Psikologi

Umum

Penerangan Program

Psikologi adalah disiplin saintifik berkenaan dengan kajian tingkah laku. Kursus ini direka untuk memberi pelajar persediaan akademik di beberapa kawasan Psikologi pada masa yang sama menyediakan bahan yang boleh berguna digunakan untuk kehidupan mereka sendiri.

TRANSFER KEPERLUAN UTAMA Psikologi boleh didapati di Pusat Kaunseling. Dalam semua kes, pelajar perlu berjumpa dengan kaunselor untuk keperluan pemindahan tertentu. graduan empat tahun dalam bidang Psikologi layak untuk kerjaya dalam percubaan, kaunseling remaja, pemulihan dan beberapa bidang lain dalam sektor swasta dan agensi-agensi kerajaan yang berkaitan dengan perkhidmatan bantuan.

Psikologi untuk Pemindahan

AA-T Ijazah Psikologi didefinisikan sebagai kajian saintifik tingkah laku. Program ijazah membolehkan pelajar menggunakan kaedah penyelidikan; menilai kredibiliti penyelidikan, teori dan aplikasi; memahami teras bidang, paradigma dan teori; mengaplikasikan konsep psikologi, perspektif teori, penemuan empirikal dan trend sejarah kepada soalan-soalan dan isu-isu dalam pengalaman peribadi dan masyarakat kontemporari; dan faham nilai etika dalam bidang psikologi akademik dan digunakan.

Bersekutu Sastera dalam bidang Psikologi untuk ijazah Transfer (AA-T) menyediakan pelajar untuk memindahkan ke dalam sistem CSU untuk melengkapkan ijazah sarjana muda dalam bidang Psikologi. Pelajar melengkapkan Associate dalam Sastera dalam Psikologi untuk ijazah Pemindahan dan memenuhi CSU syarat kelayakan minimum yang dijamin masuk ke sistem CSU, tetapi tidak ke kampus atau utama tertentu. Selepas pemindahan, pelajar akan dikehendaki melengkapkan tidak lebih daripada 60 unit untuk mendapat ijazah sarjana muda.

Untuk mendapatkan Associate dalam Sastera dalam Psikologi untuk ijazah Transfer, pelajar mesti melengkapkan 60 unit semester CSU boleh dipindah milik dengan purata mata gred sekurang-kurangnya 2.0, termasuk:

  • menyiapkan keperluan utama dengan gred C atau lebih baik; dan
  • siap disahkan sama ada corak Am Universiti California State Education Lebar, atau Pemindahan Kurikulum Intersegmental General Education.

Ia amat disyorkan bahawa, sebelum memindahkan, pelajar kursus yang memenuhi CSU Amerika Syarikat Sejarah, Perlembagaan dan keperluan Ideals tamat pengajian American lengkap. Dalam semua kes, pelajar perlu berjumpa dengan kaunselor untuk maklumat lanjut mengenai kemasukan universiti dan keperluan bagi pemindahan.

psikologi

AA atau Ijazah AS Belajar semua yang anda perlu tahu untuk memulakan kerjaya dalam bidang psikologi dengan program ijazah ini. program Psikologi kami akan memberikan pengetahuan asas bidang manakala menyediakan anda untuk pemindahan. Anda akan mengkaji aspek biologi, kognitif, sosial dan tingkah laku manusia serta amalan standard dan eksperimen dalam bidang. Anda boleh memilih penekanan atau trek yang sesuai dengan kerjaya yang anda sasarkan.

Program Pelajar Hasil Pembelajaran (PSLOs)

  • Menilai kaedah penyelidikan yang digunakan dalam bidang psikologi
  • Menggunakan kemahiran pemikiran kritikal untuk menilai kredibiliti penyelidikan, teori dan aplikasi dalam bidang psikologi.
  • Membezakan bidang teras, paradigma dan teori psikologi.
  • Mengaplikasikan konsep psikologi, perspektif teori, penemuan empirikal, dan trend sejarah dalam bidang psikologi kepada soalan-soalan dan isu-isu dalam kehidupan mereka sendiri dan dalam masyarakat kontemporari.
  • Menerangkan dan menggunakan piawaian etika dalam bidang psikologi akademik dan digunakan.
Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Sierra College is a two year community college and offers a wide selection of associate degree programs, on-campus housing, guaranteed transfer agreements to California universities, affordable tuitio ... Baca lebih lanjut

Sierra College is a two year community college and offers a wide selection of associate degree programs, on-campus housing, guaranteed transfer agreements to California universities, affordable tuition, structured ESL classes and a great campus location. Baca Ringkas