Shanghai - Ekonomi, Perniagaan

IES Abroad

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Shanghai - Ekonomi, Perniagaan

IES Abroad

china

Gambaran keseluruhan

Tidak ada kekeliruan latar langit Shanghai. Dari Menara Oriental Pearl melonjak ke Bund menyapu di seluruh Sungai Huangpu, shimmers Shanghai dengan kemungkinan. Kami menjemput anda untuk mengejar semua yang bandar yang menarik ini ditawarkan.

Shanghai adalah hab ekonomi dan budaya lebih daripada 22 juta orang. Anda akan belajar dan berkomunikasi dalam bahasa Mandarin dan Bahasa Inggeris, semasa didedahkan kepada dialek Shanghai tempatan-hanya satu contoh dari banyak bahasa dan budaya yang unik yang ada di berbagai kawasan di seluruh negara.

Semasa di Shanghai, mengkaji kepelbagaian dan impak yang pengaruh antarabangsa dari seluruh dunia mempunyai budaya Cina. Saksikan bagaimana globalisasi mempengaruhi Shanghai dan mengembangkan pemahaman yang lebih besar tentang bagaimana pengaruh China semakin menjejaskan dunia.

Anda mempunyai peluang untuk belajar di kampus Shanghai Jiao Tong University (SJTU), yang secara konsisten menduduki ranking lima universiti teratas di China. SJTU dikenali dengan keterampilan akademiknya di lebih daripada 30 jabatan. Anda akan mengambil kursus dalam bahasa Inggeris di kampus Xihui dalam mata pelajaran seperti Perniagaan dan Hubungan Antarabangsa, Sains Politik, Kajian Bandar, dan banyak lagi.

Shanghai akan menjadi kelas anda. Temui campuran eklektik pengaruh Timur dan Barat dalam seni bina bandar. Terokai Yuyuan Gardens di Old City untuk mendapatkan rasa masa lalu Shanghai. Minum di salah satu daripada banyak rumah teh di bandar ini. Lawatan perbandingan berkaitan kursus ke Tokyo (jatuh) atau Hong Kong (musim bunga) meletakkan pengaruh global dan sejarah bandar yang kuat dalam konteks.

Kami mahu anda merasa di rumah di China, jadi kami melakukan segala yang kami dapat untuk membantu anda mengintegrasikan ke dalam kehidupan di Shanghai. Dari kursus kursus yang berkaitan dengan lawatan unik berkaitan kursus-termasuk lawatan ke perniagaan, NGO, dan institusi penyelidikan-kami membantu anda meneroka Shanghai dalam konteks tempatan, serantau dan global. Sebagai kuasa kewangan China, Shanghai menyediakan persekitaran untuk belajar bukan sahaja mengenai China, tetapi juga mengenai Asia dan dunia pada umumnya.

Fakta Pantas

 • Pusat: IES Abroad Shanghai
 • Bandar: Shanghai
 • Negara: China
 • Kredit Program: minimum 15 setiap semester (4 kursus)
 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris, Cina
 • Prasyarat Bahasa: Tiada

Tarikh Program

Selepas anda dimasukkan, rujuk bahagian Perjalanan Tarikh Maklumat Predeparture di akaun MySpaceabroad anda sebelum membuat tempahan.

Kejatuhan 2018

4 September - 15 Disember

Masa Depan Aplikasi yang Akan Datang:

Spring 2019 - 15 November 2018

Akademik

Misi kami adalah mudah: untuk menyediakan anda program pengajian terbaik di luar negara yang mungkin-termasuk pengalaman akademik dan budaya yang berkualiti tinggi.

Kami menawarkan kursus unik yang menjelajah bahasa, sejarah, dan budaya Cina melalui pendekatan mendalam dan tangan. Profesor dan pilihan kursus bertaraf dunia kami meningkatkan pengalaman akademik anda dan memberi anda perspektif baru setiap hari di dalam kelas.

