Sijil Cinematografi

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sijil Cinematografi kami adalah kursus yang ideal untuk pembikin filem yang berminat untuk membina pengetahuan dan pengalaman mereka bekerja di jabatan kamera. Dengan membangunkan pemahaman tentang semua peranan utama yang ditetapkan, pelajar akan menyelesaikan kursus dengan perspektif yang lebih baik dalam proses pembuatan filem. Sehubungan dengan itu, kursus ini juga akan memberi manfaat kepada para pengarah dan pembuat filem yang belum bekerja di jabatan kamera.

Dipandu oleh profesional kamera dan pencahayaan berpengalaman, kursus praktikal dan mendalam ini menyediakan latihan dalam pelbagai aspek sinematografi termasuk pencahayaan, operasi kamera, tumpuan, medan kedalaman, manipulasi lensa, DIT, pembetulan warna dan penggredan. Semua pelajar akan mempunyai peluang untuk mengamalkan peranan jabatan kamera pada filem pendek dalam persekitaran studio menggunakan kamera HD high-end. Peserta juga akan diperkenalkan kepada pembetulan dan pembetulan warna dalam suite penggredan LFA yang lebih awal, sebelum ditayangkan di pawagam canggih.

Latihan yang disasarkan memastikan anda:

  • Menetapkan pemahaman mengenai pilihan gambar, penceritaan visual dan penafsiran skrip dengan berkesan.
  • Tingkatkan kemahiran komunikasi anda, membolehkan anda memanfaatkan yang terbaik dari kru anda.
  • Tangkap dan nilai filem pendek, bekerjasama dengan kru penuh dan pelakon profesional dalam persekitaran standard industri.

Matlamat Kursus

  • Pelajari teknik profesional untuk meningkatkan prestasi anda sebagai pengarah fotografi, melihat suhu warna, cahaya keras dan lembut, pembingkaian, nisbah dan operasi Arri Alexa.
  • Tingkatkan kemahiran bekerjasama anda, membolehkan anda berkomunikasi dengan lebih berkesan dengan sesama anak kapal.
  • Berlatih semua peranan dalam jabatan kamera dalam persekitaran yang ditetapkan dan dapatkan kredit dalam setiap peranan.

Apakah Jenis Pelajar yang Kami Mencari?

Kami sedang mencari pelajar yang komited dan berdedikasi yang semangat dan bakat terbukti untuk pembuatan filem. Kami mahu orang yang ingin membuat kerjaya profesional dalam industri filem atau televisyen. Anda mesti mengartikulasikan, mencipta dan pemain pasukan, dan berkembang maju dalam persekitaran praktikal yang bekerja bersama.

Syarat kemasukan

  • Semua pemohon mesti fasih berbahasa Inggeris: Tahap Bahasa Inggeris: Upper-Intermediate.
  • Umur minimum 18.

Ketahui lebih lanjut

Ketahui lebih lanjut mengenai Sijil Cinematografi: www.londonfilmacademy.com/course/Cinematography-Certificate

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Whether you’re an undergraduate, postgraduate, or professional looking for a specialised short course, London Filme Academy covers every filmmaking discipline from fiction to documentary-making. Recog ... Baca lebih lanjut

Whether you’re an undergraduate, postgraduate, or professional looking for a specialised short course, London Filme Academy covers every filmmaking discipline from fiction to documentary-making. Recognised as a centre of excellence, we are reviewed by the Quality Assurance Agency for Higher Education, and partner with some of the most original and forward-thinking voices in the creative industry today. Baca Ringkas