Baca keterangan rasmi

Kami menyedari bahawa menyesuaikan diri dengan kehidupan kampus, mengikuti jadual pembelajaran yang ketat, dan belajar untuk hidup secara bebas dapat merasai kebolehan bagi para pelajar yang paling menentukan. Itulah sebabnya, dalam program musim panas dua bulan Kejuruteraan Immerse, kami berhasrat untuk memberikan pengalaman yang membantu para peserta membayangkan apa yang mereka ingin belajar di peringkat Universiti. Peserta akan dapat melibatkan diri dengan bahan seni bina tahun pertama, bertempat di kolej Cambridge University, dan membangunkan kemahiran baru kerana mereka bekerja melalui sukatan pelajaran yang dibina dengan teliti.

Senibina adalah satu disiplin yang jarang diterokai di sekolah menengah biasa, tetapi ia adalah seni menarik di persimpangan rekaan dan kejuruteraan. Program Seni Bina ini ditujukan kepada bakal pelajar yang berminat untuk mempelajari seni bina di peringkat universiti, atau yang hanya ingin mempelajari lebih lanjut mengenai dunia seni bina. Semasa program, para peserta meneroka gaya seni bina yang berbeza di samping mengembangkan kemahiran utama, memberikan mereka wawasan yang tak tertandingi untuk mempelajari Senibina di peringkat universiti. Selepas dua minggu bimbingan, pelajar akan meninggalkan program dengan pemahaman yang lebih baik mengenai sejarah dan trend di sebalik seni bina moden serta cabaran dunia sebenar yang menjadi arkitek pemraktik hari ini.

Manfaat Seni Bina Sekolah Musim Panas

Temui topik lanjutan seperti lukisan axonometrik dan isometrik

Belajarlah untuk 'melihat arsitektur' pada lawatan berpandu Universiti Cambridge

Fahami bagaimana sejarah dan warisan mempengaruhi gaya seni bina moden dan trend

Membangunkan reka bentuk dan cadangan kerja untuk projek kehidupan sebenar sambil belajar kemahiran lukisan / teknikal utama

Mempunyai kerja keras anda disemak oleh pakar seni bina

Ketahui cara untuk memajukan portfolio yang menang dan fahami bagaimana untuk membentangkan idea anda kepada pelanggan

Topik yang Dilindungi

Program seni bina Merah memberikan gambaran menyeluruh mengenai disiplin yang menarik ini, membangunkan kemahiran peserta melalui gabungan cabaran praktikal dan teori utama.

Bermula dengan seni bina unik Cambridge University sendiri, peserta akan belajar untuk meneroka dunia di sekeliling mereka dengan mata arkitek: menganalisis persekitaran mereka dan mengenal pasti bagaimana setiap bangunan, struktur dan ciri telah dipengaruhi oleh sejarah panjang Britain dengan reka bentuk bandar. Kedua-dua gaya tradisional dan kontemporari akan dibincangkan, dengan perhatian khusus diberikan kepada Palladian, Revival Gothic, dan trend seni bina moden.

Apabila kursus berlangsung, para peserta kemudian akan melampaui teori, dengan mengambil projek yang semakin menuntut untuk membantu mereka memahami sepenuhnya bahan yang dibincangkan dalam kuliah. Selepas beberapa ceramah dan tugasan yang pertama, peserta akan mengambil tugas menarik untuk merekabentuk sebuah stesen dok untuk bot-bot yang terdapat di seluruh Cambridge. Akhirnya, menjelang akhir kursus dua minggu, mereka akan mengambil bahagian dalam 'kritik' - mungkin cara yang paling popular bahawa sekolah seni bina menilai kerja pelajar.

Hasil Kejuruteraan Summer Architecture

Pengetahuan dan kemahiran yang diperolehi di sini adalah asas, memberikan pelajar ketua permulaan yang penting apabila mereka memulakan pengajian sarjana muda mereka. Walau bagaimanapun, seperti kebanyakan program musim panas Immerse, program Senibina direka untuk meninggalkan pelajar dengan lebih daripada pengetahuan baru tentang reka bentuk bandar.

Program ini juga membantu pelajar berasa selesa dengan rutin dan tanggungjawab baru dalam kehidupan universiti. Sebagai contoh, setiap peserta program akan tinggal di Kolej Universiti Cambridge sepanjang pengajian mereka dan akan mengambil bahagian dalam bengkel yang dirancang untuk membiasakan mereka dengan proses kemasukan di universiti utama. Mereka juga akan dijangka bertanggungjawab terhadap kajian dan jadual mereka - kemahiran penting untuk mana-mana pelajar universiti.

Akhirnya, pelajar akan belajar tentang kehidupan sebagai arkitek selepas universiti. Melalui satu siri aktiviti tangan, setiap pelajar akan menyediakan, meneliti secara kritikal, dan mengembangkan portfolio seni bina peribadi mereka sendiri. Mereka juga akan bekerja secara bebas dengan cadangan mengejek untuk projek dunia sebenar, menyediakan seolah-olah mereka sedang melancarkan pelanggan sebenar. Ini pendekatan yang menyeluruh dan holistik untuk mengajar seni bina yang menjadikan program Immerse ini pengalaman yang tidak ternilai bagi para arkitek yang muda.

Pada akhir program ini pelajar akan:

  • Buat satu set terperinci lukisan seni bina dan semak semula kerja anda
Ketahui bagaimana untuk mengambil bahagian dalam perbincangan yang terperinci tentang seni bina yang mengelilinginya
Buat portfolio profesional kerja terbaik untuk membantu anda memohon kepada universiti
Mengambil bahagian dalam cadangan mengejek dan pelajari bagaimana naratif digunakan untuk menjual projek
Mengambil bahagian dalam "krit", rangka kerja yang digunakan kebanyakan universiti untuk menandakan kerja
Ketahui tentang kepentingan lukisan pelan dan lakarkan gambar anda sendiri
Memahami perbezaan halus dalam gaya seni bina biasa
Terokai penggunaan notasi, garis berat, dan teknik lain untuk menerangkan idea anda secara visual
Program diajar dalam:
English
Cambridge Immerse

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh Cambridge Immerse »

Tarikh Akhir Kemaskini February 27, 2019
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Julai 7, 2019
Julai 28, 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
4,495 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 7, 2019
End Date
Julai 20, 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Julai 28, 2019
End Date
Ogo 10, 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogo 4, 2019
End Date
Ogo 17, 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogo 11, 2019
End Date
Ogo 24, 2019
Tarikh tutup permohonan

Julai 7, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Julai 20, 2019

Julai 28, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Ogo 10, 2019

Ogo 4, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Ogo 17, 2019

Ogo 11, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Ogo 24, 2019

What Did You Learn

Cambridge Immerse

People I Met

People I Met