Baca keterangan rasmi

salamanca

Gambaran keseluruhan

Ketenaran Salamanca terletak pada prestij universiti dan seni bina anggun Plaza Mayor dan persekitaran sekitarnya. Universidad de Salamanca, universiti tertua di Sepanyol dan salah satu yang paling berprestij di Eropah, dibuka pada tahun 1218. Tradisi dan sejarah meresap bandar, di mana pembinaan "Katedral" yang baru bermula pada tahun 1500-an.

Dalam program rendang penuh ini, kelas ditawarkan oleh Cursos Internacionales Universidad de Salamanca, salah satu pusat yang terpenting dalam pengajaran bahasa Sepanyol di dunia. Setiap program empat minggu adalah sama dengan keseluruhan semester pengajian bahasa Sepanyol, dengan pelbagai tahap bahasa yang tersedia. Anda boleh mengambil bahagian dalam kedua-dua sesi program. Anda juga mempunyai peluang untuk mencipta pengalaman bahasa dan budaya yang unik dengan menggabungkan dua sesi musim panas empat minggu. Jika pilihan ini dipilih, perjalanan lapangan tiga hari tambahan ke Seville dan Granada dimasukkan semasa Sesi Musim Panas II.

Fakta Pantas

 • Pusat: IES Abroad Salamanca
 • Bandar: Salamanca
 • Negara: Sepanyol
 • Kredit Program: 5 kredit
 • Bahasa arahan: Bahasa Sepanyol
 • Prasyarat Bahasa: Tiada

Tarikh Program

Selepas anda dimasukkan, rujuk bahagian Perjalanan Tarikh Maklumat Predeparture di akaun MySpaceabroad anda sebelum membuat tempahan.

Summer 2018

1 Julai - 28 Julai

Masa Depan Aplikasi yang Akan Datang:

Tarikh tutup permohonan telah berlalu

Akademik

Misi IES Abroad adalah mudah: untuk menyediakan anda program pengajian terbaik di luar negara yang mungkin termasuk pengalaman akademik dan budaya yang berkualiti tinggi. Itulah sebabnya kami bekerjasama dengan Cursos Internacionales Universidad de Salamanca. Semasa di Salamanca, anda mendaftarkan diri dalam jumlah 5 kredit. Semua kursus dijalankan dalam bahasa Sepanyol.

Permulaan pelajar Sepanyol mendaftar di:

 • Kursus bahasa Sepanyol dan perbualan 4-kredit dan kursus perbendaharaan kata bahasa Sepanyol 1-kredit.

Kursus elektif yang lepas untuk memulakan pelajar Sepanyol termasuk:

 • Makmal bahasa
 • Aktiviti Komunikasi
 • Perkembangan Kosa kata

Pertengahan hingga pelajar bahasa Sepanyol Superior mendaftar masuk:

 • Kursus bahasa Sepanyol dan perbualan 4-kredit dan kursus elektif Sepanyol 1-kredit.

Kursus elektif yang lepas untuk pertengahan hingga pelajar bahasa Sepanyol yang unggul telah termasuk:

 • Sejarah Sepanyol kontemporari
 • Seni Sepanyol
 • Kesusasteraan Sepanyol Kontemporari
 • Sepanyol untuk Perniagaan

Kursus Bahasa Sepanyol

Kelas bahasa Sepanyol mendaftar kira-kira 12 pelajar setiap kelas, dan bahagian perbualan kursus mendaftarkan kira-kira lapan pelajar setiap kelas - nisbah yang menjamin bahawa anda mendapat perhatian individu dari pengajar anda. Sila ambil perhatian bahawa tahap kursus Bahasa Sepanyol akan ditentukan oleh peperiksaan penempatan yang diberikan semasa orientasi di Salamanca.

Bermula

Ditunjuk oleh fakulti di University of Salamanca Cursos Internacionales, kursus ini memberikan pelajar dengan sedikit atau tidak belajar bahasa Sepanyol sebelum ini untuk mengembangkan kemahiran bahasa mereka melalui arahan tatabahasa yang jelas dan pelbagai aktiviti komunikatif. Selepas tamat kursus, pelajar akan dapat menghasilkan teks dan perbualan yang berkaitan dengan topik peribadi dan biasa. Pelajar akan dapat memberikan penerangan yang tidak rumit dan menawarkan pendapat mereka mengenai topik yang terkenal. Antara topik-topik yang jelas yang diliputi dalam kelas adalah tenses sederhana sekarang dan masa lalu, interogatif, kepunyaan, suka, dan tidak suka. Aktiviti kelas dan perbualan menawarkan peluang kepada pelajar untuk membangun dan meningkatkan perbendaharaan kata mereka mengenai subjek asas berkaitan dengan kehidupan seharian mereka dan pengalaman di luar negara.

Perantaraan

Ditunjuk oleh fakulti di Universiti Salamanca Cursos Internacionales; kursus ini menggabungkan pengajaran tatabahasa yang jelas dan pelbagai aktiviti komunikatif untuk meningkatkan kemahiran komunikasi bertulis dan lisan dalam bahasa Sepanyol untuk pelajar yang memiliki tahap permulaan / pertengahan tahap kemahiran yang tinggi. Setelah tamat kursus, pelajar akan dapat mengekalkan perbualan sosial Sepanyol semula jadi dan jelas dengan penceramah asli, termasuk perdebatan mengenai topik yang terkenal. Pelajar dapat menghasilkan dan memahami teks bertulis yang sederhana dalam topik biasa. Antara struktur eksplisit yang diliputi dalam kelas adalah ser / estar, arahan, pembinaan subjunctive sekarang, dan ungkapan masa. Melalui aktiviti kelas dan perbualan, pelajar akan meningkatkan perbendaharaan kata dan celik budaya mereka dalam pelbagai topik yang berkaitan dengan minat dan pengalaman mereka di luar negara.

Advanced

Ditunjuk oleh fakulti di Universiti Salamanca Cursos Internacionales; kursus ini menggabungkan arahan tatabahasa eksplisit dan pelbagai aktiviti komunikatif untuk meningkatkan kemahiran komunikasi tertulis dan lisan dalam bahasa Sepanyol untuk pelajar yang mempunyai kemahiran peringkat lanjutan / tahap tinggi yang tinggi. Selepas tamat kursus, pelajar akan dapat memahami pelbagai teks standard tentang topik biasa. Pelajar yang berjaya akan dapat menerangkan pengalaman, keinginan, dan aspirasi bahasa Sepanyol yang jelas dan efisien serta mempertahankan kedudukan mereka dalam topik yang agak rumit. Sebagai tambahan kepada semakan struktur peringkat pertengahan seperti ser / estar dan subjunctive sekarang, kursus ini memberikan pelajar cara untuk meningkatkan kecekapan Sepanyol mereka melalui amalan dengan kemahiran yang kompleks seperti tidal subjunctive lalu dan struktur relatif. Pembentangan bahan kursus juga memberi peluang kepada pelajar untuk meningkatkan keluasan dan kedalaman perbendaharaan kata mereka dalam konteks budaya.

Superior

Ditunjuk oleh fakulti di Universiti Salamanca Cursos Internacionales; kursus ini menggabungkan arahan tatabahasa yang jelas dan pelbagai aktiviti komunikatif untuk meningkatkan kemahiran komunikasi bertulis dan lisan dalam bahasa Sepanyol untuk pelajar yang sudah berada di tahap kecekapan lanjutan. Setelah tamat kursus, pelajar akan dapat menggunakan pelbagai sumber linguistik untuk merundingkan pelbagai perbualan yang rumit dengan tahap kecekapan dan ketepatan yang lebih maju. Pelajar juga harus dapat memahami dan mentafsir semua jenis teks bertulis dan lisan. Sebagai tambahan kepada semakan struktur perantaraan / maju seperti ser / estar, tenses masa lalu, pelbagai tunjang subjunctive, dan sebagainya, kursus ini menyediakan pelajar peringkat lanjutan cara untuk meningkatkan kemahiran bahasa Sepanyol mereka melalui amalan dengan kemahiran kompleks seperti ekspresi kebarangkalian dan hipotesis. Pembentangan bahan kursus juga memberi peluang kepada pelajar untuk meningkatkan keluasan dan kedalaman asas perbendaharaan kata mereka dalam konteks budaya.

Institusi Rakan Kongsi Universidad de Salamanca (USAL)

Universidad de Salamanca (USAL) diasaskan pada tahun 1218 oleh King Alfonso IX dari Leon, dan kini mendaftar kira-kira 30,000 pelajar setiap tahun, di mana 700 pelajar antarabangsa. USAL diiktiraf untuk kekuatan akademik dalam Biologi, Pendidikan, Sejarah, Falsafah, dan Bahasa dan Sastera Sepanyol.

Perumahan

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah menentukan tempat penting untuk melihat dahulu atau menemui kafe terbaik-tidak mencari tempat tinggal di mana anda merasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang mencerminkan bagaimana pelajar-pelajar tempatan hidup. Matlamat kami ialah apabila anda meninggalkan Salamanca, ia akan berasa seperti di rumah.

Homestay - Tinggal dengan pemastautin di bilik persendirian anda sendiri dan terima tiga kali sehari sehari semasa program sedang berlangsung.

Residence Halls - Semua bilik adalah single dengan bilik mandi en-suite dan dapur kecil yang dikongsi. Dewan kediaman ini mempunyai bilik berat, kemudahan dobi, makmal komputer, ruang belajar, dan bilik permainan. IES Abroad menyediakan anda dengan 14 kali seminggu. Anda akan menerima kad makan untuk digunakan di pelbagai dewan makan universiti. Penempatan di dewan kediaman adalah terhad.

Kehidupan seorang pelajar

Orientasi Program ini bermula dengan orientasi 1 hari yang memperkenalkan anda kepada kakitangan IES Abroad Salamanca, rakan-rakan pelajar anda, dan kota Salamanca. Topik seperti akademik, perumahan, pengangkutan, aktiviti kokurikulum, dan kesihatan dan keselamatan dilindungi pada masa ini. Di samping itu, CORE ™, Orientasi Komprehensif IES Abroad

Aktiviti ko-kurikulum

Nyatakan semula cara hidup anda dan belajar di Madrid menerusi aktiviti budaya kami, seperti:

 • Berjalan-jalan di bandar
 • Pelancaran gastronomi tempatan
 • Kelas memasak Sepanyol
 • Pelajaran menari Flamenco

Keperluan Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dengan baik di sekolah rumah anda
 • 2.5 IPK atau lebih baik pada skala 4.0 (GPA di bawah 2.5 akan dipertimbangkan mengikut kes demi kes)
 • Pelajar siswazah dan pelajar pendidikan yang berterusan digalakkan untuk memohon
 • Tiada kajian sebelumnya dalam bahasa Sepanyol diperlukan

Pasport

Pasport yang sah selama sekurang-kurangnya enam bulan melebihi tarikh akhir program, dengan sekurang-kurangnya dua halaman kosong diperlukan. Warga AS yang memiliki pasport yang sah tidak perlu mendapatkan visa untuk masuk atau belajar di Sepanyol untuk musim panas. Warganegara bukan Amerika Syarikat diperlukan untuk mendapatkan visa pelajar sebelum ketibaan.

Kos

Kejatuhan 2018

 • Tuisyen: $ 4,410
 • Perumahan: $ 925
 • Insurans: $ 135
 • Jumlah: $ 4,470

Pertimbangkan harga ini sebagai titik permulaan. Kami menggalakkan anda menghubungi pejabat di luar negara untuk menentukan kos sebenar kepada anda semasa pemfaktoran dalam bantuan kewangan, biasiswa, polisi sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

Program diajar dalam:
Sepanyol
IES Abroad

Lihat 132 lagi program yang ditawarkan oleh IES Abroad »

Tarikh Akhir Kemaskini May 25, 2018
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
4,470 USD
Kos program Musim Panas 2018
Ikut lokasi
Ikut tarikh