Baca keterangan rasmi

Mengenai

Sekolah ini berhasrat mengajar beberapa alat terpilih dan profesional yang berguna dalam kajian landskap sejarah dan seni bina lalu di kawasan yang kompleks seperti gunung-gunung, memanfaatkan kemajuan digital dan teknologi baru, tetapi juga melihat keperluan utama dalam bidang penyelidikan ini, memupuk kerjasama yang erat dengan institusi awam dan profesional dalam perancangan guna tanah dan dalam mempromosikan Warisan Budaya. Ceramah pada waktu pagi oleh para pengarah dan pengajar mengenai penyelidikan mereka akan memberi para pelajar dengan pandangan dalam teori dan amalan mengenai subjek yang dipilih. Pengalaman praktikal dan praktikal di lapangan akan dilengkapi dengan aktiviti pada komputer menggunakan perisian baru dan / atau alat digital baru pada sebelah petang.

Matlamat

Membangunkan kesedaran tentang kepentingan dan kerumitan landskap sejarah dan seni bina yang lalu untuk mempromosikan projek-projek kebudayaan yang boleh mencapai arkitek perancang bandar serta pentadbir awam, dan membantu mereka dalam mempromosikan Warisan Budaya sebenar dan tanah- perancangan. Mengajar penggunaan alat baru untuk menyiasat dan mewakili landskap sejarah dalam keadaan penglihatan sukar dan bidang penyelidikan yang kompleks, seperti kawasan pergunungan, siswazah dan pelajar PhD, dan profesional. Sekolah musim panas ini merupakan peluang yang baik untuk siswazah dan pelajar PhD dan profesional untuk mendapatkan pengalaman praktikal dalam tinjauan (analisis geomorfologi dan landskap tapak), mengkaji arkeologi seni bina, tetapi juga mempelajari alat baru untuk memproses data digital dan mengukur bangunan dan merangka pelan dan ketinggian, dengan belajar dan bekerja bersebelahan dengan penyelidik terkemuka di lapangan.

Siapa yang boleh memohon

Dari pelajar lepasan hingga profesional dalam bidang Kemanusiaan (pelajar PhD dalam arkeologi, sejarah, geologi dan seni bina), arkitek dan perancang tanah, guru, penyelidikan, dll.

Bahasa

Bahasa Inggeris

Intensiti Program

Penuh waktu

Keperluan kemasukan

Ijazah Sarjana Muda dalam mana-mana disiplin

ECTS

4

Penyelaras

Prof. Enrica Salvatori

e-mel: enrica.salvatori@unipi.it

Tempoh

29 Julai - 03 Ogos 2019

Tarikh Permohonan

14 Jun 2019

Bayaran

Euro 250

Program diajar dalam:
English
University of Pisa Summer & Winter Schools

Lihat 26 lagi program yang ditawarkan oleh University of Pisa Summer & Winter Schools »

Tarikh Akhir Kemaskini November 22, 2018
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Julai 29, 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
250 EUR
Deadline
Jun 14, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 29, 2019
End Date
Ogo 3, 2019
Tarikh tutup permohonan
Jun 14, 2019

Julai 29, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Jun 14, 2019
End Date
Ogo 3, 2019