Read the Official Description

Program Summer Science Immerse program menawarkan para peserta satu wawasan yang menarik tentang bagaimana ia ingin mempelajari Sains Komputer di universiti. Melalui kurikulum yang dibangunkan oleh pakar-pakar dari universiti terkemuka di dunia, program Sains Komputer mengajar pelajar sekolah menengah tentang beberapa topik yang paling menarik dan asas yang dijelajahi dalam ijazah sarjana Sains Komputer yang tipikal. Di sini, pelajar berumur 16-18 tahun akan belajar untuk membawa idea-idea mereka ke kehidupan, mencipta program baru, dan membincangkan implikasi yang berpotensi untuk bekerja dalam bidang yang menyesuaikan dengan cepat.

Setiap pelajaran telah dirancang dengan teliti oleh pakar dalam bidang, yang direka untuk memenuhi peserta di peringkat mereka dan secara beransur-ansur mendorong mereka ke arah yang lebih mendalam, lebih mencabar. Peserta dalam program ini akan bermula dengan asas-asas, dan kemudian menjadi akrab dengan pergerakan kontemporari yang lebih maju dan maju dalam pengkomputeran seperti kecerdasan buatan, pembelajaran mesin dan kriptografi. Selain itu, para peserta akan mempertimbangkan bagaimana idea-idea baru ini dapat digunakan untuk menyelesaikan masalah terbesar di dunia.

Immerse adalah program akademik inspirasi untuk intelek yang ingin tahu

Faedah Utama Sekolah Sains Komputer

Terokai sains di belakang Facebook dan perisian pengenalan muka Google

Perhatikan model pembelajaran mesin dalam tindakan dan bincangkan potensi yang tidak diterokai oleh AI

Menyulitkan, menyahkod, dan mengesahkan maklumat semasa anda mempelajari tentang dunia kriptografi yang rumit

Bincangkan perkembangan baru dalam cryptocurrency, dengan kritikal menganalisis kekuatan dan kelemahan teknologi blockchain

Dapatkan genggaman dengan algoritma, blok bangunan asas pengkomputeran moden

Memahami bagaimana sistem pengendalian moden mengendalikan penjadualan, multitasking, pengurusan memori, dan keselamatan

Topik yang Dilindungi

Kurikulum Sains Imbas Komputer adalah luas, memberikan peserta rasa yang sangat bulat tentang pelbagai jenis bahan yang diharapkan apabila belajar untuk ijazah sarjana muda. Apabila para peserta memajukan program ini, mereka akan memperoleh pemahaman mendalam tentang bahasa pengaturcaraan, struktur data, keselamatan komputer, dan sistem operasi moden.

Peserta akan meneroka bagaimana laman web dibina dan berfungsi, menemui mengapa Blockchain membuat banyak tajuk berita sekarang, dan melihat bagaimana transaksi cryptocurrency berlaku. Menjelang akhir program, perbualan akan beralih kepada AI, di mana peserta mendedahkan konsep utama di belakang Pembelajaran Mesin. Akhirnya, mereka akan menghabiskan masa belajar tentang kriptografi, memahami bagaimana mesej dapat dikodkan, dikodkan, dan retak kerana mereka diluluskan di antara pihak.

Program ini telah dibina khas untuk pelajar berupaya bervariasi, antara 16-18 tahun. Apabila peserta bekerja melalui kurikulum, tutor akan menyesuaikan kandungan berdasarkan keupayaan individu, minat, dan pemahaman. Dalam erti kata lain, tidak kira betapa maju pemahaman pelajar semasa pemrograman mungkin, kursus ini menyediakan banyak peluang untuk mempelajari kemahiran baru, menyelesaikan cabaran pengkomputeran yang sukar, dan menulis program yang menyelesaikan masalah yang menarik.

Program Immerse merangkumi gabungan unik pengetahuan penting dan praktikal. Ketahui lebih lanjut mengenai topik yang diliputi dalam kursus ini dengan meminta sukatan pelajaran kursus percuma

Hasil Kursus

Program merendam merapatkan jurang antara sekolah menengah dan universiti. Peserta akan diberi alat yang mereka perlukan untuk mula belajar sains komputer secara serius di peringkat yang lebih tinggi. Arahan telah direka untuk menyusun kaedah mengajar yang berbeza, melibatkan pelajar dalam kedua-dua tangan, cabaran sains komputer praktikal, serta tutorial berpandu dari tutor pakar. Pendekatan yang bervariasi ini membantu mengukuhkan pengetahuan yang diperoleh melalui kuliah dan membantu membuat idea-idea baru lebih kekal.

Walau bagaimanapun, semua pengetahuan ini tidak berguna tanpa memahami bagaimana ia boleh digunakan untuk masalah sebenar. Oleh itu, penekanan berulang akan diberikan kepada teori penggunaan dunia sebenar, menunjukkan bagaimana kemahiran sains komputer individu untuk peluang pekerjaan dan industri tertentu. Selain itu, peserta sains komputer akan diberikan projek pengekodan yang lebih besar dan menyeluruh, yang direka untuk memberi mereka rasa untuk jenis masalah pengkomputeran yang akan mereka hadapi di luar dinding kelas.

Meninggalkan Cambridge pada akhir program musim panas Sains Komputer mereka, peserta akan merasa yakin dengan topik Sains Komputer utama dalam bahan sarjana peringkat kemasukan, setelah menguasai kadar pembelajaran yang mereka harapkan di universiti, dan dengan pemahaman yang lebih baik tentang peranan mereka sendiri dan kebolehan sebagai pelajar bebas.

Pada akhir program peserta ini akan:

  • Fahami gambaran yang lebih besar dengan mengkaji sejarah, keupayaan semasa, dan potensi masa depan komputer
Telah melengkapkan projek bebas, yang merangkumi banyak kriteria silabus
Dapat fungsi fungsi program, gelung, dan struktur data menggunakan Python
Telah teliti diterokai tiga pilar pemrograman berorientasikan objek
Kritikal menganalisis laman web kontemporari, belajar bagaimana mereka dibina dan digunakan
Memahami blockchain, cryptocurrency, dan bagaimana mereka dapat mengubah dunia
Belajar untuk mengoptimumkan CPU melalui pipelining, ramalan cawangan, dan pelaksanaan out-of-order
Dapat dengan mudah mengenal pasti perbezaan antara AI, pembelajaran mesin, dan rangkaian saraf
Program taught in:
English
Cambridge Immerse

See 13 more programs offered by Cambridge Immerse »

Last updated February 27, 2019
This course is Campus based
Start Date
Julai 2019
Ogos. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
4,295
By locations
By date
Start Date
Julai 2019
Application deadline
Start Date
Julai 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline

Julai 2019

Location
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date

Favourite Activity

Cambridge Immerse

People I Met

People I Met