Baca keterangan rasmi

2

Apa yang suka untuk belajar kursus ini dan bagaimana saya akan dinilai?

Psikologi adalah kajian saintifik minda dan tingkah laku. Anda akan memperoleh pengetahuan teori dan aplikasinya, dan membangunkan kemahiran penilaian dan analisis.

Anda akan diajar dalam pelbagai cara termasuk: mengambil nota semasa kuliah, kumpulan dan perbincangan seluruh kelas, serta meneroka topik melalui video dan DVD. Anda akan menjalankan kajian individu, kerja pasangan dan persembahan.

Apakah topik yang akan saya belajar?

Kajian Psikologi disokong dengan kajian perspektif utama atau pendekatan dan perbahasan. Tidak ada sebab tunggal tingkah laku jadi ia adalah penting untuk mempertimbangkan kekuatan dan kelemahan beberapa pendekatan, seperti biologi, tingkah laku dan psikodinamik. Ahli psikologi menggunakan pelbagai kaedah apabila menyelidik tingkah laku manusia, akibatnya ia adalah perlu untuk belajar tentang merit relatif kaedah seperti eksperimen, temu bual dan kajian kes untuk menamakan beberapa.

Selain daripada teori menyeluruh dan kaedah di mana kajian psikologi adalah berdasarkan pelajar akan belajar untuk mengaplikasi teori dan kaedah untuk topik kawasan individu dari pelbagai bidang psikologi seperti isu-isu kesihatan kognitif, sosial, pembangunan dan mental.

Apa pengalaman akan saya terima?

Anda mungkin mempunyai peluang untuk mengambil bahagian dalam perjalanan kediaman. Ini bukan sebahagian wajib kursus anda.

Apakah syarat-syarat kemasukan?

Anda memerlukan sekurang-kurangnya lima GCSE pada Gred C dengan Bahasa Inggeris dan Matematik pada Gred B ke atas. GCSE Sains Gred B adalah wajar.

Apa yang boleh saya belajar bersama kursus ini?

Kursus ini boleh digabungkan dengan kursus-kursus lain untuk membuat program penuh.

Apakah kemudahan yang ada?

Anda akan mempunyai akses kepada pusat sumber pembelajaran. Terdapat dewan makan di Bangunan Hele.

Apa yang boleh perjalanan membawa ke?

Ahli psikologi bekerja dalam beberapa bidang, sebagai contoh, industri, pendidikan, kesihatan mental, perkhidmatan penjara dan perkhidmatan sosial. Psikologi menyediakan anda dengan baik untuk pelbagai kursus ijazah, termasuk sains sosial. AS level menawarkan kelayakan antara GCSE dan tahap A. Kedua-dua AS peringkat dan tahap A menawarkan anda peluang untuk mendapatkan mata untuk masuk ke dalam pendidikan tinggi.

Adakah terdapat apa-apa kos tambahan?

Terdapat beberapa kos bahan dan sumber.

Apa yang pelajar-pelajar kita berfikir?

"Ia adalah satu perkara yang benar-benar menarik untuk kita tetapi boleh menjadi satu cabaran untuk memahami kerana ia lebih saintifik daripada anda berfikir."

"Terdapat banyak untuk belajar tetapi selagi anda mempunyai memori yang baik ia hebat, ia adalah subjek kegemaran saya, tetapi tidak ada jalan pintas untuk belajar semua barangan dan mendapat gred yang baik."

"Anda boleh menentukan gred anda sendiri dengan jumlah usaha anda masukkan ke dalam".

Kursus melanjutkan pelajaran adalah percuma untuk semua kanak-kanak berumur 16-18 tahun yang bermastautin di UK dan Kawasan Ekonomi Eropah untuk 3 tahun yang lepas. (Anda perlu berada di bawah 19 pada 31 Ogos dalam tahun kalendar yang anda memulakan kursus anda).

Program diajar dalam:
English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Exeter College »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date