Rangkaian komputer sokongan spec. (D)

CBT College - Miami

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Rangkaian komputer sokongan spec. (D)

CBT College - Miami

ht

Pakar Sokongan Rangkaian Komputer rancangan yang ada di kampus Florida kami secara amnya mengambil masa 12 bulan untuk disiapkan. Sebaik sahaja anda berjaya menamatkan program ini, anda akan menerima diploma teknikal anda dari CBT College.

Apabila anda menerima Pakar Sokongan Rangkaian Komputer diploma, anda boleh memulakan kerjaya anda dalam industri IT. Anda akan memenuhi e-mel dan panggilan telefon daripada individu yang mengalami masalah dengan perkakasan komputer atau perisian. Sesetengah perniagaan dan organisasi mengupah Pakar Sokongan Rangkaian Komputer untuk diberi sokongan jabatan pemprosesan maklumat mereka. Jawatan-jawatan ini semua akan memerlukan anda mempunyai penyelesaian masalah yang kukuh dan kemahiran pemikiran analitikal.

Gambaran Keseluruhan

Jika anda mempunyai kemahiran analitikal yang kuat, yang besar dengan penyelesaian masalah, mempunyai kemahiran komunikasi yang cemerlang, bersama-sama dengan ketangkasan, kerjaya sebagai seorang Pakar Sokongan Rangkaian Komputer boleh menjadi pilihan yang sesuai untuk anda. Pakar sokongan Rangkaian Komputer memberikan bantuan dan nasihat kepada orang ramai dan organisasi yang menggunakan perisian komputer atau peralatan. Beberapa, hubungi pakar sokongan rangkaian komputer, menyokong teknologi maklumat (IT) pekerja dalam organisasi mereka. Lain-lain, dipanggil pakar sokongan pengguna komputer, membantu pengguna bukan-IT yang menghadapi masalah komputer.

Kebanyakan majikan dalam masyarakat hari ini akan memerlukan bahawa anda mempunyai diploma atau ijazah sebelum anda boleh mula bekerja untuk perniagaan atau organisasi mereka. Mendaftar dalam Rangkaian Komputer Pakar Sokongan program diploma di kampus Miami Gardens, Hialeah, dan Flagler kami akan memberikan anda kepakaran, pengalaman, dan pengetahuan yang diperlukan untuk kerjaya dalam industri IT.

objektif

Apabila anda telah mendaftar di Specialist program Sokongan Rangkaian Komputer di CBT College, anda akan bersedia untuk mengendalikan, memahami, dan melaksanakan pelbagai tugas, termasuk yang berkaitan dengan perkakasan dan penyelenggaraan perisian, selain daripada penyelesaian masalah perkakasan dan perisian . Anda juga akan mengetahui asas-asas teori dan praktikal yang diperlukan untuk mengekalkan, mereka bentuk dan melaksanakan sistem rangkaian. Anda juga akan tahu bagaimana untuk menggunakan aplikasi perniagaan yang sama.

Untuk mendapatkan pekerjaan yang berkualiti tinggi, anda akan perlu untuk menjadi seorang juruteknik komputer yang disahkan. Arahan kursus dan hands-on pengalaman akan menyediakan anda untuk pelbagai matlamat pensijilan, yang termasuk:

  • CompTIA A + Certification
  • CompTIA Network + pensijilan

Hasil

Pakar sokongan komputer biasanya rangkaian melakukan perkara berikut:

  • Ujian dan menilai sistem rangkaian sedia ada
  • Melaksanakan penyelenggaraan yang kerap untuk memastikan bahawa rangkaian beroperasi dengan betul
  • Selesaikan masalah rangkaian kawasan setempat (LAN), rangkaian kawasan luas (WAN), dan sistem Internet

Pakar sokongan komputer rangkaian, juga dikenali sebagai pakar sokongan teknikal, biasanya bekerja di jabatan IT organisasi mereka. Mereka membantu kakitangan IT menganalisis, menyelesaikan masalah, dan menilai masalah rangkaian komputer. Mereka memainkan peranan yang penting dalam penjagaan harian rangkaian organisasi mereka dengan mencari penyelesaian kepada masalah kerana ia berlaku. Menyelesaikan masalah IT dengan cara yang tepat pada masanya adalah penting kerana organisasi bergantung kepada sistem komputer mereka. Pakar sokongan teknikal boleh memberikan bantuan kepada pengguna komputer organisasi melalui telefon, e-mel, atau di-orang lawatan. Mereka sering bekerja di bawah rangkaian, yang mengendalikan tugas yang lebih kompleks.

Juruteknik bantu meja: biasanya memberikan bantuan teknikal kepada pengguna komputer bukan IT. Mereka bertindak balas ke telefon dan e-mel permintaan untuk bantuan. Kadang-kadang mereka membuat lawatan tapak supaya mereka dapat menyelesaikan masalah secara peribadi.

Juruteknik meja bantuan boleh menyelesaikan pelbagai masalah yang berbeza dengan industri dan firma tertentu. Sesetengah juruteknik bekerja untuk syarikat perisian besar atau bagi firma-firma perkhidmatan sokongan dan mesti memberi arahan kepada pelanggan perniagaan mengenai cara untuk menggunakan program yang kompleks. Kadang-kadang mereka bekerja dengan juruteknik lain untuk menyelesaikan masalah.

Yang lain bekerja di pusat panggilan, menjawab soalan-soalan mudah daripada pengguna. Sesetengah juruteknik bekerja untuk organisasi dan membantu pekerja-pekerja bukan IT yang mempunyai masalah komputer mereka.

eytaer
This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Miami, Florida
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Miami, Florida
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat