Read the Official Description

Kursus-kursus

Sesi Summer untuk Pelajar Luar Negeri mempunyai kursus untuk semua peringkat pelajar Perancis, dari pemula untuk maju, untuk pelajar, guru dan orang-orang profesional.

Apabila tiba anda, anda akan mengambil ujian penempatan yang direka untuk mencari tahap yang sesuai untuk anda. Apabila diberikan kepada kumpulan, anda akan berada di dalam kelas yang terhad untuk 15 pelajar. A peperiksaan akhir akan dilakukan pada akhir minggu 3 dan minggu 4 (kekal A dan B sahaja). Pelajar dari universiti rakan kongsi kami boleh mendapatkan kredit dari peperiksaan akhir ini. Dalam kes itu, transkrip rasmi rekod akan diedit atas permintaan (dalam bahasa Perancis dan / atau Bahasa Inggeris). Diploma A dihantar untuk setiap peserta.

Kesemua kursus kami diajar oleh pensyarah universiti yang khusus dalam pengajaran bahasa Perancis sebagai bahasa asing. Pasukan kami penasihat adalah di tangan untuk membantu anda dengan mana-mana isu-isu yang mungkin berlaku.

Pagi anda

Dari 9:00 pagi hingga tengah hari, anda akan mengamalkan Perancis anda mengikut tahap bahasa anda. Bergantung kepada keputusan anda di ujian penempatan, anda akan diberikan kepada kumpulan mengikut CEFR ("Rangka Kerja Eropah Bersama Rujukan Bahasa"). 6 peringkat dari A1 hingga C2: tahap pemula (A1), rendah (A2), pertengahan (B1), atas perantaraan (B2), maju (C1) dan tuan / mahir (C2).

Kumpulan A1: kumpulan ini bertujuan untuk pelajar yang tidak mempunyai pengetahuan dalam Bahasa Perancis. Anda akan belajar untuk berkomunikasi dengan cara yang sangat mudah, untuk memahami dan menggunakan ungkapan kehidupan seharian: ucapan, memperkenalkan diri, memperkenalkan seseorang, bertanya soalan

Kumpulan A2: kumpulan ini bertujuan untuk pelajar-pelajar yang mempunyai pengetahuan asas bahasa Perancis (kira-kira 60 jam selepas kursus). Anda akan belajar untuk memahami perbualan yang mudah tentang persekitaran anda (stesen, restoran ...) dan menyatakan diri anda mengenai aktiviti anda (bercakap tentang diri anda, menggambarkan ...).

Kumpulan B1 / B2: kumpulan ini bertujuan untuk pelajar-pelajar yang sudah mempunyai kemudahan tertentu di Perancis. Anda akan mengukuhkan kemahiran anda dalam ungkapan lisan dan bertulis dan kefahaman (memberi pendapat, bercerita tentang satu eksperimen atau peristiwa, menyertai perbualan ...).

Kumpulan C1 / C2: kumpulan ini bertujuan untuk pelajar-pelajar yang menguasai bahasa tersebut. Ia akan membolehkan anda untuk memperdalam dan meningkatkan kemahiran anda pada tahap bahasa dan budaya. Anda akan belajar untuk meluahkan diri anda dengan cara yang jelas dan berstruktur mengenai topik yang kompleks. Anda akan menemui penulis besar kesusasteraan Perancis (daripada "Siècle des Lumières" tempoh yang -Enlightenment, kesusasteraan kontemporari). Anda akan berdebat mengenai politik, ekonomi, berita sosial di Perancis (media dan akhbar). Anda akan mengambil Undang-undang dan Perniagaan Perancis (keadilan, undang-undang kerja, kebajikan sosial ...). Contoh: Undang-undang dan Perniagaan Perancis.

Petang anda

Untuk waktu petang anda, kami menawarkan beberapa aktiviti yang berbeza dari mana anda boleh memilih berdasarkan kepada tahap di Perancis:

  • Dua siri ceramah (satu di Perancis, yang lain dalam bahasa Inggeris) tertumpu kepada mata pelajaran seperti Sejarah, lukisan, panggung wayang, ekonomi, politik negara dan antarabangsa, institusi Eropah, muzik, dan lain-lain
  • Bengkel Linguistic: anda akan ditempatkan ke dalam kumpulan-kumpulan kecil di mana, bekerja dengan profesor, anda akan belajar dengan bermain permainan, bercakap mengenai peristiwa-peristiwa semasa, keluar, berdebat satu sama lain atau menyelesaikan teka-teki dengan cara yang sangat interaktif.
  • Bengkel drama
  • Undang-undang dan Perniagaan Perancis
  • Seni Teater untuk pemula

Setelah selesai sesi musim panas, anda akan menerima kedua-dua diploma dengan skor akhir anda dan sijil yang membuktikan kehadiran anda: Diploma ini disampaikan oleh Kursus Summer Untuk Pelajar Luar Negeri, bukan oleh Universiti.

Program taught in:
Perancis
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
2 - 4 
Sepenuh masa
Price
1,100 EUR
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date