Sekutu perniagaan

Umum

Penerangan Program

Kami teruja anda berfikir tentang menjadi sebahagian daripada masyarakat Hiwassee itu! Kami berada di sini untuk membantu anda dengan apa-apa dan semua yang anda perlukan. Kami akan senang untuk menjawab apa-apa soalan yang anda ada tentang College daripada ahli akademik kemampuan dan seterusnya.

Kampus kami telah berkembang daripada hanya tujuh ekar ke kampus yang lebih besar, terdiri daripada lapan belas bangunan yang terletak di 400 ekar.

Universiti A selari Program Ijazah Bersekutu mengandungi dua tahun pertama kolej atau universiti empat tahun program biasa. Pelajar yang mengikuti program ini adalah mereka yang mengharapkan untuk memindahkan kepada suatu institusi kanan selepas menamatkan pengajian mereka dari Hiwassee College. Bersekutu Sastera atau Bersekutu Muda Sains diberikan. Fakulti dan kakitangan Hiwassee College bekerja rapat dengan pelajar-pelajar kita dan dengan kolej jiran dan universiti untuk memastikan pemindahan lancar dan tepat kredit. Kolej mengekalkan kursus-bycourse pemindahan kesetaraan meja dengan banyak kolej dan universiti untuk memudahkan pemindahan dan untuk membantu pelajar dan penasihat / beliau dengan pembangunan program akademik empat tahun. Dengan berunding dengan penasihat, pelajar boleh mereka bentuk program individu kajian untuk memenuhi matlamat dan kepentingan mereka dalam bidang-bidang seperti perniagaan. Universiti Program Ijazah Bersekutu selari ditawarkan oleh Kolej boleh diubah suai untuk lebih memenuhi keperluan pelajar dan untuk menampung keperluan institusi yang kanan kepada mana pelajar menjangka untuk memindahkan. Walau bagaimanapun, dalam membuat apa-apa pengubahsuaian dalam kurikulum, pelajar perlu pastikan untuk melengkapkan semua kursus pendidikan umum yang diperlukan untuk menamatkan pengajian.

1

Hidup sebenar.

Hiwassee College adalah tempat di mana pembelajaran datang di dalam kelas, tetapi yang lebih penting ia datang dari pengalaman dunia sebenar. Anda mungkin terkejut bagaimana sedikit anda melihat meja di hadapan anda. Pembelajaran adalah lebih hands-on. Ia adalah kehidupan sebenar.

Pengembaraan.

Dengan setiap sudut anda menghidupkan, anda akan mencari pengembaraan. Athletics perkara anda? Kami mempunyai hampir setiap sukan yang ada dan sentiasa mencari atlet baru yang berbakat. Lebih jenis yang lasak? Di sini, anda mungkin mendapati diri anda berakit menyusuri sungai jeram, mendaki laluan yang mencabar, atau hanya mengambil dalam keagungan yang indah.

Senarai berikut kolej dan universiti telah mengesahkan bahawa mereka akan menerima kredit Hiwassee Kolej sama ada sebagai pemindahan langsung atau kes-kes tertentu. Ini bukan senarai yang lengkap, tetapi ia adalah satu set yang sangat baik pilihan untuk pelajar yang mendapat kredit pendaftaran dua.

 • Brevard College
 • Bryan College
 • Carson-Newman University
 • Christian Brothers University
 • Clemson University
 • Cumberland University
 • Negeri East Tennessee Univeristy
 • Emory & Henry College
 • Iowa Kolej Komuniti Central
 • Kentucky State University
 • Lincoln Memorial Universiti
 • Maryville College
 • Milligan College
 • Universiti Samford
 • St. Petersburg College
 • Universiti Teknologi Tennessee
 • Tennessee Kolej Wesleyan
 • Trevecca Universiti Nazarene
 • Trine Universiti
 • Tusculum College
 • Universiti Cumberlands
 • Universiti Tennessee-Chattanooga
 • Universiti Tennessee-Knoxville

PENTADBIRAN PERNIAGAAN

PERIHAL KURSUS

1310 - Pengenalan kepada Perniagaan

Satu kursus kajian direka untuk mengkaji konsep-konsep asas dan fungsi perniagaan; penekanan diletakkan di atas bidang pengurusan, pemasaran, perakaunan, kewangan, ekonomi, dan undang-undang; kemahiran dan istilah yang diperlukan untuk berjaya dalam kursus-kursus berikutnya dalam bidang ini. Tiada prasyarat. Jam kredit tiga. Ditawarkan seperti yang diperlukan.

2010 - Komunikasi Perniagaan

Penyiasatan kaedah komunikasi dalam perniagaan; penekanan kepada pembangunan kemahiran yang diperlukan untuk penyediaan surat perniagaan, memo dan laporan; kemahiran komunikasi lisan yang berkesan. Jam kredit tiga. Spring.

2110 - Pengenalan kepada Statistik Perniagaan

Pengenalan kepada analisis statistik. Topik termasuk statistik deskriptif, kebarangkalian rendah, taburan kebarangkalian, taburan pensampelan, penganggaran, pengujian hipotesis, korelasi dan regresi linear, dan ujian khi kuasa dua. Pra-syarat: Matematik 1130 dan 1730 atau persetujuan pengajar. Jam kredit tiga. Spring.

2120 - Keusahawanan

Kursus ini direka untuk mengajar pendekatan seimbang bagi memulakan dan menjalankan perniagaan kecil. Semakin, keusahawanan adalah jalan pilihan bagi individu kreatif mencapai matlamat profesional, peribadi, dan kewangan dan cita-cita. Kursus ini bukan sahaja menyediakan maklumat penting untuk memulakan dan mengembangkan usaha niaga yang berdaya maju tetapi juga menangani peranan penting perniagaan kecil bermain dalam ekonomi yang lebih luas. Jam kredit tiga.

2130 - Fungsi Perniagaan

Penyelidikan terhadap aplikasi dan integrasi fungsi perniagaan asas. Termasuk aspek kewangan, pengurusan maklumat, logistik, pemasaran, operasi, dan tingkah laku organisasi. Prasyarat: Ekonomi 2010, Perakaunan 2010, Sistem Maklumat Komputer 1020 atau setara. Empat jam kredit. Spring.

2220 - Perniagaan Antarabangsa

Kursus ini memberikan gambaran keseluruhan persekitaran perniagaan global dan ekonomi global yang sentiasa berubah. Ia menekankan pervasiveness globalisasi dan hari ini ekonomi dan kesan sosial dan pada masa hadapan. Dasar perdagangan antarabangsa dan prosedur, kepelbagaian budaya, dan komunikasi dalam pasaran global akan diteliti. Jam kredit tiga.

2320 - Pengurusan Sumber Manusia

Pelajar meneroka nilai-nilai dan persepsi kumpulan terpilih yang menjejaskan kehidupan sosial dan ekonomi melalui analisis dasar sumber manusia dan amalan termasuk: pengambilan, pemilihan, latihan, pembangunan, dan pampasan pekerja. Jam kredit tiga.

2420 - Prinsip Kewangan

Kursus ini mengkaji prinsip kewangan terutamanya dari sudut pandangan pengurus kewangan. Menggabungkan prinsip-prinsip pengurusan, undang-undang bekalan dan permintaan, kekangan undang-undang cukai, dan laporan perakaunan, pengurusan kewangan menyediakan alat untuk menilai peluang dan kaedah pelan strategik untuk memaksimumkan nilai firma itu. Jam kredit tiga.

2900/3900 - Topik Khas

Dirancang untuk pelajar yang ingin belajar bidang yang tidak ditawarkan dalam kurikulum biasa atau sebagai tambahan kepada persembahan biasa. Kandungan berbeza-beza. Biasanya tiga jam kredit, tetapi mungkin berbeza. Tidak ditawarkan secara tetap.

3210 - Prinsip Pemasaran

Konsep asas dan fungsi pemasaran; analisis penyelidikan dan pembangunan, harga, pengedaran, dan promosi berkenaan dengan peluang dan kekangan yang dikemukakan oleh pengguna; persekitaran pengawalseliaan dan persaingan. Pra-syarat: berdiri Mahasiswa tingkat kedua atau persetujuan pengajar. Jam kredit tiga. Ditawarkan seperti yang diperlukan.

3310 - Undang-undang Perniagaan

Pengenalan asas kepada sistem undang-undang Amerika dan hubungannya dengan perniagaan. Kawasan yang akan diperiksa termasuk peraturan kerajaan, perlindungan pengguna, kontrak dan tort, jenayah, harta peribadi dan sebenar, jualan dan agensi. Jam kredit tiga. Tidak ditawarkan secara tetap.

3410 - Prinsip Pengurusan

Pengenalan kepada teori dan proses pengurusan; fungsi pengurusan asas perancangan, menyusun, mengarah, dan mengawal ditekankan sebagai asas-asas penyelesaian masalah dan membuat keputusan. Jam kredit tiga.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

We are excited you are thinking about becoming part of the Hiwassee community! We are here to help you with anything and everything you need. We would love to answer any questions you may have about t ... Baca lebih lanjut

We are excited you are thinking about becoming part of the Hiwassee community! We are here to help you with anything and everything you need. We would love to answer any questions you may have about the College from academics to affordability and beyond. Hiwassee’s influences are not limited to the immediate area. 10,000 plus alumni are contributing to communities in 44 states and 28 countries. Some of Hiwassee’s successful alumni include: a prime minister of Jordan, a retired president of American BMW operations, an Emory heart surgeon, and a Broadway performer. In just a few short years, we hope to be able to include your name among our prospering alumni members. Baca Ringkas