Baca keterangan rasmi

** 2018 Jadual ISS: 19 Julai ~ 17 Ogos

Sesi Musim Panas Antarabangsa di Korea

Pelajar antarabangsa boleh meningkatkan kemahiran bahasa Korea mereka melalui kelas bahasa ISS, dan pelajar Korea domestik mempunyai peluang untuk meningkatkan kecekapan bahasa Inggeris mereka dengan belajar di persekitaran antarabangsa di mana semua kursus diajar dalam bahasa Inggeris.

ISS menyediakan pelajar dengan kurikulum yang dirancang dengan cermat dan kursus itu diajar oleh beberapa cendekiawan yang paling menonjol dalam bidang Kajian Korea, yang kebanyakannya dijemput dari universiti luar negara berprestij untuk mengajar untuk sesi musim panas. Fakulti dan pelajar bersama-sama mewujudkan suasana kosmopolitan yang kondusif untuk pemahaman yang mendalam mengenai masyarakat Korea.

Sorotan Program

Kosmopolitan

Semasa Sidang Kemuncak Musim Panas di HUFS, yang telah di peringkat nasional sebagai kampus paling kosmopolitan di Korea, pelajar mempunyai banyak peluang untuk berinteraksi dengan pelajar asing dari pelbagai negara serta pelajar Korea tempatan.

Fakulti bertaraf dunia

ISS mengundang banyak ulama terkenal di dunia dalam Pengajian Asia dan Perniagaan Antarabangsa untuk mengajar pada sesi musim panas. Bersama-sama dengan fasilitator HUFS yang berpartisipasi, profesor yang dijemput dari universiti-universiti asing yang berprestij ini menjadikan pengalaman pendidikan ISS benar-benar bersaing dalam era globalisasi.

Aktiviti Lapangan : Pengenalan kepada Masyarakat dan Kebudayaan Korea

Pelajar dapat memperoleh maklumat mengenai sejarah Korea, amalan kebudayaan, dan operasi beberapa syarikat terkemuka di dunia yang telah membawa kemajuan Korea menjadi teknologi canggih. Profesor ISS menyediakan pelajar dengan pelbagai bidang perjalanan kokurikulum, lawatan syarikat, bengkel budaya dan ceramah khas yang berkaitan dengan subjek yang mereka ajar.

Satu program "Aktiviti Lapangan Lanjutan" juga dianjurkan. Ini adalah perjalanan dengan bas ke tempat-tempat di luar Seoul yang mengandungi tempat-tempat yang luar biasa dari segi sosial, sejarah dan kebudayaan (DMZ, penginapan kuil semalaman, Gwangju, Gyeongju dll), yang diadakan pada hujung minggu.

Kos satu perjalanan lapangan yang dilanjutkan termasuk dalam yuran pengajian, dan pelajar boleh memilih untuk mendaftar dalam perjalanan lapangan tambahan pilihan untuk yuran biaya nominal.


Program Buddy ISS/>

Program Buddy ISS memberikan peluang untuk membina persahabatan antara pelajar HUFS tempatan dan pelajar antarabangsa ISS melalui interaksi tidak formal di luar bilik darjah, di kampus dan di luar kampus.

Ini termasuk malam filem Korea mingguan dengan hidangan Korea yang tipikal, sesi taekwondo , dan pengenalan kepada tempat hiburan malam pelajar. Pasukan buddy juga membantu pelajar antarabangsa ISS dengan beradaptasi dengan gaya hidup Korea tempatan dengan membantu mereka mendapatkan telefon bimbit, menemani mereka di kereta bawah tanah jika perlu, memperkenalkan mereka ke daerah membeli-belah yang baik, dan memberi mereka lawatan berjalan kaki ke kawasan kejiranan yang menarik.

Seorang ahli pasukan buddy akan tinggal di asrama di kampus untuk memberikan bantuan seperti yang diperlukan kepada pelajar antarabangsa secara on-call. Pelajar ISS juga boleh meminta kawan pertukaran bahasa untuk tempoh sesi lima minggu.

Pendidikan Peribadi dalam kelas saiz kecil

Saiz kelas biasanya tidak melebihi 12-15 pelajar, yang membolehkan pendidikan peribadi yang memenuhi keperluan individu pelajar.

Laman web rasmi program: http://summer.hufs.ac.kr

Program diajar dalam:
English
This course is Campus based
Start Date
Julai 2019
Duration
4 - 5 
Sepenuh masa
Deadline
Permintaan Maklumat
Application documents must be sent to our university before the deadline
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Application documents must be sent to our university before the deadline

Julai 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Application documents must be sent to our university before the deadline
End Date