Sains biologi

Umum

Penerangan Program

Biologi adalah satu perkara yang pelbagai yang boleh meliputi pelbagai bidang khusus. Kami menawarkan kursus-kursus dalam banyak bidang sains biologi, dari Anatomy ke Zoologi. Kami juga menyediakan kursus-kursus yang berguna untuk mereka yang merancang untuk pergi ke dalam kerjaya perubatan atau penjagaan. program ijazah Sains Biologi kami memenuhi keperluan pemindahan untuk pelbagai jenis bidang.

PEMINDAHAN DAN UTAMA KEPERLUAN dalam bidang Sains Biologi boleh didapati di Pusat Kaunseling. pelajar pemindahan merancang untuk utama dalam Biologi, Botani, Zoologi, Ekologi, Mikrobiologi, Anatomy, Physiology, Perhutanan, Pengurusan Hidupan Liar, Sumber Asli, Perubatan, Pergigian, Perubatan Veterinar, Optometry dan Farmasi perlu berjumpa dengan kaunselor untuk keperluan pemindahan tertentu.

Sains biologi

AS Ijazah Jika anda berminat dalam apa-apa jenis bidang dalam biologi, ini adalah program ijazah yang anda perlukan. Kami menyediakan anda dengan kerja kursus untuk memenuhi keperluan pemindahan selama lebih dua puluh jenis bidang. Kerjaya laluan anda boleh mengambil pelbagai dari Perhutanan Pemulihan Carakerja. A Sains Biologi AS ijazah juga boleh membantu anda mendapat kedudukan peringkat kemasukan dalam bidang pilihan anda.

Program Pelajar Hasil Pembelajaran (PSLOs)

  • Menggunakan kaedah saintifik untuk mereka bentuk, menjalankan eksperimen, dan hipotesis ujian.
  • Menjalankan saintifik kajian literatur, menilai secara kritikal, dan mentafsir maklumat biologi.
  • Rangka organisasi dan integrasi sistem biologi.
  • Memohon makmal dan / atau kemahiran bidang perlu untuk menjawab soalan biologi.
  • Sebagai seorang individu bermaklumat dan bertanggungjawab, menilai isu-isu biologi kontemporari yang mempunyai implikasi sosial dan / atau etika.
Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Sierra College is a two year community college and offers a wide selection of associate degree programs, on-campus housing, guaranteed transfer agreements to California universities, affordable tuitio ... Baca lebih lanjut

Sierra College is a two year community college and offers a wide selection of associate degree programs, on-campus housing, guaranteed transfer agreements to California universities, affordable tuition, structured ESL classes and a great campus location. Baca Ringkas