Anda akan mengambil 15-18 kredit setiap semester. Anda mencipta pengalaman akademik anda dengan memilih dari komponen program pilihan dan pilihan berikut:

Kursus Bahasa Cina (diperlukan, 6 kredit)

Kursus bahasa Cina 6-kredit yang diperlukan, yang dibangunkan secara eksklusif untuk pelajar IES Abroad , ditawarkan pada tahap kemahiran bahasa yang berbeza-beza, dari peringkat awal hingga lanjutan.

DAN

 • Kursus elektif IES Abroad (3 kredit)
 • Kursus Fudan University (3 kredit)

Sorotan akademik termasuk:

 • Ceramah akademik akan diadakan di Shanghai dan lokasi lawatan anda yang berkaitan dengan kursus (Kejatuhan: Singapura atau Taipei, Spring: Hong Kong atau Tokyo) dan akan menyediakan analisis komparatif antarbudaya
 • Lawatan ke bursa saham dan pelaburan utama atau pejabat pembangunan ekonomi
 • Pemerhatian sekolah rendah dan menengah
 • Mesyuarat dengan wakil parti politik utama
 • Lawatan ke institusi agama dan kawasan kebudayaan yang aktif di Shanghai, dan lokasi lawatan yang berkaitan dengan kursus anda

Kursus

INI ADALAH SENARAI PENAWARAN KURSUS MUNGKIN. KETERANGANKAN KURSUS VARIES DARIPADA JANGKA PANJANG.

Pengajian Asia

RL / AS / PH 120 - Pengenalan kepada Falsafah dan Agama Cina Klasik (Kejatuhan, Musim Semi)

Komunikasi

CM 373 - Kompetensi Komunikasi Antara Budaya (dahulu CM 395 - Kompetensi Komunikasi Antara Budaya) (Kejatuhan, Musim Semi)

Bahasa Cina

 • CN 101 - Bahasa Cina Dalam Konteks: Novice Abroad I (Fall, Spring)
 • CN 201 - Bahasa Cina Dalam Konteks: Novice Abroad Iii (Fall, Spring)
 • CN 301 - Bahasa Cina dalam Konteks: Emerging Independent Abroad I (Fall, Spring)
 • CN 351 - Bahasa Cina Dalam Konteks: Bebas Luar Negeri I (dahulunya CN 301/302 Advanced Intermediate Chinese I / II) (Kejatuhan, Spring)
 • CN 401 - Bahasa Cina Dalam Konteks: Kemunculan Luar Negeri Kompeten I (dahulu CN 401 Advanced Chinese) (Fall, Spring)

Kajian Kebudayaan

CU / IB 371 - Budaya Perniagaan di China (dahulu IB 395 - Amalan Perniagaan di China) (Kejatuhan, Spring)

Ekonomi

EC / PO 325 - Ekonomi Cina dan Politik: Peralihan dan Pembangunan (Jatuh, Musim Semi)

Perniagaan Antarabangsa

 • CU / IB 371 - Budaya Perniagaan di China (dahulu IB 395 - Amalan Perniagaan di China) (Kejatuhan, Spring)
 • IB 365 - Pengurusan Rantaian Bekalan Global

Hubungan antarabangsa

PO / IR 340 - Politik Antarabangsa di Asia Timur dari Perspektif Cina (Kejatuhan, Musim Semi)

Falsafah

RL / AS / PH 120 - Pengenalan kepada Falsafah dan Agama Cina Klasik (Kejatuhan, Musim Semi)

Sains Politik

 • EC / PO 325 - Ekonomi Cina dan Politik: Peralihan dan Pembangunan (Jatuh, Musim Semi)
 • PO / IR 340 - Politik Antarabangsa di Asia Timur dari Perspektif Cina (Kejatuhan, Musim Semi)

Belajar agama

RL / AS / PH 120 - Pengenalan kepada Falsafah dan Agama Cina Klasik (Kejatuhan, Musim Semi)

Berikut adalah pilihan kursus yang berpotensi di Fudan University:

