Baca keterangan rasmi

Apabila anda memilih untuk belajar seni dan reka bentuk dalam Bangunan Mandela kami, anda akan berkembang maju dalam persekitaran yang menyeronokkan kami. Anda akan belajar bersama orang-orang yang berkongsi semangat dan cita-cita anda, dalam suasana yang sibuk dengan kegembiraan.

Kami menjaringkan penarafan tertinggi yang terdapat di setiap kawasan diperiksa dalam kajian terakhir kami oleh Agensi Jaminan Kualiti Pendidikan Tinggi, jadi anda boleh yakin bahawa anda akan mendapat pengalaman pembelajaran yang terbaik.

Bangunan Mandela kami direka untuk memberi inspirasi dan memenuhi semua keperluan kreatif anda. Ia mempunyai studio fotografi dan darkrooms, Mac suite, lukisan, lukisan dan patung studio, yang seramik studio yang mempunyai sumber, bengkel untuk reka bentuk dan pembuatan pakaian dan tekstil dan pustaka pakar dan kawasan sumber.

Pautan kami dengan industri adalah luas dan banyak kursus kami termasuk penempatan kerja. Ini akan memberi anda pandangan yang berharga ke tempat kerja dan pelajar yang menarik perhatian sering ditawarkan pekerjaan tetap dengan syarikat itu selepas penempatan mereka.

Kami menawarkan pelbagai pilihan seni dan reka bentuk kursus termasuk satu tahun kursus Yayasan Diploma Capaian, Ijazah Foundation dan BA (Hons) Top-up. Kursus-kursus ini memberikan anda kemahiran untuk pergi ke dalam kerjaya pilihan anda dalam seni dan reka bentuk lapangan.

Program pra-universiti

Direka bagi mereka yang ingin maju untuk belajar di peringkat ijazah, ini adalah satu lanjutan Tahap 3 kursus yang membawa mata UCAS dan oleh itu akan membolehkan anda untuk maju ke pendidikan tinggi di Newcastle College atau pergi ke universiti.

Gambaran Keseluruhan

Kursus ini adalah kursus pakar yang akan membantu anda membangunkan kemahiran anda dalam seni dan reka bentuk.

Diploma lanjutan adalah laluan alternatif ke pendidikan tinggi atau pekerjaan dan menawarkan tumpuan industri yang kuat.

Siapa kursus ini adalah untuk

Kursus ini adalah ideal jika anda mencari yang praktikal, alternatif yang mencabar dan kerjaya fokus kepada A peringkat.

Ia adalah sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin ke program Pengajian Tinggi dengan tujuan untuk mengejar kerjaya dalam industri di Art and Design.

Kelayakan Mendapat

Jika anda berjaya menyelesaikan kursus ini, anda akan mendapat Diploma Lanjutan dalam Seni & Rekabentuk, yang dianugerahkan oleh Edexcel.

Kandungan kursus

Anda akan belajar:

 • Lukisan dan Lukisan
 • Tekstil dan Pakaian Teknik
 • Ilustrasi dan Reka Bentuk Grafik
 • Seni Halus
 • Komputer dalam Seni dan Reka Bentuk
 • Pembangunan Peribadi dan Profesional
 • Pengaruh Kontekstual

Sudah tentu anda juga termasuk GCSE atau Kemahiran Fungsian sebagaimana yang sesuai dalam bahasa Inggeris dan atau Matematik. Memiliki kemahiran ini akan membantu anda untuk maju dalam pendidikan, latihan dan pekerjaan dan memberikan sumbangan yang positif di dalam masyarakat di mana anda tinggal dan bekerja.

Serta Kemahiran GCSE & fungsi yang terbenam ke dalam semua aspek perjalanan anda, anda akan menerima satu pengajaran yang khusus untuk membolehkan anda untuk membangunkan kemahiran anda dalam bidang subjek yang berkaitan.

Kaedah pembelajaran

Kursus ini berpusat pada suatu program tugasan direka untuk meletakkan kemahiran anda untuk menguji.

Pengajaran terutamanya melalui projek-projek praktikal, kerja kumpulan kecil, ceramah dan pengajian sendirian.

Serta membangunkan kemahiran kepakaran anda, anda akan belajar bagaimana untuk menyelidik, menilai dan menyampaikan idea dengan jelas, dan untuk menyelesaikan masalah dengan kreativiti, mengambil pendekatan profesional untuk kerja anda.

Kaedah Penilaian

Anda akan meletakkan bersama-sama portfolio kerja, yang membuktikan unit kelayakan yang dinilai secara dalaman dan luaran sederhana padang berlangsung.

Peluang Perkembangan

Anda boleh sambung pengajian dengan melaksanakan Ijazah, Ijazah Yayasan atau Diploma Tinggi Kebangsaan dalam satu seni atau reka bentuk disiplin.

Peluang kerjaya

Pelajar sebelumnya dari kursus ini telah berkembang kepada kerjaya dalam Seni Halus, reka bentuk fesyen, Ilustrasi, Tekstil dan Rekabentuk Grafik.

Syarat Kemasukan

Anda mesti telah menamatkan pendidikan sekolah wajib anda dan mencapai sekurang-kurangnya salah satu daripada berikut

 • 5 GCSE
 • Diploma Pertama BTEC dalam Seni dan Reka Bentuk
 • An GNVQ perantaraan dalam Seni dan Reka Bentuk
 • Kelayakan yang setaraf alternatif pada tahap yang sesuai
 • Jika Bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda juga perlu skor IELTS 5.5 atau ke atas.

Di samping itu, anda juga akan perlu untuk membawa dengan anda untuk menemubual portfolio kerja projek yang berkaitan.

Program diajar dalam:
English
Newcastle College

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Newcastle College »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019