Sains Komputer

Umum

Penerangan Program

Dengan komputer menjadikannya operasi lebih maju dan lebih penting untuk perniagaan, ada masa yang lebih baik untuk mempertimbangkan kerjaya dalam bidang sains komputer. Jabatan Sains Komputer kami berada di sini untuk menyediakan anda untuk bekerja dalam pengaturcaraan komputer dan untuk dipindahkan ke kolej negeri dan universiti untuk kajian lebih lanjut dalam bidang sains komputer atau sains maklumat. Kurikulum ini menawarkan kedua-dua teori dan pengalaman praktikal untuk jawatan peringkat kemasukan pekerjaan. Terdapat kursus komputer untuk major bukan sains serta jurusan sains.

Kurikulum Sains Komputer memenuhi kurikulum mod Persatuan Pengurusan Pemprosesan Data untuk pendidikan sistem maklumat komputer sarjana muda.

Sains Komputer Pemindahan

AS-T Ijazah Bersekutu Sains dalam Sains Komputer untuk ijazah Transfer (AS-T) program menyediakan pelajar dengan asas yang kukuh dalam Sains Komputer. Setelah tamat program ini, pelajar akan menunjukkan kebolehan untuk menganalisis masalah dan kraf sesuai penyelesaian algoritma; menggunakan pengetahuan pengkomputeran dan matematik yang sesuai untuk disiplin; mentafsir data, berfikir secara kritis dan menggunakan kaedah saintifik; penyelidikan dan menilai idea dan maklumat baru; dan mentafsir maklumat teknikal, serta mendengar dengan berkesan untuk, berkomunikasi secara lisan dengan, dan menulis dengan jelas untuk pelbagai khalayak.

Bersekutu Sains dalam Sains Komputer untuk ijazah Transfer (AS-T) menyediakan pelajar untuk memindahkan ke dalam sistem CSU untuk melengkapkan ijazah sarjana muda dalam bidang Sains Komputer atau utama dianggap sama dengan kampus CSU. Pelajar memperoleh ijazah bersekutu untuk pemindahan dan memenuhi CSU pemindahan minimum syarat kemasukan yang dijamin diterima masuk dengan berdiri junior kepada sistem CSU, tetapi tidak ke kampus atau utama tertentu. Selepas pemindahan, pelajar akan dikehendaki melengkapkan tidak lebih daripada 60 unit ditetapkan tambahan untuk mendapat ijazah sarjana muda.

Untuk mendapatkan Madya dalam Sains dalam Sains Komputer untuk ijazah Transfer, pelajar mesti melengkapkan 60 unit semester CSU boleh dipindah milik dengan purata nilai gred minimum 2.0, termasuk kedua-dua daripada yang berikut:

  • selesai semua kursus yang ditetapkan untuk utama dengan gred "C" atau yang lebih baik; dan
  • selesai corak Intersegmental General Education Transfer Kurikulum (IGETC).

NOTA: California State Am Universiti Pendidikan Lebar corak (CSU GE) BUKAN pilihan untuk ijazah ini.

Ia amat disyorkan bahawa, sebelum memindahkan, pelajar kursus yang memenuhi CSU Amerika Syarikat Sejarah, Perlembagaan dan keperluan Ideals tamat pengajian American lengkap. Dalam semua kes, pelajar perlu berjumpa dengan kaunselor untuk maklumat lanjut mengenai kemasukan universiti dan keperluan bagi pemindahan.

Kepekatan Sains Komputer: CS

AA atau Ijazah AS Bagi mereka yang merancang untuk utama dalam bidang sains komputer dan pemindahan ke universiti, kepekatan Sains Komputer kami adalah pilihan yang sangat baik. Kurikulum dalam kepekatan Sains Komputer menyediakan pelajar untuk pemindahan ke program ijazah Sains Komputer banyak universiti. Jika anda mempunyai cita-cita untuk kerjaya yang bergaji tinggi, berprestij dalam bidang komputer, ini adalah langkah pertama anda.

CS: Sistem Maklumat Pengurusan Kepekatan

AA atau Ijazah AS Dari hamparan ke pangkalan data pelanggan, perniagaan hari ini mempunyai banyak program-program yang diperlukan untuk menjalankan operasi harian mereka. Kepekatan Pengurusan Sistem Maklumat meletakkan penekanan khas kepada pembangunan, pemasangan dan penyelenggaraan aplikasi perisian perniagaan. Menjadi seorang pakar dalam menjalankan perisian yang berjalan syarikat anda.

CS: Sistem Terbenam Kepekatan

SIJIL Komputer mungkin tengah-tengah teknologi hari ini, tetapi mikropemproses berada di tengah-tengah setiap komputer. Terbenam kepekatan Systems akan menyediakan anda untuk kedudukan pengaturcaraan peringkat kemasukan dalam syarikat-syarikat yang mengeluarkan produk yang telah tertanam mikropemproses. Apakah yang membuat kerja komputer? Pada kepekatan ini, anda tidak lama lagi akan mengetahui.

CS: Web Programming Kepekatan

SIJIL Adakah anda ingin belajar bagaimana membuat dan menguruskan laman web anda sendiri? perniagaan hari ini adalah sentiasa mencari untuk pereka web pakar, dan anda boleh menjadi satu sekarang juga. The Web Programming Kepekatan akan menyediakan anda untuk kerjaya dalam reka bentuk web, akses, dan pelaksanaan, dan untuk menulis program-program yang boleh dijalankan dari Internet.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Sierra College is a two year community college and offers a wide selection of associate degree programs, on-campus housing, guaranteed transfer agreements to California universities, affordable tuitio ... Baca lebih lanjut

Sierra College is a two year community college and offers a wide selection of associate degree programs, on-campus housing, guaranteed transfer agreements to California universities, affordable tuition, structured ESL classes and a great campus location. Baca Ringkas