Read the Official Description

Apakah Pengajian Komunikasi?

Pengajian Komunikasi meneroka cara kita berhubung dengan satu sama lain melalui ceramah. Ketika ini, kata-kata dan tindakan kita menjadi satu. kerja-kerja kami membolehkan kita untuk mempengaruhi perubahan di dunia. Tindakan kita, seterusnya, menjejaskan bagaimana orang lain memandang kita dan bagaimana kita melihat diri kita sendiri. Dr. Judy Pearson memerhati:

 • Seperti yang kita melanjutkan diri kita kepada orang lain, kita menjadi empati.
 • Seperti yang kita melayan orang lain secara adil, kita menjadi adil.
 • Seperti yang kita menghormati perbezaan, kita menjadi manusia sepenuhnya.

Pengajian Komunikasi menyediakan peluang pembelajaran untuk bercakap dengan baik, mendengar dengan kefahaman, dan terlibat dalam tindakan positif. Pengajian Komunikasi amat berharga untuk kerjaya dalam perniagaan, perhubungan awam, undang-undang, pendidikan, sains sosial, dan drama.

Kenapa Kajian Kajian Komunikasi di CSM?

program Pengajian Komunikasi CSM yang memenangi anugerah menyediakan pakar arahan dan makmal sokongan untuk membantu anda berkembang sebagai seorang pelajar komunikasi dan mendapat kemahiran wajar dalam bercakap dan mendengar. Di samping itu, program kami menawarkan:

 • fleksibiliti untuk mereka bentuk kurikulum Pengajian Komunikasi yang memberi tumpuan kepada kepentingan dan keperluan anda.
 • Peluang untuk bekerja dengan profesional terlatih Pengajian Komunikasi dan mengkaji secara usaha sama dengan rakan sekelas.
 • peluang untuk menimba pengalaman melalui pelbagai peluang pembelajaran, termasuk akses kepada projek-projek Kajian Comm Lab dan pembelajaran perkhidmatan kami.

Apa yang Akan Anda Keuntungan

kursus Pengajian Komunikasi akan memberikan anda satu asas dalam komunikasi yang anda boleh meletakkan untuk kegunaan serta-merta. Anda akan mendapati bahawa kemahiran yang anda belajar dalam kursus KAMI akan membantu anda berjaya dalam mata pelajaran lain, dalam tenaga kerja, dan juga dalam kehidupan seharian anda. Pelajar juga boleh terus membina pengetahuan dan kemahiran mereka melalui mengambil lebih banyak kursus Pengajian Komunikasi. Di samping itu, Jabatan Pengajian Komunikasi menawarkan suatu perakuan siap (CS) dan sekutu seni darjah (AA) dalam Pengajian Komunikasi atau sekutu seni untuk pemindahan (AA-T).

Ciri-ciri khas Jabatan Pengajian Komunikasi CSM

 • fakulti pelbagai dengan pengkhususan dalam pelbagai bidang Pengajian Komunikasi
 • Anugerah Program Model Pengajaran, Western States Persatuan Komunikasi
 • Pengajaran dan Pengiktirafan Perkhidmatan:
 • Anugerah Guru Master, Western States Persatuan Komunikasi
 • Anugerah Fakulti Sepenuh Masa, Persatuan Fakulti untuk California Kolej Komuniti
 • Anugerah Kepelbagaian Regina Stanback-Stroud, Senat Akademik California Kolej Komuniti
 • persembahan hari dan kursus petang untuk memenuhi keperluan anda
 • Komunikasi Pusat Pengajian Sumber kemahiran komunikasi bahasa inggeris
 • Menubuhkan Kate Motoyama dan Kramm Biasiswa Pengajian Komunikasi, biasiswa tahunan untuk major

Ijazah AA Pengajian Komunikasi menyediakan pelajar untuk pemindahan kepada sebuah institusi sarjana muda bagi ijazah Pengajian Komunikasi atau disiplin yang berkaitan. Keupayaan untuk menyusun pemikiran seseorang dan sekarang mereka dengan kejelasan dan ketepatan adalah kemahiran komunikasi dipindah milik kepada semua kerjaya. Latar belakang dalam kajian komunikasi adalah terutamanya berkaitan dengan kerjaya dalam pengiklanan, pentadbiran seni, panggung wayang, menyunting salinan dan menulis, komunikasi korporat, kaunseling, pendidikan, hiburan, menemuramah, kewartawanan, hubungan buruh, undang-undang, badan perundangan, melobi, pengurusan, pemasaran, media, analisis berita, kakitangan, penulisan play, politik, proofreading, hal ehwal awam, maklumat awam, perhubungan awam, radio dan televisyen, laporan, penyelidikan, jualan, penulisan skrip dan penyuntingan, penulisan ucapan, sportscasting, pengawasan, televisyen, dan teater.

Sila ambil perhatian bahawa sebahagian / semua program boleh didapati di semua tiga Kolej kami.

Program taught in:
English

See 13 more programs offered by San Mateo Colleges of Silicon Valley »

This course is Campus based
Start Date
Jan. 2020
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Jan. 2020
Application deadline

Jan. 2020