Sarjana muda dalam bidang ekonomi (1st dua tahun)

San Mateo Colleges of Silicon Valley

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana muda dalam bidang ekonomi (1st dua tahun)

San Mateo Colleges of Silicon Valley

Apakah Ekonomi?

Dua daripada definisi yang paling ringkas ekonomi adalah seperti berikut: Ekonomi adalah kajian tentang pengeluaran, penggunaan dan pengagihan keputusan dalam keadaan kekurangan, atau sebagai pengarang The kerusi berlengan Economist, Steven Landsburg, berkata, ekonomi berkisar pada empat perkataan, " orang bertindak balas terhadap insentif. "Segala-galanya adalah bunyi bising.

Ekonomi biasanya dipecahkan kepada dua sub-disiplin:

Makroekonomi melihat kepada prestasi ekonomi secara keseluruhannya. Banyak isu-isu makroekonomi muncul dalam berita setiap hari. pelajar ekonomi mengkaji topik-topik seperti pertumbuhan ekonomi; inflasi; perubahan dalam guna tenaga dan pengangguran, prestasi perdagangan kita dengan negara-negara lain dan kejayaan atau kegagalan relatif dasar ekonomi kerajaan dan dasar-dasar yang dibuat oleh Federal Reserve.

Mikroekonomi melihat ekonomi di peringkat pengguna individu, kumpulan pengguna, atau firma. Kebimbangan umum mikroekonomi adalah pengagihan secara berkesan sumber yang terhad antara kegunaan alternatif. Mikroekonomi melihat penentuan harga melalui tingkah laku mengoptimumkan pengguna dan syarikat; dengan pengguna yang mahu memaksimumkan kebahagiaan dan firma, keuntungan.

Jika saya utama dalam bidang Ekonomi, apa jenis kerja yang saya boleh dapat?

Ekonomi bukan sahaja menyumbang kepada pendidikan seni liberal, ia adalah utama praktikal yang membolehkan pelajar memasuki bidang seperti kewangan, perundingan, undang-undang, perancangan awam, dan perniagaan. Ekonomi adalah utama kegemaran bagi mereka menuju ke sebuah universiti.

Jika saya menerima ijazah AA dalam bidang Ekonomi, yang boleh saya memindahkan kepada kolej empat tahun? Sama sekali. Pelajar yang pengkhususan dalam bidang ekonomi secara amnya perlu dua kursus ekonomi (mikro dan makro), statistik dan matematik walaupun kalkulus. Ia juga membantu untuk mempunyai perakaunan mempunyai, sains politik, sosiologi, dan juga sejarah dan psikologi.

Program Pembelajaran Hasil:

Pelajar melengkapkan program ini akan dapat:

  • Menganalisis konsep sains sosial dan teori.
  • Menilai pelbagai pandangan yang berkaitan dengan pengalaman manusia.
  • Mengeluarkan hujah-hujah yang berasaskan bukti.

Sila ambil perhatian bahawa sebahagian / semua program boleh didapati di semua tiga Kolej kami.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - San Mateo, California
Tarikh mula : Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jan. 2019
Amerika Syarikat - San Mateo, California
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat