Sijil III dalam Masakan Komersial

Perth College of Business and Technology

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sijil III dalam Masakan Komersial

Perth College of Business and Technology

PCBT berbangga dengan penghantaran kualiti yang tinggi dan penilaian kepada pelajar untuk mencapai kompetensi sebagai tukang masak dengan III Sijil Commercial Cookery SIT 30830. Kami menawarkan pakej latihan terkini supaya pelajar boleh yakin mereka adalah salah satu yang pertama ke dalam industri dengan set baru standard kecekapan.

Kelayakan ini mencerminkan peranan tukang masak komersial yang menggunakan pelbagai kemahiran masakan. Mereka menggunakan budi bicara dan pertimbangan dan mempunyai pengetahuan bunyi operasi dapur. Mereka bekerja dengan beberapa kebebasan dan di bawah pengawasan terhad dan mungkin memberikan nasihat operasi dan menyokong kepada ahli pasukan.

MAKLUMAT KURSUS

KOD NEGARA: SIT30830 CRICOS CODE: 082538J

TEMPOH PENGAJIAN

Kursus ini disampaikan yang melebihi 52 minggu di 4 Istilah termasuk 12 minggu cuti. Kelas dijadualkan selama 20 jam seminggu.

UNIT

Untuk dapat mencapai kelayakan ini, pelajar berjaya mesti melengkapkan unit-unit berikut:

  1. BSBSUS201 Mengambil bahagian dalam amalan kerja alam sekitar yang mampan
  2. BSBWOR203B Kerja berkesan dengan orang lain
  3. HLTAID003 Memberi pertolongan cemas
  4. SITHCCC101 Gunakan peralatan penyediaan makanan
  5. SITHCCC201 Menghasilkan hidangan menggunakan kaedah asas masakan
  6. SITHCCC202 Produce pembuka selera dan salad
  7. SITHCCC203 Produce saham, sos dan sup
  8. SITHCCC204 Produce sayur-sayuran, buah-buahan, telur dan hidangan seperti tepung
  9. SITHCCC301 Menghasilkan Hidangan Ayam
  10. SITHCCC302 Menghasilkan hidangan makanan laut
  11. SITHCCC303 Menghasilkan Hidangan Daging
  12. SITHCCC307 Sediakan Makanan to Meet Keperluan Pemakanan Khas
  13. SITHCCC308 Menghasilkan Kek, Pastri dan Breads
  14. SITHCCC309 Kerja berkesan sebagai tukang masak (Unit Holistic)
  15. SITHKOP101 Clean premis dapur dan peralatan
  16. Pelan SITHKOP302 dan menu kos asas
  17. SITXFSA101 Gunakan amalan kebersihan untuk keselamatan makanan
  18. SITXFSA201 Mengambil bahagian dalam amalan pengendalian makanan yang selamat
  19. SITXWHS101 Mengambil bahagian dalam amalan kerja yang selamat
  20. SITXINV301 Membeli barangan
  21. SITXINV202 Mengekalkan kualiti barangan yang mudah rosak
  22. SITXINV201 Menerima dan saham kedai
  23. lain SITXHRM301 Coach dalam kemahiran kerja
  24. SITXCCS303 Memberi perkhidmatan kepada pelanggan
  25. SITHPAT306 Produce pencuci mulut
This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
12 
Sepenuh masa
Price
Harga
11,500 AUD
Penuh Yuran Kursus: (Aus) $ 11,500
Locations
Australia - Perth, Western Australia
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
Australia - Perth, Western Australia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat