Reka bentuk milan - fesyen & merchandising

IES Abroad

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Reka bentuk milan - fesyen & merchandising

IES Abroad

59216_milan-2800114_640.jpg

Mengapa Milan?

Fesyen ada di udara di Milan. Sebagai salah satu daripada "fesyen besar" ibu kota (bersama dengan London, New York, dan Paris), Milan adalah rumah kepada banyak rumah fesyen mewah seperti Armani, Dolce & Gabbana, Miu Miu, dan banyak lagi; dan hampir semua "nama besar" diwakili. Bersiaplah untuk diilhami oleh piawai keanggunan Milan dan obsesi dengan gaya-dari landasan pacu ke jalan.

Program Reka Bentuk Fesyen & Merchandising kami menawarkan pengalaman fesyen holistik. Pertimbangkan sumber trend global dalam perniagaan, reka bentuk, jahitan, fabrik dan bahan, pemodelan, dan pemasaran. Ketahui tentang perniagaan fesyen dari pakar tempatan dan profesor dari universiti terbaik di Milan. Sertai reka bentuk Milan dan menyesuaikan pemandangan melalui kursus praktikum di institut fesyen profesional yang menawarkan pelajaran tangan dalam pakaian dan penciptaan aksesori.

Apa yang akan anda pelajari

Mempelbagaikan kajian fesyen anda dengan kursus elektif dari Program Itali Hari Ini. Kursus termasuk Sejarah, Sains Politik, Sastera, Muzik, dan banyak lagi.

Sebagai sebahagian daripada pengalaman seumur hidup ini, anda juga berpeluang mendaftarkan diri dalam latihan magang yang berkaitan dengan fesyen dan mengiringi seminar akademik yang membantu anda menjumpuhkan apa yang anda sedang belajar di penempatan anda.

Kehidupan seharian

Milan akan menjadi kelas anda. Bayangkan meneroka reka bentuk dan penggunaan fabrik di dalam bilik darjah dan kemudian menghadiri pertunjukan landasan semasa Minggu Fesyen sebagai sebahagian daripada kursus anda, atau melawat ibu pejabat rumah fesyen mewah dan jenama mewah selepas kuliah mengenai perniagaan, penjenamaan dan barangan dari tempatan pakar dalam bidang. Semua yang anda lakukan di Milan akan menjadi sebahagian daripada pengalaman pembelajaran anda.

Kami mahu anda berasa seperti di rumah di Milan, jadi kita melakukan semua yang kita boleh untuk membantu anda mengintegrasikan ke dalam hidup di bandar. Dari perumahan kepada aktiviti kebudayaan, tugas kami adalah untuk memastikan anda mempunyai kajian yang paling sahih di luar negara pengalaman mungkin.

AKADEMIK

Misi kami adalah mudah: untuk menyediakan anda dengan kajian yang terbaik di luar negara program mungkin-yang merangkumi pengalaman akademik dan kebudayaan yang berkualiti tinggi.

Semasa di Milan, anda mengambil 15-19 kredit setiap semester, dan semua kursus yang bernilai 3 kredit melainkan dinyatakan sebaliknya.

Anda juga diletakkan dalam kursus Bahasa Itali yang dikehendaki yang disesuaikan dengan tahap kecekapan anda. Kursus bahasa diajar dalam bahasa Itali, dan semua kursus lain diajar dalam bahasa Inggeris atau bahasa Itali.

Mewujudkan pengalaman akademik anda sendiri dengan memilih daripada komponen program yang diperlukan dan pilihan berikut:

  • IES kursus Abroad Itali (diperlukan, 4 atau 6 kredit)
  • Kursus IES di luar negara yang diajar bahasa Inggeris (pilihan, 3 kredit setiap)
  • Kursus berkaitan fesyen (dalam Bahasa Inggeris atau Itali) di institusi rakan kongsi (pilihan, kredit berbeza-beza)
  • Latihan dan seminar (pilihan, 3 kredit)
  • penempatan pembelajaran perkhidmatan dan seminar (pilihan, 3 kredit)
  • IES Luar Negara Itali Hari Kursus elektif program (pilihan, 3 kredit setiap satu)

Sila ambil perhatian bahawa beberapa kursus mempunyai prasyarat.

Kehidupan seharian

Sebahagian daripada membuat anda merasa di rumah di Milan sedang melakukan yang terbaik untuk membantu anda berasa selamat dan peduli. Sama ada ia adalah program orientasi yang mempersiapkan anda, perumahan yang terletak dengan baik dan selesa, atau perjalanan lapangan yang membawa anda ke tempat-tempat yang dipukuli-kami semua tentang perkhidmatan pelajar kami. Ini adalah salah satu perkara yang kita kenal.

This school offers programs in:
  • English
  • Itali
IES Abroad
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
18,100 USD
Locations
Itali - Milan, Lombardy
Tarikh mula : Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jan. 2019
Itali - Milan, Lombardy
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat