Read the Official Description

SEJARAH ART

St Hugh's

Sekali pandang

 • Dua minggu.
 • Kemahiran Penyelidikan, Kritikal
 • Pertengahan dan ke atas.
 • Seni Halus, Sejarah, Bahasa Inggeris, Seni Bina

Kenapa Pilih Sejarah Seni?

Sejarah Seni adalah subjek yang ideal untuk pelajar yang suka seni dalam semua media visualnya; dari lukisan dan arca ke seni bina dan reka bentuk. Dalam kursus komunikatif dan interaktif ini, pelajar akan melihat trend dan pergerakan dalam dunia seni dan memahami kepentingan pergerakan ini sebagai kedua-dua karya seni dan sebagai produk konteks politik, sejarah dan budaya mereka.

Dari Renaissance to Modern Art

Sepanjang kursus ini, pelajar akan menganalisis kerja-kerja utama dalam pergerakan artistik utama, dari zaman Renaissance awal hingga pergerakan kontemporari utama, termasuk Art Nouveau, Surrealisme, Modernisme dan Postmodernism. Dengan berbuat demikian, pelajar akan memperkaya pengetahuan mereka tentang sejarah seni, membina pemahaman mereka tentang hubungan antara masyarakat dan seni, dan digalakkan untuk membincangkan dan membahaskan tafsiran mereka.

Kemahiran Abad 21: Literasi Visual

Dalam budaya yang semakin tepu imej, kemahiran abad ke-21 penting adalah perkembangan literasi visual untuk memajukan pemikiran, komunikasi dan pembelajaran. Ini adalah pusat kursus Sejarah Seni kami, yang mendidik pelajar tentang cara mengenal pasti, mentafsir dan memahami seni dalam pelbagai bentuk visual. Melalui penggunaan strategi pemikiran visual, pelajar akan membangunkan kemahiran kritikal dan analisis utama.

Masa untuk bersinar

Projek Sejarah Seni Masa Shine kami memerlukan pelajar untuk menyelidik pergerakan artistik atau isu topikal dengan lebih mendalam, yang kemudiannya akan disampaikan dalam upacara Masa untuk Bersinar. Melalui projek yang berpusatkan pelajar ini, pelajar kami akan meningkatkan kaedah mereka meneliti, menganalisis dan menggunakan bukti, serta mengembangkan persembahan penting dan kemahiran kerja berpasukan yang diperlukan di dunia hari ini.

PENGINAPAN

Semua pelajar kami di Oxford College Summer School akan berpeluang tinggal dan belajar di tengah-tengah bandar, sama seperti pengalaman universiti UK yang sahih. Pelajar akan menetap di salah satu daripada dua kampus Universiti Oxford bersejarah: Dewan St Hugh atau Wycliffe.

St Hugh's

 • Bilik Single atau Twin
 • Wifi
 • Makanan di-tapak
 • Dobi yang disediakan

St Hugh adalah kolej konstituen Universiti Oxford, yang ditubuhkan pada tahun 1886 dan merupakan kampus kolej terbesar kami. Kolej ini terkenal dengan tamannya yang luas, dan terletak di North Oxford, 15-minit berjalan kaki dari pusat bandar.

Dewan Wycliffe

 • Bilik single, kembar dan dua triple
 • Wifi
 • Makanan di-tapak
 • Dobi yang disediakan
 • Wycliffe Hall adalah dewan persendirian tetap di University of

Oxford, yang diasaskan pada tahun 1877. Kolej ini adalah lokasi peribadi paling utama kami, menawarkan pelajar sambutan hangat hanya 10 minit berjalan kaki dari pusat Oxford.

Kedua-dua kolej kami menyediakan tempat penginapan universiti yang selesa dan selesa. Terdapat kawasan asrama yang berasingan untuk pelajar lelaki dan perempuan dan semua penginapan terdiri daripada bilik tidur pembelajaran tunggal atau kembar. Kemudahan penginapan ini sesuai untuk pelajar berumur 15 hingga 17 tahun, yang akan dapat menghabiskan masa bersama di kawasan-kawasan komunal santai yang mewujudkan persekitaran sosial yang mesra untuk mereka.

CARA MEMOHON

Proses tempahan kami

Borang permohonan

Kami mengesyorkan tempahan awal untuk mengelakkan kekecewaan, kerana terdapat beberapa tempat yang terhad di Sekolah Musim Panas Oxford College dan kami mungkin penuh pada bulan April. Tempahan boleh dibuat dalam talian di laman web kami. Sebaik sahaja borang anda telah diterima, kami akan berhubung untuk mengesahkan tempahan anda.

Pengesahan Tempat

Setelah menerima borang tempahan anda yang lengkap, Summer Boarding Courses Ltd akan menghantar pengesahan tempat anda, bersama dengan invois dan pek selamat datang Sekolah Kolej Oxford.

Bayaran Yuran

Deposit sebanyak £ 500 diperlukan untuk menjamin tempahan anda. Baki yang tinggal mesti dibayar pada 14 Mei 2018. Sebarang tempahan yang dibuat selepas 14hb Mei mesti dibayar penuh pada saat pemesanan (setelah menerima invois). Sila lihat borang tempahan untuk mendapatkan maklumat mengenai bagaimana untuk membayar.

Persediaan untuk musim panas

Pengurus Sokongan Pelajar kami berada di tangan untuk menjawab sebarang pertanyaan yang anda mungkin ada pada musim panas, dari pertanyaan tentang kolej, perjalanan ke UK, cadangan hotel ke aplikasi Visa dan banyak lagi. Kami juga akan kekal dalam hubungan biasa untuk memastikan bahawa kami mempunyai semua maklumat yang kami perlukan daripada anda.

Program taught in:
English

See 8 more programs offered by Summer Boarding Courses »

This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Duration
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date