Sekolah Musim Panas Ekonomi dan Perniagaan (SSEB)

Autonomous University of Madrid - Summer School of Economics and Business

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sekolah Musim Panas Ekonomi dan Perniagaan (SSEB)

Autonomous University of Madrid - Summer School of Economics and Business

Luangkan masa belajar musim panas anda di Madrid!

Kami menjemput anda untuk memulakan perjalanan yang mengubah hidup ini untuk mendapatkan perspektif baru dalam pengajian anda, membuat kawan baru dari seluruh dunia, melibatkan diri dalam budaya yang berbeza, dan menemui sesuatu yang baru tentang diri anda! Sertai program pengajian 4-minggu eksklusif yang menawarkan beberapa kursus berkualiti tinggi UAM, semuanya diajar dalam bahasa Inggeris oleh profesor dan penyelidik UAM Fakulti Ekonomi dan Pengajian Perniagaan.

Sekolah Musim Panas Ekonomi dan Perniagaan mensasarkan pelajar antarabangsa dan domestik berminat untuk mendapatkan pengayaan akademik dalam Pengurusan Dasar Alam Sekitar Awam, Percukaian Alam Sekitar, Ekonomi Perubahan Iklim, Pengurusan Pemasaran Global, dan lain-lain disiplin ekonomi yang canggih.

Program SSEB dibahagikan kepada Track Ekonomi dan Trek Perniagaan, masing-masing terdiri daripada dua kursus.

Di samping itu, anda mempunyai pilihan untuk memilih satu kursus dari setiap Trek dan mengikuti Trek Campuran .

Trek Ekonomi

Ekonomi Alam Sekitar

Kursus ini memberi tumpuan kepada isu utama yang berkaitan dengan dasar dan pengurusan alam sekitar awam. Khususnya, kursus ini memperkatakan peranan Sektor Awam untuk menginternalisasikan alam sekitar alam sekitar melalui dasar awam. Subjek juga mengkaji penilaian manfaat dan kos dasar tersebut.

Beberapa isu akan dianalisis secara mendalam: cukai alam sekitar dan pembaharuan cukai ekologi, ekonomi perubahan iklim, dan beberapa aplikasi. Akibatnya, pelajar akan dapat memahami justifikasi dan kesan dasar awam alam sekitar, serta merumuskannya, dan menganalisisnya. Pelajar juga akan membangunkan kebolehan yang berguna untuk kehidupan profesional mereka, dan mereka akan mempelajari alat metodologi yang berharga untuk kerjaya di sektor awam dan swasta dan di Academia.

Kewangan Antarabangsa (6 kredit ECTS)

Kursus ini bertujuan untuk memberi pelajar kemahiran dan pengetahuan yang membolehkan mereka membangunkan tugas-tugas yang berkaitan dengan pengurusan kewangan di firma-firma antarabangsa, dan lebih khusus, dalam firma multinasional. Khususnya, kursus ini akan menganalisis segmen pengendali pasaran kewangan antarabangsa, serta produknya, untuk mendapatkan sumber kewangan dan instrumen kewangan untuk melindung nilai risiko yang dihadapi syarikat antarabangsa.

Selain itu, kursus ini akan menangani isu-isu khusus yang berkaitan dengan pengurusan kewangan firma multinasional. Begitu juga, kursus akan menganalisis bagaimana persekitaran antarabangsa memberi kesan kepada firma antarabangsa dan bagaimana untuk mengatasinya. Kursus ini berdasarkan gabungan kuliah (teori) dan kajian kes (konsep dalam tindakan). Beberapa pembacaan berkaitan dicadangkan bersama topik. Sesetengah tugasan kumpulan akan membolehkan para pelajar membuat praktik pembelajaran.

Trek Perniagaan

Pemasaran Global (6 kredit ECTS)

Kursus ini akan menyediakan pelajar yang mengambil bahagian dengan rangka kerja berorientasikan keputusan untuk pembangunan dan pelaksanaan program pemasaran global. Akibatnya, pelajar akan belajar untuk menganalisis, memilih, dan melaksanakan rangka kerja konseptual yang sesuai berkaitan dengan lima keputusan pengurusan yang luas yang berkaitan dengan pengurusan pemasaran global; sama ada atau tidak akan pergi Antarabangsa; menentukan pasaran mana yang hendak dimasukkan; membuat keputusan untuk memasuki pasaran asing; merekabentuk program pemasaran global; dan melaksanakan dan menyelaraskan program pemasaran global. Pada akhir kursus, pelajar akan lebih bersedia untuk memahami bagaimana firma boleh mencapai daya saing antarabangsa dengan mereka bentuk, melaksanakan, dan mengawal program pemasaran global.

Melakukan Perniagaan di Spanyol (6 kredit ECTS)

Pelajar akan bersedia untuk merancang perniagaan dan kerjaya mereka, mengurus hubungan mereka dengan rakan sekerja, bos, bawahan, organisasi Sepanyol, dan memulakan perniagaan di Sepanyol.

Kursus ini akan menyediakan pelajar-pelajar yang mengambil bahagian dengan rangka kerja berorientasikan keputusan untuk pembangunan dan pelaksanaan projek-projek perniagaan di Sepanyol. Akibatnya, pelajar akan belajar untuk (1) menganalisis, (2) pilih, dan (3) melaksanakan rangka kerja konseptual yang sesuai dengan lima topik pengurusan yang luas yang berkaitan dengan menjalankan perniagaan di Sepanyol:

1. Memahami budaya Sepanyol;
2. Menganalisis firma Sepanyol;
3. Menentukan menjadi pekerja atau usahawan;
4. Mengetahui proses rundingan; dan
5. Menyesuaikan diri dengan etika dan protokol khas Sepanyol. Pada akhir kursus, pelajar akan lebih bersedia untuk memahami bagaimana untuk melakukan perniagaan di Sepanyol sebagai majikan atau pekerja.

Trek Campuran

Pelajar boleh memilih satu kursus dari setiap trek

Testimoni

"Mengambil bahagian dalam Summer School memberi saya satu pengalaman budaya berharga bersama dengan manfaat pendidikan yang penting. Ia adalah 6 minggu yang tidak dapat dilupakan untuk belajar, melancong, berkawan dan yang terbaik; bersenang-senang! " Abbas Mohammadian (Iran)

"Mengambil kursus di Summer School of Economics and Business UAM adalah salah satu pengalaman terbaik dalam hidup saya, bukan sahaja kerana saya mempunyai peluang untuk belajar banyak mengenai kewangan dan ekonomi, tetapi juga kerana saya bertemu dengan banyak orang hebat dari yang berbeza tionalities. Sungguh mengagumkan untuk berkongsi budaya saya dengan mereka dan mempunyai peluang untuk mengenali satu sama lain. Sekiranya anda berpeluang belajar di luar negara dan pergi ke Madrid, saya pasti mengesyorkan UAM. Anda tidak akan menyesal! " Jeniffer Ledezma Miramontes (Mexico)

Permohonan

Memohon SSEB jika anda seorang pelajar Sarjana Muda atau siswazah dalam Ekonomi atau Perniagaan, dan tahap bahasa Inggeris anda sekurang-kurangnya B2. Sesetengah kursus juga mungkin sesuai untuk pelajar dan siswazah dari bidang lain, seperti Sains Sosial secara umum, Sains Politik, Undang-undang, dll.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini February 11, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jun 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Sepanyol - Madrid, Community of Madrid
Tarikh mula : Jun 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jun 2019
Sepanyol - Madrid, Community of Madrid
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat