Sekolah musim panas

University Of Rijeka - Faculty of Economics

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sekolah musim panas

University Of Rijeka - Faculty of Economics

Sekolah musim panas

Tarikh akhir untuk permohonan adalah 11 Jun.

Selepas selusin Sekolah yang berjaya, Fakulti Ekonomi di Rijeka menganjurkan Sekolah Musim Panas Antarabangsa - «Persekitaran Antarabangsa dan Integrasi Eropah», yang akan diadakan dari 2 Julai hingga 14 Julai 2018, di Rijeka.

Sepanjang sejarahnya, Summer School telah mendidik lebih dari 300 peserta dari lebih dari 30 buah negara di Eropah dan seterusnya (Republik Croatia, Belgium, Rusia, Taiwan, Perancis, Slovakia, Republik Czech, Ukraine, Kazakhstan, Uzbekistan, Armenia, Mexico , Slovenia, Bosnia dan Herzegovina, Serbia, dll).

Matlamat Sekolah Musim Panas EFRI adalah untuk meluaskan pengetahuan pelajar ekonomi, undang-undang, sains politik, pentadbiran dan kajian berkaitan lain mengenai proses integrasi ekonomi di Eropah dan kesannya terhadap perniagaan dan aspek persekitaran yang lain, dan untuk menunjukkan kelebihan dan cabaran integrasi ekonomi dalam kehidupan seharian.

Program ini terdiri daripada ceramah, bengkel dan tugasan yang akan diselesaikan dalam kumpulan dengan sokongan penyelia akademik. Oleh kerana pendekatannya yang khusus, Sekolah akan menarik kedua-dua pelajar dengan pengetahuan asas tentang perkara-perkara EU dan mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut.

Sekolah Summer dibangunkan dengan kerjasama masyarakat setempat, syarikat-syarikat Croatia yang berjaya, institusi domestik dan asing. Pensyarah akan dari Universiti Croatia dan Eropah, serta institusi lain.

Peserta akan diberikan dengan 6 kredit ECTS, selepas berjaya menyiapkan program tersebut. Bahasa rasmi adalah bahasa Inggeris.

30704029_10155364619317927_2039031610857727970_n.png?_nc_cat=0&oh=d6fb7ea892e112f9b3f5a196fce0d005&oe=5B8E5683

P rogramme

RANGKA KERJA UMUM dan ISU MENGENAI PROJEK INTEGRASI EROPAH

Dasar Keunggulan EU dan Perspektif Masa Depan.

Pasaran Dalaman EU dan Kesan Perniagaan.

Globalisasi, Regionalisasi dan Perhubungan Perdagangan Strategik. Perbahasan di Masa Depan Eropah.

ASPEK KEWANGAN, MONETARI DAN FISKAL INTEGRASI EROPAH

Pembaharuan Tadbir Urus Ekonomi dan Fiskal di EU.

Dasar Monetari dan Perkembangan Makroekonomi di Croatia. Perspektif pelaksanaan euro di Negara Anggota Baru. Perbankan di Eropah.

ALAM SEKITAR USAHA EROPAH

Etika Perniagaan: Lihat Bukan Standard Mengenai Masalah Standard. Eropah dan Rusia - Hubungan Past, Hadapi dan Masa Hadapan. Bagaimana Berunding Secara Berkesan?

CROATIA, BALKANS WESTERN

Dasar Perdagangan EU dan Wilayah Balkan Barat.

Dana struktur dan pelaburan Eropah.

Projek EU di Croatia.

SYARIKAT

Kami akan melawat syarikat-syarikat Croatia yang berjaya dalam pelbagai industri, serta institusi penting, seperti Bank Negara Croatia.

PERISTIWA SOSIAL

Bersama-sama-pihak, lawatan sehari dan lawatan. Semua acara ini telah dirancang untuk pelajar universiti dan dengan anggaran pelajar dalam fikiran.

Maklumat Am

VENUE

Kuliah dan aktiviti kursus lain akan diadakan di Fakulti Ekonomi di Rijeka, di bilik-bilik moden dan serba lengkap. Sebahagian daripada program ini akan dijalankan di tempat lain semasa lawatan yang teratur.

PENGINAPAN

Pelajar biasanya menjadi tuan rumah dalam bilik tidur double di Asrama Pelajar di Rijeka. Dorm hanya 20 minit dari Fakulti, dengan bas awam. Semua peserta akan disediakan dengan pas bas.

PERMOHONAN

Sekolah musim panas dibuka untuk pelajar sarjana, siswazah dan siswazah ekonomi, undang-undang dan kajian sosial yang lain. Tarikh tutup permohonan adalah 11 Jun.

BAYARAN

Yuran sebanyak 600 EUR meliputi tuisyen, bahan kajian, perjalanan teratur, pengangkutan awam, penginapan, sarapan dan makan semasa lawatan belajar. Terdapat sejumlah biasiswa separa terhad.

INSURANS

Sila pastikan anda membawa kertas polisi insurans anda sendiri dengan anda.

VISA

Sila, jika anda tidak pasti mengenai visa dan pasport, hubungi Kedutaan Besar Croatia terdekat.

TUKAR NEGARA KAMI

Kembara berjalan kaki, meluangkan masa menikmati diri anda di pantai Adriatik yang indah di Croatia, melawat Taman Negara yang terkenal "Plitvice Lakes", mengambil perjalanan bot di seluruh Kvarner Bay atau berehat di bukit-bukit Gorski Kotar.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 11, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Julai 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
600 EUR
Locations
Croatia - Rijeka, Primorje-Gorski Kotar County
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Julai 2019
Croatia - Rijeka, Primorje-Gorski Kotar County
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Video

EFRI Summer School