 • Pengenalan kepada Masyarakat Cina dan Kebudayaan
 • Masyarakat Peralihan Cina
 • Penempatan Pemasaran di China
 • Pengurusan Saring dan Pengurusan Rantaian Global di China
 • China melalui Filem Cina Kontemporari
 • Diplomasi Cina
 • Pemasaran Antarabangsa
 • Ekonomi Politik di China
 • Melakukan Perniagaan di China
 • Agama dalam Masyarakat Cina
 • Psikologi dan Kehidupan

Institusi Rakan Kongsi

Fudan University

Ditubuhkan pada tahun 1905, Fudan University menduduki ranking salah satu daripada tiga universiti teratas di tanah besar China. Universiti menawarkan sarjana, Sarjana, dan Ph.D. program, dengan kekuatan dalam Seni, Sains, dan Perniagaan, dan merupakan ahli Universiti 21. Kampus Fudan mempunyai arsitektur unik yang mencerminkan bangunan gaya tradisional Cina, pintu gerbang, struktur yang dipengaruhi oleh Eropah, dan Guanhua Twin Menara yang sangat moden, dan Kampus Handan utama mudah diakses oleh sistem kereta bawah tanah yang luas di Shanghai. Universiti ini mendaftarkan 45,000 pelajar, yang mana 3,600 adalah pelajar antarabangsa. Pelajar Cina yang masuk ke Universiti Fudan dianggap antara yang terbaik di China.

Shanghai Jiao Tong University

Shanghai Jiao Tong University (SJTU) adalah salah satu universiti terkemuka di China. SJTU menduduki tempat sebagai universiti terbaik ke-5 di China pada tahun 2013. Program IES akan ditempatkan di kampus Xuhui SJTU, kira-kira 4.5 batu dari pusat membeli-belah pejalan kaki Nanjing Road. Kami adalah satu-satunya program Amerika di kampus ini. Ini membawa program kami lebih dekat ke bahagian tengah Shanghai.

Perumahan

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah menentukan tempat penting untuk melihat dahulu atau menemui kafe terbaik-tidak mencari tempat tinggal di mana anda merasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang mencerminkan bagaimana pelajar-pelajar tempatan hidup. Matlamat kami ialah apabila anda meninggalkan Shanghai, ia akan berasa seperti di rumah.

Pangsapuri - Tinggal di sebuah apartmen dengan pelajar IES Abroad lain di New Harbor Service Apartments (di mana IES Abroad Shanghai Centre terletak). Ia adalah lima perhentian kereta bawah tanah dari kampus utama Universiti Jiao Tong Shanghai.

Pangsapuri yang lengkap dan lengkap mempunyai dua atau tiga bilik tidur dengan satu atau dua bilik mandi dan satu dapur. Anda boleh berkongsi bilik tidur double dengan pelajar IES Abroad lain atau mempunyai bilik tunggal.

Pilihan ini tidak termasuk pelan makan, tetapi anda boleh memasak sendiri, makan di kafetaria kampus, atau di restoran berdekatan.

Homestay - Homestay menawarkan persekitaran yang ideal untuk belajar tentang China dan meningkatkan bahasa Cina anda. Semasa tinggal di rumah tempatan mungkin memerlukan tempoh pelarasan awal, keluarga homestay kami di China ingin mengetahui dan berkongsi idea, bahasa, dan budaya mereka.

Anda mempunyai bilik tidur peribadi dan disediakan dua kali sehari oleh keluarga tuan rumah anda (sarapan pagi dan makan malam) lima hari seminggu semasa program sedang berlangsung.

SILA AMAIKAN: Peluang penginapan Homestay sangat terhad.

Kehidupan seorang pelajar

Orientasi

Program ini bermula dengan orientasi lima hari yang direka khas untuk memperkenalkan diri kepada kakitangan IES Abroad , rakan-rakan pelajar anda, prosedur kesihatan dan keselamatan, keadaan sosial dan politik semasa di China, jangkaan anda sebagai pelajar di institusi Cina, dan bandar Shanghai.

CORE ™, Orientasi Komprehensif dan Pengembalian Semula Komprehensif IES Abroad , termasuk maklumat terperinci tentang akademik, perumahan, pengangkutan, pelarasan budaya, kesihatan dan keselamatan, dan topik penting lainnya.

Sesi bilik darjah digabungkan dengan beberapa usaha ke bandar, seperti pemburuan kambing, yang direka untuk membantu anda merasakan di rumah dalam persekitaran baru anda. Pelajaran Cina praktikal digabungkan dengan aktiviti yang direka untuk membantu anda mempelajari cara anda di sekitar kampus dan bagaimana untuk menggunakan kemudahan utama. Maklumat dan sokongan salib kebudayaan dan kemasukan tambahan disediakan sepanjang semester.

Anda juga mengambil perjalanan lapangan ke "bandar air" yang indah, yang dipanggil Tongli, sebagai sebahagian daripada orientasi anda, yang termasuk dalam yuran program anda.

Aktiviti ko-kurikulum

Nyatakan semula cara hidup anda dan belajar di Shanghai melalui aktiviti budaya kami, seperti:

 • Menyertai kelab pelajar
 • Sukarela untuk khidmat masyarakat
 • Menonton bola sepak profesional, besbol, dan pasukan bola keranjang
 • Menaiki bot di Sungai Huangpo
 • Mengunjungi muzium tempatan dan tapak bersejarah

Kelab Universiti

Semasa di Shanghai, anda boleh memanfaatkan aktiviti di kampus yang ada. Kelab adalah larian pelajar dan memberi peluang yang baik untuk meningkatkan integrasi kampus. Kelab masa lalu telah termasuk:

 • Persatuan Sukarelawan Explorer (Memberi bantuan kepada kumpulan yang kurang bernasib baik di kawasan pedalaman)
 • Air
 • Persatuan Pengurusan
 • Tarian Moden (Reggea, hiphop, jazz, ketik)
 • Shaolong Kungfu
 • Sukan (Badmintin, tenis, vollyball, besbol, berbasikal, dan banyak lagi)
 • PlayGround Muzik
 • Persatuan Fotografi
 • Kelab drama
 • Tai Chi

Keperluan Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dengan baik di sekolah rumah anda
 • 2.75 IPK atau lebih baik pada skala 4.0 (GPA di bawah 2.75 akan dipertimbangkan mengikut kes demi kes)
 • Tahap Sophomore, junior atau senior apabila program bermula
 • Sesetengah kursus universiti tempatan mungkin tidak tersedia untuk pelajar kelas kedua
 • Tiada kajian bahasa Cina sebelum ini diperlukan

Pasport

Pasport yang sah selama sekurang-kurangnya enam bulan melebihi tarikh akhir program, dengan sekurang-kurangnya dua halaman kosong diperlukan.

Visa pelajar diperlukan untuk memasuki China. Selepas kemasukan, anda akan menerima lebih banyak maklumat tentang proses permohonan dan sebarang yuran berkaitan. Proses permohonan visa untuk warga bukan AS boleh menjadi sangat panjang, sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Kos

Kejatuhan 2018

 • Tuisyen: $ 11,955
 • Perumahan: $ 3,320
 • Insurans: $ 230
 • Jumlah: $ 15,505

Tahun akademik

 • Tuisyen: $ 21,505
 • Perumahan: $ 6,640
 • Insurans: $ 455
 • Jumlah: $ 28,600

Pertimbangkan harga ini sebagai titik permulaan. Kami menggalakkan anda menghubungi pejabat di luar negara untuk menentukan kos sebenar kepada anda semasa pemfaktoran dalam bantuan kewangan, biasiswa, polisi sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

This school offers programs in:
 • English
 • Cina
IES Abroad

Tarikh Akhir Kemaskini May 25, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Feb. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
15,505 USD
Kos program Fall 2018
Locations
China - Shanghai, Shanghai
Tarikh mula : Feb. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Jun 30, 2019
Dates
Feb. 2019
China - Shanghai, Shanghai
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Jun 30, 2019