Rome - sejarah seni & fesyen

IES Abroad

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Rome - sejarah seni & fesyen

IES Abroad

59220_st-peters-basilica-2875093_640.jpg

Mengapa Rom?

Apabila anda berfikir tentang seni atau fesyen, anda berfikir tentang Rom dan Itali. Dari kemajuan besar yang dicapai oleh Empayar Rom dalam seni dan seni bina, melalui karya-karya Renaissance Itali abad ke-15 (berfikir Michelangelo dan Raphael) hingga hari ini-dengan seni bina moden yang menarik oleh Renzo Piano dan fesyen yang berpandangan ke hadapan oleh Fendi, Gattinoni , Brioni, dan rumah-rumah lain yang berpangkalan di sini-Rom, secara harfiah, beribu-ribu khazanah artistik dan seni bina, kejayaan, dan trend untuk belajar.

Apa yang akan anda pelajari

Dalam Program Seni & Fesyen kami, anda boleh memilih dari beberapa siri kursus Sejarah Seni (dari Purba hingga Baroque), Pemuliharaan, dan banyak lagi. Anda juga mempunyai peluang sekali dalam seumur hidup untuk mengambil kursus berkaitan fesyen (termasuk reka bentuk dan gaya) di Accademia di Costume e Moda, salah satu akademi Fesyen terkenal di Rom, atau mengambil kelas seni di Rom Universiti Seni Halus (RUFA).

Rom akan menjadi kelas anda. Semua kursus kami mempunyai banyak lawatan yang diketuai oleh fakulti ke muzium, tapak, dan monumen. Bayangkan mengkaji karya Leonardo Da Vinci di kelas dan kemudian melawat Vatican untuk melihat Chapel Sistine sebagai sebahagian daripada kursus anda!

Meningkatkan apa yang anda pelajari di dalam bilik darjah dan menambah pengalaman kerja antarabangsa ke résumé anda dengan mengambil bahagian dalam latihan opsional atau tindakan pembelajaran sosial / perkhidmatan dan seminar yang disertai. Peletakan yang mungkin termasuk galeri seni, studio seni, firma seni bina, agensi reka bentuk, dan pengurusan acara. Pelbagai jenis disiplin lain juga ditawarkan, jadi anda boleh menambah pengajian seni dan fesyen dengan kursus dari satu lagi program kami di Roma yang memberi tumpuan kepada bahasa Itali, Hubungan Antarabangsa, Sosiologi, dan banyak lagi.

Akademik

  • Kursus Bahasa Inggeris di luar negara IES atau bahasa Itali (pilihan, 3 kredit setiap satu)
  • Kursus bahasa IES di luar negara berbahasa Inggeris atau Itali yang diajar dari program Rom lain (pilihan, 3 kredit setiap satu)
  • Kursus Bahasa Inggeris atau Itali yang diajar di universiti tempatan (pilihan, 3 kredit setiap)
  • Pelayanan dan penempatan tindakan pembelajaran / sosial perkhidmatan (pilihan, 3 kredit)
  • Peletakan Internship atau Social Action dan seminar yang menyertai (3 kredit masing-masing, pilihan)

Kehidupan seharian

Sebahagian daripada membuat anda merasa di rumah di Rom sedang melakukan yang terbaik untuk membantu anda berasa selamat dan peduli. Sama ada program orientasi yang mempersiapkan anda untuk apa yang akan datang, perumahan anda yang terletak dengan baik dan selesa, atau perjalanan lapangan yang membawa anda ke tempat-tempat yang dipukul-kita semua tentang perkhidmatan pelajar kami. Ini adalah salah satu perkara yang kita kenal.

This school offers programs in:
  • English
  • Itali
IES Abroad
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
17,100 USD
Locations
Itali - Rome, Lazio
Tarikh mula : Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Mei 31, 2019
Dates
Jan. 2019
Itali - Rome, Lazio
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Mei 31, 2019