Sekolah Doco enam minggu

Australian Film Television and Radio School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sekolah Doco enam minggu

Australian Film Television and Radio School

Jangan lepaskan peluang hebat ini untuk mengasah kemahiran membuat dokumentari anda dan mendapat projek anda sendiri ke dalam bentuk padang sempurna. Ini entri / kursus peringkat pertengahan adalah bertujuan untuk memberikan pengenalan kepada teori dan perniagaan sampingan pembikinan filem dokumentari, ditambah banyak kemahiran praktikal. Pada akhir kursus ini, anda akan telah membangunkan idea dokumentari anda sendiri dari konsep awal, dan mencipta satu set bahan (padang treler dan / atau dokumen padang.) Yang merupakan teras kepada pendekatan pembiayaan kepada agensi skrin, kempen pembiayaan penyiar atau orang ramai.

Kursus ini adalah penghantaran campuran: Yang pertama empat minggu disampaikan sepenuhnya dalam talian, sebelum Krismas. Komponen dalam talian bermula 23 Nov dan berlangsung selama 4 minggu. Terdapat dua mingguan tutorial video dalam talian (Isnin dan Khamis EST 07:00). Selain video sesi Tute / dscussion, anda akan mempunyai bacaan dan melihat yang perlu dilakukan dan beberapa latihan untuk bekerja pada setiap minggu, dan kerja-kerja yang perlu dilakukan untuk membangunkan idea anda sendiri.

Akhir dua minggu akan menjadi tangan-intensif bengkel di AFTRS di Sydney dari Januari 04-15, di mana anda akan belajar untuk menembak dan mengedit kandungan dokumentari dan bekerja pada mencipta bahan padang anda sendiri ..

Dalam kursus ini anda akan:

  • membangunkan kemahiran dalam kamera, bunyi dan penyuntingan
  • belajar tentang pengenalan dan perkembangan cerita
  • mengamalkan kreatif pembangunan kemahiran bercerita - bagaimana untuk mengenal pasti, penyelidikan dan memberitahu cerita dokumentari
  • mendapatkan gambaran keseluruhan mod dokumentari dan arah
  • mempunyai pengenalan kepada Legals dokumentari asas termasuk siaran, pelesenan media yang bebas, lesen CC, hak muzik dan lain-lain
  • mendapat pendedahan Industri penting melalui tutor dan kursus tetamu dan akhir kursus persembahan padang untuk panel industri.

Jangan lepaskan peluang hebat ini untuk mengasah kemahiran membuat Doco anda dan mendapat projek anda sendiri ke dalam bentuk padang sempurna.

Mengenai Kursus Pensyarah: Madeleine Hetherton

Madeleine merupakan pengarah yang berpengalaman dan penerbit bekerja di pelbagai dokumentari televisyen dan program fakta Kedudukan teratas. Bentuk panjang kerja dokumentari beliau termasuk mengarahkan siri dokumentari Membuat Bayi (SBS) mengkaji semula sebagai 'menarik dan bergerak' (The Age), Beats Rentas Sempadan (ABC / Cirque du Soleil) dan Cinta Dalam Masa Sendiri. Pembikinan filem beliau telah mengambil beliau di seluruh dunia menembak di lokasi yang mencabar termasuk menyelam berlian di Afrika, penyeludupan hidupan liar di Burma dan pedalaman terpencil di Australia.

Filem Madeleine telah menang dan telah dicalonkan untuk beberapa anugerah termasuk Filem Terbaik - Sarasota Filem dan dicalonkan untuk Pengarahan Terbaik dan oleh para Pengarah Australia Guild dan Persatuan Penyiar Antarabangsa untuk Best Documentary Kontemporari Beliau mempunyai pengalaman yang luas dalam dokumentari televisyen dan program fakta menembak dan menghasilkan syarikat produksi Australia utama seperti Endemol Southern Star, IMG Media, Freehand TV & Cordell Jigsaw Zapruder termasuk menghasilkan dan menembak pada lebih 60 episod penarafan atas 'Bondi Rescue' (Ch10 / Nat Geo) serta siri popular seperti sebagai 'The Nest' (SBS), 'Last Chance Surgery' (CH7 / Discovery) 'The Poker Star (Ch10) dan yang paling baru-baru ini, yang popular' Outback Truckies '(Bab 7).

Beliau baru-baru selesai menghasilkan dan mengarah dokumentari ciri 'The Ship Pembedahan. Dokumentari ini mengikuti cerita di atas kapal hospital awam yang terbesar di dunia kerana ia berkeliaran di pantai Afrika Barat dan kini mengeluarkan dokumentari Telefon saya Ayah untuk TV ABC.

Dari 2012- 2014 Madeleine merupakan pensyarah sambilan di Diploma Lanjutan Documentary di AFTRS.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Online & Campus Combined
Start Date
Tarikh mula
Nov. 2018
Jan. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
3,750 AUD
Locations
Australia - Australia Online
Tarikh mula : Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Australia - Sydney, New South Wales
Tarikh mula : Nov. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Nov. 2018
Australia - Sydney, New South Wales
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Jan. 2019
Australia - Australia Online
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat