Sains dan Kejuruteraan Yayasan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Kursus ini direka khas untuk pelajar antarabangsa yang bahasa pertamanya bukan Bahasa Inggeris. Ini akan membantu anda membangunkan pemahaman konsep sains dan kejuruteraan, dan memberi anda sokongan akademik tambahan untuk membantu kemasukan ke kursus siswazah.

Anda akan mengamalkan pelbagai kemahiran penjelasan dan evaluatif yang boleh dipindahmilik. Anda akan belajar cara menerapkan kemahiran ini, serta kepakaran anda dalam membaca akademik, mendengar, berbicara dan menulis.

Struktur Kursus

Anda akan memilih daripada pilihan modul, masing-masing bernilai 40 kredit. Pilihan anda akan berdasarkan latar belakang akademik anda dan program ijazah yang anda inginkan. Anda perlu memperoleh sejumlah 140 kredit untuk menyelesaikan kursus ini.

Penilaian

Anda akan dinilai melalui gabungan kursus dan penilaian tetap semasa dan pada akhir setiap modul.

Peluang Kemajuan

Selesaikan kursus ini menjamin anda tempat di Universiti Reading. Pelajar boleh maju ke beberapa universiti lain, termasuk Kingston University, London.

Syarat kemasukan

  • Diharapkan pelajar akan menyelesaikan 2 atau 3 tahun sekolah tinggi atau menengah yang tinggi dengan tahap pencapaian yang tinggi dalam mata pelajaran yang berkaitan dengan mata pelajaran.
  • UKVI meluluskan Sijil Bahasa Inggeris IELTS mestilah 5.0 secara keseluruhan tanpa band di bawah 5.0.

* Pelajar yang mempunyai prestasi akademik yang tinggi tetapi dengan skor IELTS keseluruhan di bawah 5.0 boleh ditawarkan peluang untuk melayari salah satu kursus sokongan Bahasa Inggeris kami yang akan membolehkan anda memenuhi keperluan kemasukan bahasa Inggeris kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Brockenhurst College maintains an excellent academic reputation and is committed to providing the highest quality education for all. I believe that the key to our success is our passion for learning a ... Baca lebih lanjut

Brockenhurst College maintains an excellent academic reputation and is committed to providing the highest quality education for all. I believe that the key to our success is our passion for learning and our commitment to each individual student, whatever they have chosen to study with us and whatever stage they are at in life. Baca Ringkas