Seni dan Senibina Seni Kontemporari Musim Panas di Venice

Umum

Penerangan Program

KURSUS INI DIBUKA DALAM BAHASA INGGRIS.

Mengumpulkan visi dan idea-idea asli di sekitar tema tertentu, Biennale of Venice bertindak sebagai semacam cermin untuk melihat keanggunan dengan cara yang sangat asli, baik untuk seni dan aspek seni bina.

"Freespace" adalah tajuk yang dipilih oleh Yvonne Farrell dan Shelley McNamara untuk Pameran Senibina Antarabangsa ke - 16 , tetapi juga merupakan perkataan untuk menggambarkan "rasa kemanusiaan yang terletak di teras seni bina, melihat kualiti ruang yang penting dan kuasa dan kecantikan yang terkandung ".

Bermula dari kenyataan ini, kursus yang dicadangkan oleh IED Venezia meneroka hubungan antara ruang dan seni, dilihat dari sudut pandangan dan calon yang berbeza, melalui lawatan dan mesyuarat khusus.

Matlamat latihan adalah untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan alat yang berguna untuk memahami cara di mana seni bina dapat berjaya berdialog dengan alam dan ekspresi artistik manusia.

Musim Panas Seni Kontemporari dan Senibina di Venice: Pameran Biennale adalah semacam lawatan berpandu eksklusif yang membolehkan para pelajar hidup dan mengalami Biennale Senibina Venice ke-16 dan apa yang ada di sekelilingnya, menyediakan mereka dengan semua "kunci bacaan" berguna.

Sepanjang dua minggu kursus pelajar akan melawat dan berpeluang bertemu dan mengadakan perbincangan terbuka dengan arkitek, pakar, kurator, serta pengendali yang bekerja di institusi seni utama di kota, sebagai Yayasan Pinault, koleksi Peggy Guggenheim dan MUVE ( rangkaian Muzium Sivik di Venice).

Totally diadakan dalam bahasa Inggeris, kursus ini mempunyai tempoh 75 jam, dari Isnin hingga Jumaat dengan kehadiran sepenuh masa.

Prasyarat atau latihan pendidikan tidak diminta, tetapi bibliografi asas akan diberikan kepada para pelajar supaya memperkenalkannya kepada subjek seni dan seni bina Kontemporari.

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Venice has always been a crossroads of different cultures, which has allowed it to be more exposed than other cities to influences, trends and innovations, in the arts as well as in culture and commer ... Baca lebih lanjut

Venice has always been a crossroads of different cultures, which has allowed it to be more exposed than other cities to influences, trends and innovations, in the arts as well as in culture and commerce, nurturing a vocation for researching and encountering everything that is new. Baca Ringkas