam pemerolehan bahasa, Linguapolis bermula pada tahap pemula dan selesai mutlak di Tahap 5, dengan Ujian Interuniversity untuk Bahasa Belanda sebagai Bahasa Asing yang berfungsi sebagai peperiksaan akhir. Mengikuti peperiksaan ini bermakna pelajar mematuhi keperluan bahasa untuk pendidikan tinggi dan boleh mendaftar untuk belajar di Belanda di universiti atau kolej universiti Flemish .

Guru Linguapolis yang paling berpengalaman melatih para pelajar dalam proses pembelajaran bahasa mereka dan dalam pilihan pendidikan tinggi akhir mereka . Program ini juga terdiri daripada aktiviti kebudayaan (lawatan muzium, malam teater, pesta Krismas, lawatan belajar ke Ghent, dll.). Pelajar boleh berpartisipasi dalam Taalmaat , pelajar bahasa peminjam bahasa dengan pelajar universiti berbahasa Belanda dari pelbagai fakulti. Taalmaat mewujudkan peluang untuk berlatih harian Belanda dengan rakan-rakan dalam konteks yang tidak formal dan tetapan yang realistik. Para pelajar juga mendapat idea tentang kehidupan pelajar, yang akan membantu mereka menyediakan secara optimum untuk pengajian mereka di Flanders.

Mengapa memilih UAntwerp ?

" Pertemuan orang dari seluruh dunia terbukti menjadi satu aspek yang unik dalam program persiapan satu tahun ini. Semua orang mempunyai kisahnya sendiri dan membawa pandangan, tradisi yang berbeza, ... Tahun ini memberi saya peluang untuk memikirkan dengan teliti kajian masa depan saya . Menghadiri kuliah semasa hari terbuka universiti membolehkan saya membuat pilihan yang baik dari pelbagai peluang belajar di universiti-universiti Flemish. "

Haroun | Maghribi

128904_PrepyearDutch_Fotofiche_1180op361_meisjesinzuilengang1.jpg

Baca testimoni di laman web sekolah

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of o ... Baca lebih lanjut

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of our student population comes from abroad. Baca Ringkas