Baca keterangan rasmi

Beliau telah meletakkan asas untuk belajar Universiti dalam bahasa Inggeris

Di Universiti New York di Prague, kami belajar secara eksklusif dalam bahasa Inggeris dan oleh itu kami menghendaki semua pelajar mempunyai kemahiran bahasa Inggeris yang mencukupi untuk mendapat manfaat daripada program kami yang berpunca daripada penganugerahan ijazah akademik dan mereka boleh secara aktif mengambil bahagian dalam pengajaran dalam bahasa Inggeris kelas.

Tujuan Program Yayasan adalah untuk meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris pelajar-pelajar berpotensi UNYP untuk memenuhi syarat untuk kursus yang berpunca dalam ijazah akademik. Untuk kursus di bawah ESL2, anda boleh mengira kredit untuk UNYP ijazah sarjana UNYP .


Penerimaan

Mereka yang berminat dengan pengajian sarjana muda yang mendapat skor antara 49 dan 69 dari sejumlah 120 mata dalam ujian Bahasa Inggeris UNYP (atau setara dengan ujian bahasa Inggeris yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang disenaraikan di bawah), atau selepas kelulusan dan penilaian oleh Penasihat Pengajian untuk Yayasan program dan / atau rektor) dan yang memenuhi semua keperluan lain untuk prosedur kemasukan boleh diterima secara UNYP untuk belajar di Yayasan UNYP .


Kemasukan dalam program ini

Peletakan dalam program Yayasan diputuskan berdasarkan hasil yang dicapai oleh pelajar TOEFL atau ujian kelembagaan yang disebutkan di atas dalam bahasa Inggeris, atau berdasarkan hasil yang dicapai dalam ujian Bahasa Inggeris yang diakui di peringkat antarabangsa. Calon kemudiannya diberikan kepada salah satu daripada tiga peringkat Yayasan mengikut skor yang dicapai dalam skor.


Pilihan Program Yayasan

Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua, Tahap 1 (ESL 1)

 • Tempoh: 1 semester
 • Bilangan kelas setiap minggu: 15 (6 tatabahasa, 6 membaca dan menulis, 3 mendengar)
 • Masa purata harian mingguan yang dijangka (persediaan, kerja rumah): 45
 • Kemungkinan menyertai program UNYP untuk mendapatkan ijazah universiti: Tiada
 • Penilaian: Calon diberikan status "Prospel" atau "Not for Profit" oleh Naib Dekan untuk mata pelajaran kajian berdasarkan hasil yang dicapai dalam ujian akhir.


Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua, Tahap 2 (ESL 2)

 • Tempoh: 1 semester
 • Bilangan jam dalam kelas seminggu 9 (3 tatabahasa, 3 membaca dan 3 mendengar)
 • Masa purata jam belajar mingguan yang dijangka (persediaan, kerja rumah): 27
 • Pilihan untuk menyertai program UNYP untuk mendapatkan ijazah universiti: terhad kepada 3-4 kredit setiap semester / 6-8 ECTS (1 kursus dari senarai di bawah):
  • Pengenalan kepada pendidikan tinggi (1 kredit setiap semester / 2 ECTS)
  • Komputer dan Aplikasi (2 kredit setiap semester / 4 ECTS)
  • Algebra Universiti (3 kredit setiap semester / 6 ETS)
  • Fotografi digital (3 kredit setiap semester / 6 ETCS)
  • Pengenalan kepada Lukisan dan Reka Bentuk (3 kredit setiap semester / 6 ECTS)
  • Pengenalan lukisan (3 kredit setiap semester / 6 ECTS)
  • Pengenalan kepada Kaligrafi Cina (3 kredit setiap semester / 6 ECTS)
 • Pembangunan kursus yang dijangka: kemasukan tanpa syarat ke dalam program UNYP baccalaureat dan / atau Pra-Komposisi Bahasa Inggeris - bergantung pada hasil yang dicapai pada akhir semester.
 • Penilaian untuk lulus kursus: Pelajar akan menerima anugerah "Prospěl" atau "Prospěl" dari pejabat naib dekan berdasarkan keputusan peperiksaan akhir (lihat carta prosedur). Untuk mendapat skor, anda memerlukan skor 72 atau lebih tinggi.


Grafik kemajuan

* Hasilnya hanya menunjukkan; Ujian diagnostik yang lain adalah perlu bagi kemasukan pelajar yang betul dalam program ini.

** Semua pelajar mesti menulis esai masuk jika cadangan untuk sokongan penulisan tambahan seperti Bahasa Inggeris Pra-Komposisi akan diterima.

*** Senarai keputusan tersenarai tidak lengkap. Keputusan tambahan yang boleh dipertimbangkan sebagai mencukupi dan mencukupi selepas diluluskan oleh Ketua Jabatan Bahasa dan Kesusasteraan Bahasa Inggeris, Naib Dekan Pengajian dan Rektor, akan dipertimbangkan.


Untuk dimasukkan ke dalam pelajar Program Foundation boleh mengulangi ujian masuk universiti dalam bahasa Inggeris, yang dianjurkan UNYP yang memberikan jabatan prosedur kemasukan UNYP ihsan perunding untuk Program Foundation, atau rektor. Bergantung kepada bilangan pelajar asing, kursus ESL 1 dan 2 boleh digabungkan menjadi satu untuk membolehkan semua calon menyertai program ini.

Dalam tempoh peperiksaan biasa, pensyarah Yayasan Foundation atau ahli jabatan kemasukan akan memeriksa pengetahuan bahasa pelajar melalui ujian masuk universiti UNYP dalam bahasa Inggeris dan / atau versi rasmi ujian TOEFL. Berdasarkan keputusan yang diperoleh daripada ujian-ujian ini, Jabatan Hal Ehwal Pelajar menyediakan (atau mengubah pra-pendaftaran) pelajar untuk semester berikutnya berdasarkan jadual.

Jika seorang pelajar lulus dari program Yayasan tetapi tidak sepenuhnya bersedia untuk Komposisi I, dia akan dimasukkan ke dalam kursus Pra-Komposisi Bahasa Inggeris.

Pelajar Pra-Komposisi akan mempunyai akses kepada program UNYP yang mana tajuk diberikan, tetapi Pra-Komposisi tidak akan menerima kredit untuk gelaran tersebut.


Pelajar yang belum lulus dari penempatan asal mereka selepas dua semester pengajian atau tidak layak untuk belajar sepenuh masa dengan tujuan mendapatkan gelar universiti, walaupun selepas 3 bulan belajar, akan dikecualikan daripada UNYP .

Menghadiri UNYP juga terpakai kepada program Yayasan. Pelajar yang lebih tinggi daripada ketidakhadiran yang tidak dapat diakui yang maksimum di mana-mana peringkat program Yayasan akan gagal dari kursus; Dekan Hal Ehwal Pelajar akan memberi penarafan "F" kepada pelajar dengan serta-merta dan dia tidak akan dapat meneruskan program ini pada semester ini. Calon boleh mendaftar semula di peringkat Program Yayasan yang sama pada semester berikutnya.

Program diajar dalam:
English
University of New York in Prague (UNYP)
Tarikh Akhir Kemaskini July 18, 2018
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
End Date
Feb 29, 2020
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Feb 29, 2020