Sekolah Musim Panas dalam Menyiasat Landskap Sejarah dan Senibina: Kaedah dan Alat

University of Pisa Summer & Winter Schools

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sekolah Musim Panas dalam Menyiasat Landskap Sejarah dan Senibina: Kaedah dan Alat

University of Pisa Summer & Winter Schools

Mengenai

Sekolah ini berhasrat mengajar beberapa alat terpilih dan profesional yang berguna dalam kajian landskap sejarah dan seni bina lalu di kawasan yang kompleks seperti gunung-gunung, memanfaatkan kemajuan digital dan teknologi baru, tetapi juga melihat keperluan utama dalam bidang penyelidikan ini, memupuk kerjasama yang erat dengan institusi awam dan profesional dalam perancangan guna tanah dan dalam mempromosikan Warisan Budaya. Ceramah pada waktu pagi oleh para pengarah dan pengajar mengenai penyelidikan mereka akan memberi para pelajar dengan pandangan dalam teori dan amalan mengenai subjek yang dipilih. Pengalaman praktikal dan praktikal di lapangan akan dilengkapi dengan aktiviti pada komputer menggunakan perisian baru dan / atau alat digital baru pada sebelah petang.

Matlamat

Membangunkan kesedaran tentang kepentingan dan kerumitan landskap sejarah dan seni bina yang lalu untuk mempromosikan projek-projek kebudayaan yang boleh mencapai arkitek perancang bandar serta pentadbir awam, dan membantu mereka dalam mempromosikan Warisan Budaya sebenar dan tanah- perancangan. Mengajar penggunaan alat baru untuk menyiasat dan mewakili landskap sejarah dalam keadaan penglihatan sukar dan bidang penyelidikan yang kompleks, seperti kawasan pergunungan, siswazah dan pelajar PhD, dan profesional. Sekolah musim panas ini merupakan peluang yang baik untuk siswazah dan pelajar PhD dan profesional untuk mendapatkan pengalaman praktikal dalam tinjauan (analisis geomorfologi dan landskap tapak), mengkaji arkeologi seni bina, tetapi juga mempelajari alat baru untuk memproses data digital dan mengukur bangunan dan merangka pelan dan ketinggian, dengan belajar dan bekerja bersebelahan dengan penyelidik terkemuka di lapangan.

Siapa yang boleh memohon

Dari pelajar lepasan hingga profesional dalam bidang Kemanusiaan (pelajar PhD dalam arkeologi, sejarah, geologi dan seni bina), arkitek dan perancang tanah, guru, penyelidikan, dll.

Bahasa

Bahasa Inggeris

Intensiti Program

Penuh waktu

Keperluan kemasukan

Ijazah Sarjana Muda dalam mana-mana disiplin

ECTS

4

Penyelaras

Prof. Enrica Salvatori

e-mel: enrica.salvatori@unipi.it

Tempoh

29 Julai - 03 Ogos 2019

Tarikh Permohonan

14 Jun 2019

Bayaran

Euro 250

This school offers programs in:
  • English
University of Pisa Summer & Winter Schools

Tarikh Akhir Kemaskini November 22, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Julai 29, 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
250 EUR
Information
Deadline
Jun 14, 2019
Locations
Itali - Pisa, Tuscany
Tarikh mula : Julai 29, 2019
Tarikh tutup permohonan Jun 14, 2019
Tarikh akhir Ogos. 3, 2019
Dates
Julai 29, 2019
Itali - Pisa, Tuscany
Tarikh tutup permohonan Jun 14, 2019
Tarikh akhir Ogos. 3, 2019