Sarjana muda dalam siaran & media elektronik (media digital) (1st dua tahun)

San Mateo Colleges of Silicon Valley

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana muda dalam siaran & media elektronik (media digital) (1st dua tahun)

San Mateo Colleges of Silicon Valley

Penyiaran & Media elektronik telah menyertai Graphic Design dan Web / Multimedia dalam satu jabatan bersepadu: Media Digital. Ini jabatan baru menyediakan pelajar untuk kerjaya dengan menyediakan pengetahuan dan kemahiran antara disiplin.

saluran Penanaman komunikasi memastikan permintaan untuk kandungan media, dan Kolej San Mateo membantu untuk melatih generasi akan datang pembuat media.

 • Dapatkan latihan hands-on dalam krew kecil.
 • Gunakan peralatan video digital dalam suasana yang profesional - betul di dalam stesen menyiarkan bekerja, KCSM.
 • Mengharapkan latihan yang ketat dalam kedua-dua studio dan bidang pengeluaran, operasi kamera, rakaman audio, dan pencahayaan.
 • Mula membina reel demo anda dengan tugasan projek dunia sebenar, seperti: tempat 30 TV, ciri-ciri, promosi, pendidikan, dan video latihan.
 • Tidak ada menunggu di sini. Anda akan mula menggunakan peralatan penyiaran profesional dengan segera.

kemudahan latihan pelajar kami terletak di KCSM di San Francisco Bay Area, tengah-tengah pasaran media keenam terbesar di Amerika Syarikat.

 • KCSM menyiarkan 24 jam sehari.
 • Pelajar menyaksikan di sebalik persekitaran tabir daripada
 • TV 24-jam dan stesen FM.
 • Pelajar mempunyai akses mudah untuk profesional yang berbakat dan berpengalaman bekerja dalam industri penyiaran.

Mula penerokaan anda penyiaran dengan DGME 100 Media dalam Masyarakat, yang tidak adalah kursus pengeluaran, tetapi ia menyediakan keperluan:

 • Mengesan sejarah radio, televisyen, dan internet
 • Mengkaji bagaimana media elektronik memberi kesan kepada masyarakat
 • Mengambil bahagian dalam perbincangan etika media dan teori media popular
 • Menganalisis memainkan media peranan dalam kehidupan anda sendiri

Media Digital

program Media Digital (DGME) CSM sedang melatih generasi akan datang media pembuat dalam reka bentuk grafik, reka bentuk web, siaran televisyen, pengeluaran audio dan video, dan pengaturcaraan web. Kurikulum DGME menggabungkan bekas kursus kolej dalam Media Penyiaran dan elektronik, Reka Bentuk Grafik dan Web / Multimedia. Perubahan kurikulum mencerminkan perubahan dalam industri media di mana bidang penyiaran, multimedia, dan grafik yang bergabung dalam pelbagai cara.

Program Media Digital menawarkan peluang kepada pelajar untuk mendapatkan ijazah Bersekutu, untuk memindahkan kepada institusi empat tahun, untuk mendapatkan Sijil Pencapaian dan Sijil Pengkhususan dan untuk menimba ilmu pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan di tempat kerja. Di tengah-tengah program ini adalah komitmen untuk menyediakan pelajar dengan kehidupan sebenar, hands-on pengalaman yang akan menyediakan mereka untuk pekerjaan serta-merta dan bagi kerja kursus bahagian atas. Kurikulum praktikal menawarkan pengalaman dunia sebenar dengan aplikasi perisian semasa dan peralatan digital.

Program Media Digital ditempatkan di College Center Building 10 dalam kemudahan baru dan menarik state-of-the-art. Kemudahan Media Digital termasuk bilik darjah pintar, menampilkan terkini dalam audio teknologi / visual, Pusat Media Digital dengan komputer Apple iMac dan pusat peralatan diselia untuk pelajar meminjam kamkoder digital, perakam digital, dan mikrofon untuk projek-projek mereka.

Kemudahan ini juga menempatkan lima studio rakaman disediakan untuk audio digital dan pelajar muzik elektronik. Studio A, ruang sewa dan pengajaran tahap profesional, mempunyai 400 kaki persegi bilik hidup, bilik kawalan yang berasingan, dan gerai pengasingan dengan bayi piano besar. Studio B adalah lebih kecil dan mempunyai bilik kawalan dan pengasingan gerai sesuai untuk rakaman suara latar.

Sila ambil perhatian bahawa sebahagian / semua program boleh didapati di semua tiga Kolej kami.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - San Mateo, California
Tarikh mula : Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jan. 2019
Amerika Syarikat - San Mateo, California
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat